Leonore Is De Mooiste Prinsessennaam

Een week geleden vroeg ik jullie naar de mooiste naam, beginnend met een F, deze week kozen "we" in onze oneindige wijsheid de mooiste naam-van-kleindochter-van-koningin-Beatrix. Een woord vooraf.

1. Ruim 500 stemmen in een week tijd: super! Een groot aantal van jullie gaf commentaar op de namen en de vorige uitslagen, waarvoor dank.

2. De mogelijkheden van de web-log poll zijn nogal beperkt. Op twee namen stemmen kan niet, tenzij het je lukt om twee keer te stemmen natuurlijk. Ik hoop het niet.

3. Ik woon (normaal gesproken, maar nu even niet) in de Randstad, maar heb niet echt de indruk dat ik mijn polls, mijn blog of mijn website daarop inricht. Dezelfde naam in een andere spelling wordt door heel andere mensen gekozen, en het in polls samenvoegen van (bijvoorbeeld) Frédérique en Frederieke doe ik dus bewust niet.

4. Als het onderwerp "meisjesnamen" of "kleindochters" is, is de kans dat ik daar typische jongensnamen in opneem niet zo groot. En vice versa. Tenzij het over uniseksnamen gaat, of een heel ander onderwerp. Of zo 🙂

En dan nu over naar de mooiste Nederlandse prinsessennaam.

Leonore_eloise_clauscasimir
Er zijn deze week twee winnaars: bijna de helft van jullie koos voor Leonore of Eloise.

Constantijn en Laurentien hebben met deze twee klassiekers duidelijk de beste namensmaak.

Ook Amalia en Alexia, de kinderen van kroonprins Willem-Alexander en zijn Maxima, zijn niet de slechtste namen.

De meeste controverse wordt opgeroepen door de namen van de dochters van prins Friso en Pam-je-haar-danst-Mabel. Mensen vinden Luana en Zaria ofwel afschuwelijk, of juist prachtig en gedurfd.

Maar door de "Al Qa’ida" associaties die blijkbaar meerderen van jullie legden bij de inderdaad bij de woord-naam Zaria, eindigde deze naam op de laatste plaats.

Beatrix paste eigenlijk niet in het rijtje, maar omdat ik het zelf stiekem een prachtige naam vind, mocht ie erbij staan.

Leonore [24.1%]
Eloise [23.3%]
Amalia [16.1%]
Luana [15.4%]
Alexia [11.6%]
Zaria [8.9%]
Beatrix [0.6%]
Stemmen: 527

Deze week in de poll: de mooiste jongensnaam uit de Belgische top 10.