Mexicaans Kind Mag Geen Kevin Meer Heten

De Mexicaanse autoriteiten in de stad Chihuahua (what’s in a name?) hebben een ban uitgesproken over de steeds vreemdere voornamen die Mexicaanse ouders aan hun pasgeborenen meegeven.

De regels zijn nu wat doorgeschoten naar de extreem rigide kant. Namen die vreemd, creatief of buitenlands zijn worden voortaan scherp beoordeeld.

Er is een lijst uitgebracht van namen die niet geschikt worden geacht. Hieronder Lluvia ("regen"), Azul ("blauw") en Kevin. Kevin? Te buitenlands.

De verordening dicteert dat als ouders dan toch een buitenlandse naam willen voor hun kind, deze gevolgd moet worden door een Spaanse tweede naam ("middle name"), zoals Maria.

Ouders die denken lekker apart te kunnen doen door een bekende naam op uniekcque wijze te spellen komen van een koude kermis thuis: alleen de gebruikelijke spelling is toegestaan.

De Mexicaanse overheid benadrukt dat het er niet om gaat ouders hun vrije keus af te nemen, maar kinderen te beschermen tegen een leven vol plagerijtjes en juridische toestanden.

Dat ze Kevin verbieden, daar kan ik inkomen. Als dat in Nederland zou kunnen zou ik direct vóór zijn 🙂

Verder kan ik alleen maar denken: waar bemoeit die overheid zich toch mee?