Je zult maar echt Harry Potter heten

Een 76-jarige man uit het Amerikaanse Maryland houdt zijn hart vast nu de nieuwste film uit de Harry Potterreeks deze zomer in premiere gaat. Net als de gelijknamige jonge tovenaar uit de boeken heeft Harry Potter het nogal te stellen met ongewenste aandacht.

En hij is niet de enige: in Maryland wonen in totaal drie Harry Potters, 16 Hermiones (‘Hermelien’), 3 Siriusen, 13 mannen genaamd Snape (‘Sneep’) and 15 vrouwen die Narcissa heten. Blijkbaar woonde er tot voor kort ook een Severus, maar die is net als de enige Bellatrix naar een andere staat verhuisd.

Terwijl Harry E. Potter erover denkt zijn vermelding in het telefoonboek maar te veranderen in H. Potter, kan John Malcolm Snape (‘Sneep’) wel lachen om de verwarring die soms door zijn naam ontstaat.

De Amerikaan is geboren in Wales, heeft een mooi Brits accent dat wel wat wegheeft van Alan Rickman, de acteur die Severus Snape speelt in de Harry Potter films.

Toen hij op een dag de telefoon beantwoordde, was het even stil aan de andere kant van lijn, gevolgd door de opgewonden stem van een jongen die wilde weten of hij inderdaad te maken had met de beroemde professor Snape uit de boeken en films.

“Ik zei hem, ‘Nee, dat is mijn jongere broer die op een school in Engeland werkt,’ “aldus Snape (79), een voormalig supermarkteigenaar zonder veel tovernaarstalent, maar met gevoel voor humor.

Het lijkt me helemaal niet leuk om een naamgenoot te hebben, en al helemaal niet als die beroemder is dan ik 🙂

2 antwoorden op “Je zult maar echt Harry Potter heten”

  1. Lijkt me inderdaad erg vervelend om zo’n beroemde naamgenoot te hebben. Wij hebben een buurjongen die Bart Smit heet (hij werd geboren voor de speelgoedwinkels bestonden). Tja, daar zit je dan maar lekker mee…

  2. Ik ben hier in Nederland ook eens een Harry Potter tegen gekomen. Of het was iemand die heel goed kon liegen, dat kan natuurlijk ook 😉

    Hermione en Sirius vind ik overigens leuk voor een kind, maar te aanstellerig om daadwerkelijk te geven.

Reacties zijn gesloten.