Kindernamen voor beestenbaby’s

chimpansee
foto: Safaripark Beekse Bergen

Frits en Pepa zijn apetrots op hun eerste kind: Thijs! Dat is een weinig opzienbarend bericht, zou het over een mensenkind zijn gegaan.

Kleine Thijs is echter een chimpansee die dit weekend geboren werd in Safaripark Beekse Bergen. Eerder vernoemde het park al een antilope naar schaatster Ireen Wüst.

Het onderscheid tussen dieren- en mensennamen is steeds meer aan het vervagen. Heetten katten vroeger nog gewoon ‘poes’ of ietsje spannender ’tijger’ of ‘vlekje’, tegenwoordig heten ze Max, Churchill of Jip & Janneke. Nu is het wachten op de eerste mensenbaby die Rakker heet, of Eeyore.

Iets voor Jan Rot en zijn vrouw misschien? Zij hebben ten slotte al een Elvis, Rover en Wolf en verwachten in juni hun vierde (kind). Of hebben jullie betere ideeën?

19 antwoorden op “Kindernamen voor beestenbaby’s”

 1. Ik heb mijn katten Roemer en Melle genoemd. Twee namen die ik hier wel eens tegen ben gekomen. Ik wilde ze leuke namen geven en niet van die standaard kattennamen. En dan kom je toch snel bij namen voor mensen.

 2. Mijn katten hebben ook wat bijzonderdere namen dan de ‘standaard’ huisdiernamen: Sheba, Samba, Hindi en Sami. Sheba is vernoemd naar het kattenvoer; Samba is een samentrekking van Sammetje (de eerste kat die we ooit hadden) en haar moeder Sheba; Hindi heeft een rode vlek op haar hoofd, net als hindoestaanse vrouwen, vandaar de naam; Sami is een lapjeskatje en heeft dan ook de officiele naam van het lappenvolk in Scandinavie.

  Maar deze namen aan mensen geven? No way, niet mijn smaak. Samba en Hindi zou wel heel raar zijn voor mensen, hoewel ik er ook niet raar van op zou kijken als er wel iemand zo blijkt te heten. Sheba en Sami worden in bepaalde delen van de wereld wel veel aan mensen gegeven, maar ik zou ze voor een mensenkind toch nooit overwegen.

 3. De veestapel hier: katten, Muze,Inca,Quilt en Quincy. Hond.Seel. Konijn Katja.
  Niet standaard dierennamen maar voor mij ook geen serieus overwogen mensennamen

 4. Wij hebben poes Sil (Silly/Silvester), kater Bob en poes Moor (Blackmoore/Moortje). Eerste twee zijn geen standaard kattennamen volgens mij, Moor hebben we als Blackmoore gekregen, maar voor een klein zwart dametje vonden we Moor toch wat geschikter voor dagelijks gebruik.

 5. Voor Jan Rot lijken me een Beer(tje) of een Storm wel kanshebbers. Maar zouden hun de huisdieren dan noemen?
  Hier een hond die een top 50 naam heeft. Terwijl de naam van mijn zoon wel terug te vinden is de top 250, maar toch echt niet boven plaats 100.
  Beiden zijn het redelijk normale namen.

 6. Ik heb een kat Kizzy (voor de ouderen onder ons: uit de serie Roots) en de hond heet Ink (omdat ie zwart is, hoe origineel…)

 7. Poes heeft een naam, maar luistert net zo goed naar Poes, dus dat is het meestal maar.

  Voor meneer Rot is Kitty misschien nog wel aardig.

 8. En hier een Simon in huis. Reuze handig zo’n degelijke mensennaam, weet iedereen meteen dat het een kater is en geen poes 😉

 9. Hier een Colombus, roepnaam Bientje en een Rostje. Geen mensennamen dus ;). Deze namen zijn gekozen door ons als kind, nu zou ik er niet meer voor kiezen.

  Ik vind mensennamen wel leuk, voor dieren, ik heb de kat van mijn oma een naam mogen geven en dat werd Feline.

 10. Mijn kat heette Amber, in de mensenwereld en meisjesnaam, maar ik vond dit een heel stoere naam voor mijn flink uit de kluiten gewassen rooie kater.

  Mijn andere katten luisteren naar de namen; Lotje, Pitou(P2), Jantar(Tsjechische voor amber), Guppie en Black Molly.

  De hond heet Utah(reu) genoemd naar de staat Utah, veel mensen denken dat het een vrouwtje is, aangezien Jutta een Duitse meisjesnaam is.

  Mijn dochter heet Roxana, Perzische naam. Deze naam had ik vroeger uitgekozen- toen ik nog niet aan kinderen dacht- voor een Perzische kat!!!!!!, die er nooit is gekomen.

 11. wat vinden we eigenlijk van beestennamen bij kinderbaby’s?
  daar ben ik benieuwd naar!

 12. Tja, toen ik na Kenzo de hond hoorde over een pasgeboren Kenzo, jochie… mmm. vindt dat minder.
  Ook Gabor de hond en Gabor een jochie, nee…..
  Minousch, ook een, No go!

  1. Dan zal het je vast verbazen dat Gabor een van de meest populaire babynamen is in Hongarije. Het is daar een versie van Gabriel.

 13. Jan Rot en zijn vrouw Daan krijgen een meisje. Ik ben ook al ontzettend benieuwd met welke naam ze op de proppen zullen komen. Vast iets bijzonders, misschien weer een muzieknaam: Dylan, Lennon?

  Ik heb nu geen huisdieren maar had als kind konijnen genaamd Gijsje, Vlekje en Ili en als student poezen genaamd Poes en Piep.

 14. Wij hebben een dameskatje Donder, dus dat valt af als mensennaam. Ons katertje heet Ezio, vernoemd naar een karakter uit een game, en in Italie wel een gewone voornaam. Maar ik zou m niet aan een jongen geven. Past niet bij mijn Nederlandse achternaam 🙂

 15. Wij hadden tot voor kort een ex-kater Wimpie en nu alleen nog hond Ayla. Beide namen hadden ze al toen we ze ophaalden uit het dierenasiel.
  Wimpie zou ik niet snel aan een kind geven als naam, Ayla is wel een gewone naam.

 16. De huisdieren hier,,
  Twee kippen: Gertje en Rietje
  Konijn: Phoebe
  Cavia: Pippi en Bobby
  Vissen: Telefoonkabel, Jonagold en Doperwt.

 17. Onze veestapel: 2 poezedames luisterend naar de namen Lizzy en Tinka. Lizzy is natuurlijk een mensennaam, maar vonden we beter dan de naam die ze haar in het asiel hadden gegeven. Tinka zou ik niet zo snel voor een kind kiezen. Bij ons is het afgeleid van Tinkerbell.

Reacties zijn gesloten.