Kort nieuws 24 maart 2012

 • Slimste tweeling van Nederland heet Amine en Omar http://t.co/x3vRJefC #voornamen #
 • Hugh Grant blijkt zijn dochtertje Tabitha te hebben genoemd: 'gazelle'. Ik denk toch vooral aan Tabatha's Salon Makeover. Ben ik de enige? #
 • DJ Afrojack is vader geworden van dochter Vegas. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar die naam is zo 'véél' dat ik 'm wel weer leuk vind. #

10 antwoorden op “Kort nieuws 24 maart 2012”

 1. Bij Tabatha denk ik vooral aan de dochter van Samantha en Darren in Bewitched.

 2. Ik ken een meisje van 11 die Tabitha heet. De naam oogt voor mij heel druk en rommelig. Vegas, laat ik daar maar niets over zeggen. Omar stiekem wel leuk, maar bij Amine zie ik toch echt een meisje.

 3. Tabitha is mij een bijbelse naam dus ik neem aan hebreeuws. Volgens mij betekent het “dochtertje”
  Jenthe (populair) is ook een oude hebreeuwse naam. Weten veel mensen niet.
  Er zijn prachtige hebreeuwse namen. Sifra, jael,rhode..
  Is het geen leuk idee om een lijstje met bruikbare hebr. Namen te maken.

  1. Ik ga er eens naar kijken. Altijd lastig, omdat ik geen enkele kennis van de Hebreeuwse taal heb en geen al te rammelende lijstjes wil plaatsen 🙂

   1. Tabitha betekent gazelle. Er is wel een naam die er op lijkt, namelijk Talitha, en dat is afgeleid van “talitha koem”, dat betekent: “meisje sta op”. Jezus sprak dit volgens de Bijbel (Marcus 5) tegen het dochtertje van Jaïrus (die toen weer ging lopen terwijl de mensen eerst dachten dat ze dood was).

    Ook de Tabitha uit de Bijbel kwam weer tot leven nadat Petrus tot haar zei: “Tabitha sta op”. Dit staat in Handelingen 9.

    Twee heel erg op elkaar lijkende namen gebaseerd op twee heel erg op elkaar lijkende bijbelverhalen. Dat kan best verwarrend zijn!

  2. Dat zal een aansprekend lijstje zijn denk ik. Rhodé vind ik alleen al ZO mooi!

 4. Later bedacht ik me dat Sarah Jessica Parker ook een dochter Tabitha heeft. Tabitha Hodge, tweelingzusje van Marion Loretta Elwell en zusje van James Wilkie. Alle tweede/derde namen zijn vernoemingen.

 5. Ik ken trouwens ook een Tabitha. Schattig meisje van een jaar of 6!

 6. Ik kijk nooit naar Tabatha’s Salon Makeover (wel eens langs gekomen tijdens het zappen), dus die associatie heb ik niet.

 7. Een school bij mij in het dorp heet Tabitha, en een bejaardenhuis in Amsterdam. Mooie naam, maar iets te veel associaties 🙂

Reacties zijn gesloten.