Lucas en Sophie blijven de populairste babynamen

Voornamen top 20, derde kwartaal 2010Lucas, Sem, Sophie en Julia behoren al jaren tot de meest gegeven voornamen en ook in het derde kwartaal van 2010 voeren ze de lijst weer aan.

Er kwamen dit keer geen nieuwe namen binnen in de top 20. Eva steeg net als in lente een aantal plaatsen in populariteit, terwijl Anna begint weg te zakken. Ook Lotte, Lisa, Lynn en Sara deden het minder goed, terwijl we bij Noa, Sanne en Jasmijn een plusje konden zien.

Bij de jongens veranderde er praktisch niets in de lijst. Milan, Levi en Lars schoven twee plaatsjes omhoog, waarvoor Ruben en Bram wat aan populariteit moesten inleveren.

De hele lijst vind je hier: Babynamen top 20.

16 antwoorden op “Lucas en Sophie blijven de populairste babynamen”

 1. Ook hier in de familie is dit kwartaal een Sophie geboren…

 2. Jammer van de populariteit, maar toch blijf ik Sophie en Anna erg mooie namen vinden.

 3. Tsja, het zijn gewoon overwegend leuke namen. Vind alleen Jayden niets. Sophie en Eva zijn mooi, maar heb zelf mogen ervaren hoe onhandig het is als je in een klasje zit met 2x m’n eigen jarentachtignaam en twee Franken. Geen Sofietje voor mij dus.

 4. Het mogen dan de drie populairste namen zijn: ik ken desondanks toch nog steeds geen Lucas of Sem.
  En een Sofie alleen met een f.

 5. De hele zwemles + kleuterklas c.q. kinderdagverblijf van mijn kinderen is vertegenwoordigd. Ik vind het inmiddels zo saai worden. Van mij mag de top 20 wel weer eens flink opgeschud worden!

 6. Ook hier in de straat is net een Sanne geboren. Deze klassieker zal nog wel even blijven!

 7. De kinderen in mijn omgeving zijn inderdaad vrijwel allemaal vertegenwoordigd! Van de meisjesnamen alleen Emma niet en van de jongensnamen Sem en Jayden niet (gelukkig maar, die laatste twee, die vind ik beide echt vreselijk lelijk)
  Overigens ziet het lijstje meisjesnamen er in mijn herinnering nog ongeveer hetzelfde uit als toen mijn oudste dochter werd geboren. En dat is nu alweer bijna 12 jaar geleden! Straks kunnen we een hele generatie herkennen aan deze voornamen.

 8. Dat een moeder van de zwemles (van wie ook man en dreumes in het water lagen) heel trots zat te vertellen dat ze blij was met de naam die ze voor zoonlief hadden verzonnen. Lucas. “Ja, we houden namelijk wel van aparte namen.”

 9. @ Nancy: ha ha, grappig. (Hoewel ik die naam dus echt nooit hoor. Ken alleen een Lucas van rond de 40).

 10. Ik vindt eigenlijk femke en laurens wel een mooie naam maar die staat niet in de top 20 jammer genoeg maar Julia vindt ik ook wel een mooie naam

 11. jammer dat er geen nieuwe namen zijn
  vanplaats die saaie namen want zo heet iedereen !

  ik hoop dat er volgend jaarwat apartenamen bij zitten

 12. Na ja, wat een verstant om dat te type
  ik vindt boyke een mooie naam, of gwendolinn. jordin is ook een mooie naam, die hoorde ik op t kinderdagverblijf, ech mooi
  wat vinden jullie van Sjakkie?

  1. Dat u zo reageert is belachelijk, zeg dan beter niets.

Reacties zijn gesloten.