Mariah Carey’s tweeling heet Moroccan en Monroe

Mariah Carey zwanger van een tweeling, laat buikfoto's zien
Mariah Carey zwanger van haar tweeling (afbeelding: Grazia)

Goed, echt wereldnieuws is het misschien niet, de namen van de kinderen van zangeres Mariah Carey (40) en haar man Nick Cannon (30). Maar het is natuurlijk altijd leuk om te zien hoe een Amerikaanse celebrity haar tweeling noemt.

Ik laat jullie niet langer in spanning: het meisje heet Monroe “omdat Marilyn Monroe altijd een inspiratie is geweest.” Ze kreeg geen tweede naam omdat de zangeres “die zelf ook niet heeft.”

Haar zoontje kreeg de namen Moroccan Scott mee. Scott is de tweede naam van vader Nick Cannon (en de meisjesnaam van zijn oma). Moroccan is een verwijzing naar de plek waar Nick Mariah ten huwelijk vroeg: een ruimte in haar appartement in New York die “Marokkaans gedecoreerd is.”

Ik moet de eerste Bekende Nederlander nog zien die zijn kind ‘Marokkaan’ noemt. Maar Mariah is niet alleen: in januari van dit jaar noemde Mike Tyson zijn zoon al Morocco.

16 antwoorden op “Mariah Carey’s tweeling heet Moroccan en Monroe”

 1. Verschrikkelijk.. maar gelukkig niet naar zichzelf vernoemd (wat ik wel had verwacht)

 2. Tja, vreselijke namen. Maar ja, hadden we anders gedacht..?

 3. Over Monroe wil ik best iets aardigs en nuancerends zeggen als het moet, maar Moroccan, met die verklaring erachter, is wel heel bizar. Vernoemd naar je moeders interieur…

 4. ik vind het echt helemaal niks, allebei niet.. Als je je kind dan toch naar Marilyn Monroe wilt vernoemen, zou ik veel eerder voor Marilyn zijn gegaan.
  En Morrocan… geen commentaar. Vooral ook de verklaring erachter inderdaad.

  Maar goed; iedereen zo zijn eigen smaak 😉

 5. Hahah, dit vind ik echt hylarisch! Vernoemd naar de plek waar je vader je moeder ten huwelijk heeft gevraagd (ik zag meteen een mooi strand voor me), maar nee, het was het interieur van haar appartement! Marokkaans interieur kan wel heel mooi zijn, maar om daar nou je kind naar te vernoemen??

  Vind het wel best zielig voor de kindjes. Hebben ze er dan niet over nagedacht hoe het is om zo’n naam te hebben? Vraag ik me wel eens af.

 6. Nou, ik moet zeggen dat ik hier wel ergere namen had verwacht 🙂
  Niet dat ik ze niet verschrikkelijk vind, maar Mariah Carey inschattende had het nog een stuk hemeltergender kunnen zijn.

 7. Ik vind Monroe nog best een leuke naam, ook voor een jongen. Monroe Cannon maar Morroccan Cannon?? En inderdaad de betekenis erachter maakt het nou niet echt mooier?

 8. Ze hadden trouwens beter voor Marilyn & Monroe kunnen kiezen, best geinig toch? Ik las net dat ze de kinderen Roc & Roe noemen als nicknames.

 9. Monroe is geen naam, maar een achternaam. Marilyn was zoveel beter geweest. Maar vergeleken met Moroccan… Gelukkig kan hij zichzelf later Scott noemen, Monroe heeft niets om op terug te vallen 🙁

 10. Volgens mij is Mariah al lang geen veertig meer hoor!

 11. she wishes, ze is al 42 jaar, heb ik gegoogled, old mummy!

 12. “Marokkaans kanon” :O :O

  Wat een baggernaam. Met inderdaad een vreselijk suffe, fantasieloze betekenis er achter. Het klinkt echt alsof ze verlangden naar iets hips, exotisch en origineels maar na Monroe al niet meer de moeite hebben genomen om daar echt hun best voor te doen. En toen uit verveeldheid/desinteresse en omdat het wel een lekker opvallende klank had, maar gekozen hebben voor een vernoeming naar het interieur van de plek des aanzoeks. Zonder ook maar stil te staan bij de taalkundige gebreken, de klank in combinatie met de achternaam en de impact op het kind. Wat een idioten.

 13. zeik niet zo mensen?

  alsof die vreselijk oerr hollandse namen goed klinken? MYGOD!

  Kees, Jantje, Dit, Treintjjee.????? Tom (katten naam), BO? (honden naam)

  Mariah’s manager is een marokkaan… en ze schijt heel gek op haar te zijn… dus nog een verklaring waarom ze haar kind er naar zou vernoemen. 🙂

Reacties zijn gesloten.