Lucas en Emma zijn nog steeds de populairste voornamen van 2012

Het wordt saai, maar de babynamen top 3 is al maanden hetzelfde: Emma, Julia en Sophie voor meisjes; Lucas, Daan en Sem voor jongens.

Het is nogal veel van hetzelfde: Lucas en Luuk staan in de top 20 (en Luca net daarbuiten), net als Saar, Sara en Sarah bij de meisjes. Hou ook Evi in de gaten: als je de spellingen Evy en Evie meetelt is dat een top 10 naam.

Populairste babynamen 2012 (tweede kwartaal)

rang meisjes jongens
1 Emma Lucas
2 Julia Daan
3 Sophie Sem
4 Lisa Bram
5 Eva Milan
6 Isa Luuk
7 Anna Levi
8 Saar Finn
9 Sara Thomas
10 Fleur Tim
11 Lynn Lars
12 Lotte Jayden
13 Lieke Ruben
14 Noa Thijs
15 Tess Stijn
16 Sarah Jesse
17 Roos (nieuw) Julian
18 Elin (nieuw) Mees
19 Evi Noah
20 Sanne Gijs (nieuw)
eruit Anne, Femke Luca

Bron: Sociale Verzekeringsbank 2012

25 antwoorden op “Lucas en Emma zijn nog steeds de populairste voornamen van 2012”

 1. Emma en Julia mooi, maar te populair. Sophie erg leuk. Saar nms, Sara supermooi en Sarah niet mooi. Evi en Evie leuk, Evy niet mooi.
  Lucas erg leuk, alleen zie ik liever Lukas. Net wat stoerder. Daan, Sem en Luuk nms.

 2. Saar, Sarah en Sara zijn toch bijna hetzelfde… Niet origineel dus. Zara vind ik de betere variant maar die is blijkbaar niet zo populair.
  Emma, Julia, Sophie mooi maar saai.
  Bram, Stijn en Mees leuk bij de jongens, zou Mees nog kunnen overwegen voor een zoon.

 3. Mijn tweeling heet Levi & Elin, leuk dat de namen nu populair worden. Ze zijn ook heel passend bij ze.

  1. Leuke namen! En goed bij elkaar uitgezocht 🙂 Collega kreeg deze maand dochtertje Tatum. Stoere naam en (nog?) niet zo populair…

   1. Dat hij niet zo pupulair meer is, komt omdat je Tatum Dagelet niet meer zo vaak op de televisie ziet.

 4. Ik had Elin altijd op mijn lijstje staan (fan van Scandinavische namen) maar vind het heel jammer dat de naam zo populair geworden is. Ik zal mijn kind zeker geen top 20 naam geven!

 5. Dat doe je je kind toch niet aan, een naam uit deze lijst!
  Weet je zeker dat ze in de klas, op sport, op zwemles etc. altijd een van de vele Sophies, Emma’s, Daan’s of Sems zullen zijn.
  Krij je zoiets van Sophie W. En Sophie P. Of kleine en grote Emma.
  Of erger nog Sem 1, Sem2 en Sem 3.
  Mensen bedenkt toch iets originelers!!!!

  1. Ik ben ook weleens Sanne P geweest, bijnaam “kleine Sanne” -tsja. Ik vind het zelf niet echt een probleem een populaire naam te hebben.

   Dus dat je je kind iets aandoet met zo’n naam? Nee, dat vind ik niet.

   1. Ja ik en ook een grote Sven en kleine Sven. En een Sophie en Sophietje.

  2. Grappig, ik denk altijd het tegenovergestelde als ik namen lees als: Blue, Angel, Storm, Wolf, Hope, Rainbow, Dux, Beer en ga zo maar door. Het lijkt bijna een wedstrijd om de vreemdste namen te bedenken onder het motto “een unieke naam voor mijn unieke baby”!

  3. Ik ken in mijn omgeving maar één Sem. En zijn ouders kenden toen ze hem die naam gaven geen enkele jongen met deze naam in hun omgeving (hij is geboren in feb. ’12) Hangt er dus kennelijk vanaf waar in het land je woont. Ik ken ook geen enkele Daan, geen enkele Emma en ik weet van één meisje dat ze Sophie heet.
   En het zal wel niet origineel zijn oké, maar als je één van deze namen goed bij je kind vind passen en je kent verder niet of nauwelijks iemand in je omgeving die zo heet dan mag je dat toch zeker zelf weten?

  4. Heb je er ervaring mee Sophia? Ik vind het nogal ver gaan om te zeggen: “Doe dit je kind niet aan”. Dat mogen ouders helemaal zelf weten lijkt mij. Ik ken weinig of geen kinderen in mijn omgeving met een top20-naam trouwens. (Ik woon in het nooren van het land)

 6. Een naam uit deze lijst is inderdaad niet zo origineel, maar ach, als je ’t mooi vindt!
  In onze twee kleuterklassen op school hebben we overigens: Sophie, Lisa (2x), Eva, Isa, Sara en Fleur bij de meiden… En Milan en Jayden bij de jongens… Eigenlijk valt het nog best mee…

  1. Inderdaad een naam uit een top 10 of 20 lijst.. Het zegt niet altijd wat onze dochter kreeg een naam die in haar geboortejaar net in de top 50 viel. Op de creche kwam ze in een groep met maar liefst 2 naamgenoten. Er zit geen één Sophie, Emma of Julia in de groep. En straks op school zal het weer anders zijn. Je kunt het niet voorspellen dus ik zou lekker een naam kiezen die je mooi vind (en dat Emma B. of Julia F. valt reuze mee hoor)

 7. Er blijven juweeltjes tussen zitten, maar ja: daarom zijn ze kennelijk ook populair!

  Emma, Sophie, Julia…. prachtig!!

  Ik vraag me alleen steeds weer af wat de ,in mijn ogen, nogal ordinaire Jayden in zo’n lijstje moet.

  1. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft de naam Jayden, Annelies.

 8. Ik vind Elin een hele mooie naam, maar zou hem niet kiezen, omdat hij top-20 is. Al die verschillende schrijfwijzes van namen die toch eigenlijk hetzelfde zijn. (Saar/Sara(h)) verbazen me steeds meer – en dan bedoel ik dat ze in alle varianten zo hoog komen!

  Onze dochters hebben weinig-voorkomende namen. Niet eens heel bewust (hoewel ik top20 vermijdt), maar omdat onze smaal kennelijk een tikje afwijkend is. Of misschien omdat we gewoon typische Randstad-middenklasse zijn qua smaak en dus eigenlijk weer helemaal niet zo origineel als we denken 😉

 9. Ben nu erg benieuwd naar de namen van jouw dochters!

  De jongensnamen vind ik helemaal niets. Ik vind ze erg saai en niet echt eruit springen. Ik ben die eenheidswordt van 1 lettergrepige namen ook wel eens beu. Sophie vind ik echt prachtig. Als het niet zo vaak voor zou komen zou ik die naam aan een eventuele dochter willen geven.
  Elin vind ik helemaal niets, moet altijd denken aan elien.

 10. Wel of geen naam uit deze lijst kiezen maakt niet zoveel uit geloof ik. Onze zoon is in december geboren en we hebben gekozen voor een naam buiten de top 20 en naar ons idee niet zoveel voorkomend. En in de eerste groep waarin hij terecht kwam zat iemand, nota bene een meisje :P, met dezelfde naam… Jammer vond ik dat wel, maar je moet wel iets heel origineels komen wil je nooit iemand tegenkomen met dezelfde naam.
  En er zitten naar mijn smaak best leuke namen tussen: Gijs, Luuk, Thomas, Julian, Lisa.

 11. Volgens mij kun je er idd redelijk veilig uit kiezen als je het mooi vindt: bij ons op de creche zit in alle babygroepen niets uit deze lijstjes, alleen een Julie. En dan wel weer een Esther en een Jurgen, waar je tegenwoordig toch best origineel mee bent.

 12. Ik ben helemaal weg van de namen
  Teddy issis noa lucas jerney desteny
  Luuk mees en heel raar misschien lucresia

  Voor een 2ling (meisjes) zou ik zelf jerney en desteny doen of noa wn issis
  (jongentjes)
  Luuk en lucas
  (jongentje en meisje)
  Lucas en lucresia

 13. Ik heet (1) aleida(2) jannie (3) janine(4) lydia

Reacties zijn gesloten.