Jayden en Julia dé namen van 2008

De Sociale Verzekeringsbank houdt voor de uitkering van de kinderbijslag de gegevens van alle pasgeborenen bij. Ieder kwartaal publiceren ze de populairste namen over de afgelopen maanden.

In het eerste half jaar van 2008 zag Nederland vooral de populariteit van Jayden (op de derde plaats!) en Julia enorm toenemen, alhoewel Daan en Sophie het meest in trek bleven.

Uit het hoofd zie ik twee nieuwe binnenkomers: Gijs bij de jongens (zo hebben hockeyouders ook weer eens een top 20 naam die óók nog in die slaapverwekkende eenlettergreeptrend past) en Tess bij de meisje (min of meer idem).

1 Daan
2 Tim
3 Jayden
4 Sem
5 Jesse

6 Ruben
7 Thomas
8 Thijs
9 Milan
10 Lars
11 Lucas
12 Finn
13 Sven
14 Stijn
15 Luuk
16 Bram
17 Gijs
18 Nick
19 Sam
20 Max

1 Sophie
2 Sanne
3 Anna
4 Julia
5 Emma
6 Lieke

7 Lotte
8 Lisa
9 Eva
10 Maud
11 Anne

12 Sara
13 Noa
14 Fleur
15 Isa
16 Iris
17 Jasmijn
18 Anouk
19 Tess
20 Britt

20 antwoorden op “Jayden en Julia dé namen van 2008”

 1. Over het algemeen zijn de meeste namen niet echt verrassingen, maar ik heb altijd de pech dat de namen die zo populair zijn, juist de namen zijn die ik ook zo leuk vind…

 2. Jayden vind ik echt vreselijk.
  Julia vind ik eigenlijk de leukste naam uit het hele rijtje meisjesnamen, maar zou ik toch niet kiezen vanwege de populariteit.

  Verder zijn de namen erg slaapverwekkend. Het zou toch leuk zijn als er volgend jaar zomaar tien ‘nieuwe’ namen in de top twintig staan…..

 3. Ben ik toch even blij dat ik niet van eenlettergreepnamen houd. Van de jongensnamen zou alleen Lucas een kans maken bij mij. Bij de meiden meer dingen die ik leuk vind: Sophie, Eva, Iris en Jasmijn zouden bij mij wel kans maken (maar goed meidennamen zijn bij mij gewoon een ramp)

  Jayden vind ik overigens heel erg lelijk, vind hem verschrikkelijk kinderachtig en ordi, ook Sem vind ik echt niet mooi (ik vind hem bij Jip en Puck passen :D)

  Met Sanne en Lotte (en in mindere mate Lieke), doe je mij ook geen plezier, ik vind ze zo tuttig en nietszeggend.

 4. Jayden is wat mij betreft de nr. 1 van de Lelijke Namen Top 10 (die ik trouwens graag es een keer zou willen opstellen, maar dat terzijde).

 5. @ Marinka leuk idee die lelijke namen top 10, daar mag Jayden van mij ook in (net als Sem)

 6. Ik baal als een stekker, dacht ik 5 jaar geleden origineel te zijn met de naam Jayden voor mijn 4e spruit. Nu al in de top 3 van de SVB…. Oja in het dagelijkse leven gaat ie meer door als Jay en dat past dan weer perfect in de eenlettergreep namen,hahaha

 7. Ik vind het ook weinig fantasievol om deze namen nog te kiezen. Sommigen zijn best leuk, maar om straks Sanne VI of Sophie XIX te zijn in de klas… ’t lijkt me niks.

 8. Jayden vind ik eerlijk gezegd niet zo leuk. Ik vind hem leuker in een Engelstalig land.

  Namen die ik echt leuk vind:
  Luuk, Finn, Milan, Sem en Daan

  Noa, Eva, Lieke

 9. Ook ik ben absoluut niet gecharmeerd van de naam Jayden, maar dat zal geen verrassing zijn…

  Van de meisjesnamen vind ik alleen Anna leuk (wist niet dat die naam zo populair was! Die gaat meteen van mijn lijstje voor een eventuele tweede dochter af). Bij de jongensnamen zou alleen Jesse misschien de toets der kritiek doorstaan.

 10. In de TCTubantia is de geboorte aangekondigd van een jongetje waarvan de alleenstaande moeder wel heel erg haar best heeft gedaan om vooral in geen enkele top-zoveel te verschijnen, maar wat mij betreft mag-ie rechtstreeks naar de Lelijke Namen Top 10:

  Xeljar Yimothan Wilhelmus

  Ik weet niet hoe dat in de rest van Nederland is, maar in Twente doen alleenstaande moeders enorm hun best om de meest idiote namen te verzinnen…

 11. In mijn omgeving zijn het afgelopen jaar inderdaad 2 Julia’s geboren, en onze dochter heeft Julie (met een e, vind ik nog mooier) als 2e naam. Jayden’s ken ik helemaal niet en hoor ik ook nooit hier.

 12. Ook ik vind Jayden echt verschrikkelijk, ook Finn ben ik niet echt weg van.
  Lucas, Thomas en Sam vind ik wel erg leuk

  Van de meisjesnamen vind ik Anna, Julia, Eva en Iris wel leuk.

 13. Jayden vind ik werkelijk een verschrikking, Ook de meidennamen hebben niet mijn voorkeur; zo standaard. Er zijn toch zoveel leuke (uitspreekbare, schrijfbare) namen te verzinnen die anders zijn dan Anne en Sophie?

 14. Zucht. Je kind een modenaam geven is nog daaraan toe, maar om nou van de heel gangbare naam Gijs het vre-se-lij-ke Gijz (ja, met een z ja) te maken vind ik ook weer een treurige poging om je kind op te zadelen met een eigen imago. Kwam ik onlangs tegen op de familieberichtenpagina van de Twentse Courant.

  Gijz: met stip in de Lelijke Namen Top 10.

 15. Grappig. Ik heb zojuist een top 10 gemaakt van Twente, dat wil zeggen van de gegevens die ik had. Daar komt vooral bij de meisjes een heel andere top 10 uit:

  Jongens:
  Jesse
  Daan
  Ruben
  Stijn
  Sven
  Thomas
  Luuk
  Teun
  Tim
  Bram
  Thijs
  Wessel

  Meisjes:
  Iris
  Anne
  Emma
  Julia
  Lieke
  Loïs
  Lynn
  Maaike
  Maud
  Noa
  Tess

  Geen Jayden te bekennen hier, wel heel opvallend voor de meisjes Loïs en Maaike, die allebei in de NL top 20 ontbreken, net zoals Wessel en Teun bij de jongens.

 16. wat zijn sommige mensen saai zeg..
  Ik vind namen als Jip, Puck, Jan of Jet erg leuk, fris en vooral vrolijk. Een vrolijke naam maakt je een vrolijk mens. Of iets kinderachtig is bepaald je zelf. Ik zelf vind sombere en te lange namen niet mooi. Alle namen die vrolijk en fris zijn zijn oke.

  En hoe aparter hoe leuker lijkt mij. Apart zijn is altijd wat moeilijk voor de kudde, daar hebben de Marco’s, Marcels, Karins en Anitas nu geen last van. Wel dat er bij hen in de straat altijd nog 3 ander wonen..

  Nee, had mij dan maar Puck genoemd.

 17. ik vind deze namen allemaal zzzzooooo saai…
  simpel, zit niks speciaals aan
  Dan vind ik Jayden dus echt leukste en bij de meisjesnamen echt GEEN!!

 18. Ik vind Jayden juist wél een leuke naam!!

  mijn 4 favo jongensnamen uit dit lijstje:
  -Jayden
  -Sem
  -Max
  -Lars
  (Finn ook wel leuk, maar dan met Y Fynn)

  Meiden:

  -Lotte
  -Maud
  -Noa
  -Britt
  (Tess ook leuke naam)

  Maike: té lange namen kunnen wél mooi zijn!
  mijn vriendin in australië heet Genevieve.. dat is een mooie naam.. net als Gueneviere..
  Niks mis mee toch??

 19. Dames,

  Zadel uw kind niet op met een ‘originele’ naam, zo leuk, speels, zelf verzonnen, valt hij/zij lekker op. Die zijn meestal vrij idioot in de ogen van uw medemens en geven hem/haar (en de ouders) onmiddellijk het stempel van volslagen malloot mee. Hou het gewoon bij een normale naam waar kinderen zich prettig bij kunnen voelen en die ze niet tot outcast bombardeert. Liever Julia 2 in de klas dan Vlinder-Fleur 1….

 20. Hear, hear! 🙂
  Ik vind Jayden dus ook echt helemaal drie keer niks (sorry)…
  Ben trouwens erg benieuwd naar die lelijke namen top tien.
  Ik vind Maike overigens een veel leukere naam dan Puck!

Reacties zijn gesloten.