Luc, Nik, Wes… En Gerrit

Lezeres Marijke had er zin in dit weekend en stuurde me twee virtuele krantenknipsels uit het oosten van het land. Dank voor de tips!

Op 22 augustus werd baby Gerrit Hofman geboren, die trots poseert met zijn opa Gerrit (44) en zijn betovergrootvader Gerrit (83). Daar tussenin kijken vader Frans (23) en overgrootvader Frans (63) blij. Op deze laatste Frans na woont de hele familie bij elkaar in Winterswijk.

Dat de baby de naam Gerrit draagt, is voor de jonge ouders Manou Meerdink (19) en Frans Hofman (23) vanzelfsprekend.

Moeder Manou Meerdink: “Het is de gewoonte in de familie Hofman dat het eerste kind de naam krijgt van de grootvader of de grootmoeder. Als het een meisje was geweest, was het Alie of Alicia geworden.

Dat is een traditie die we hebben aangehouden. En ik vind Gerrit Gerardus een mooie, ouderwetse naam.”

+++++

En in Vorden, nog geen 35 kilometer verderop wonen Jan en Angela de Braak, die zich de trotse ouders van de eeneiige drieling Luc, Nic Nik en Wes mogen noemen. Ook grote broer Ben (2,5) is blij met de gezinsuitbreiding.

De ouders van de kinderen wisten door de mediahetze rondom de recente geboorte van een eeneiige drieling in Oostenrijk (Amy, Kim, Zoe) al hoe druk het zou kunnen worden rondom het gezin.

Ze namen daarom het heft in eigen hand en belden direct de krant toen de jongetjes geboren waren. Ook beschikt het drietal viertal over een eigen website. Daarop is te lezen dat de jongens niet veroordeeld zijn tot hun ultrakorte voornamen, want ze heten voluit Ben Samuel, Luc Christian, Nik Petrus en Wes Johannes.

8 antwoorden op “Luc, Nik, Wes… En Gerrit”

 1. Die arme 19-jarige! Zo jong al een kind en het dan ook nog moeten vernoemen naar de familie van je partner…

 2. Sneu hoor, Nik. Echt naamverkrachting om maar aan 3 letters te komen.

  Die Gerrits zijn wel allemaal Hollands welvaren zeg, pff

 3. Jeetje Judith, wat een sneue reactie…
  Ik lees niets over “moeten vernoemen” en ook niets over een zielige 19-jarige. Ik lees over trotse jonge ouders die hun kind een echte familie-naam meegeven.

 4. Ieder zijn mening, Annelies…
  Om dat meteen “sneu” te noemen vind ik wel een beetje overdreven.

 5. Bij Wes denk ik meteen aan die dikke Afrikaanse zanger met zijn enige hit
  “Alane”…

 6. En eigenlijk vind ik Gerrit best wel leuk. Waarschijnlijk de enige Gerrit in de klas straks…

Reacties zijn gesloten.