Mick Jagger wordt overgrootvader

Mick Jagger in 1975
Mick Jagger en Ron Wood in 1975 (foto: Jim Summaria)

Bij overgrootvaders denk je aan wandelstokken en sigaren, nylon pantalons en middagdutjes. Het kan ook anders: kijk maar eens naar Mick Jagger.

Eind september werd bekend dat een van zijn kleindochters zwanger is en dus het eerste achterkleinkind voor de 70-jarige The Rolling Stoneszanger levert.

[update 22 mei 2014] Kleindochter Assisi is bevallen van een dochter. Assisi’s moeder Jade verwacht trouwens binnenkort zelf ook weer een kind, haar eerste met echtgenoot Adrian Fillary.

Zoals het een echte rockster betaamt heeft de Engelsman zelf een flinke kinderschare gekregen, bij maar liefst vier verschillende vrouwen.

Kinderen

Het oudste kind van Sir Michael “Mick” Jagger (1943) is dik in de veertig, zijn jongste is een tiener:

 1. Marsha Hunt (1946): dochter KARIS (1970)
 2. Bianca de Macias (1945): dochter JADE SHEENA JEZEBEL (1971)
 3. Jerry Faye Hall (1956): dochter ELIZABETH SCARLETT (1984), zoon JAMES LEROY AUGUST (1985), dochter GEORGIA MAY AYEESHA (1992), zoon GABRIEL LUKE BEAUREGARD (1997)
 4. Luciana Gimenez (1969): zoon LUCAS MAURICE (1999)

Kleinkinderen

Jaggers eerste kind, Karis, kreeg twee kinderen, maar die zijn nooit in de publiciteit gekomen.

Zijn tweede dochter, Jade, werd al op jonge leeftijd moeder van twee dochters: ASSISI LOLA (1992) en AMBA ISIS (1996). Ook Jaggers kleindochter Assisi en schoonkleinzoon (is dat een woord?) Alex Key hebben niet lang gewacht: zij verwachten in 2014 hun eerste kind.

Traditionele namen

De (roep)namen van Jaggers kinderen zijn eigenlijk heel traditioneel en passen prima bij elkaar. Hoewel het misschien maar goed is dat zijn oudste dochter Karis heet, want als ze een jongen was geweest, had hij blijkbaar Midnight Dream geheten.

De meeste namen hebben nauwelijks navolging gekregen in Nederland. Karis en Georgia zijn zo goed als onontdekt, terwijl Jade pas sinds de jaren negentig in opkomst is en in 2005 haar hoogtepunt beleefde.

James hoorde totdat Chantal Janzen in 2009 voor deze naam koos bij stijve Britse butlers (goed, om eerlijk te zijn was er al in 2008 een stijging te zien, maar tot die tijd kregen minder dan twintig ouderparen per jaar een James).

Elizabeth, Gabriel en Lucas hadden het ook zonder hun beroemde naamgenoten wel gered in Nederland.

Populariteit jongensnaam Mick heeft niets te maken met Mick Jagger

En Mick zelf? Niets. Geen enkele invloed. Pas toen kort-en-stoer de trend werd – in de jaren negentig – pikten ouders deze naam op. Mick is met 221 jongens nog nooit populairder geweest dan in 2012, toen Mick Jagger gezien zijn leeftijd al achter de geraniums had mogen zitten.

Populariteit jongensnaam Mick heeft niets te maken met Mick Jagger
Populariteit jongensnaam Mick (afbeelding: Meertens Instituut)

Mick versus Nick

Nick (282 jongens in 2012) is nog altijd populairder dan Mick. Maar waar Nick al sinds het toppunt van zijn populariteit in 1999 (946 jongens!) dalend is, stijgt Mick nog steeds. Ik ben benieuwd hoe 2013 eruit ziet.

Ben jij meer van Mick, van Nick of van niks?

[poll id=”32″]

13 antwoorden op “Mick Jagger wordt overgrootvader”

 1. Onze oudste zoon is van 2009 en heet Mick, wij kwamen op die naam door een deelnemer van Expeditie Robinson, vonden wij een mooie stoere naam en nog steeds!!

 2. In de kleuterklas van mijn oudste zit een Nick, ik was al verbaasd dat de naam nog wordt gegeven, vind het een echte jaren 90-modenaam.

 3. Wel bijzonder dat Mick bij vrouw Jerry (!) de jongste 2 zo’n stuk later kreeg. Zou het weer zijn gaan kriebelen toen dochterlief zwanger bleek??!?

 4. Ik ben meer van Mick dan van Nick, maar vind ze uiteindelijk allebei niks. Hier ook een Nick in de klas, bij mijn jongste in groep 4. In die klas zit trouwens ook een Simon.

 5. Als ik op de klank af ga, vind ik Mick minder erg dan Nick. Maar de associatie met Mick Jagger is wel meer aanwezig dan de associatie met Nick (van Simon, ik weet niet hoe ze heten). Op grond van die associatie valt Mick snel af, al zou ik naam toch al niet in het echt overwegen. De associatie met Nick van Simon laat langer op zich wachten, mar als de associatie echter toeslaat, hoef ik die naam ook niet meer, al zou ik ook deze naam toch al niet in het echt overwegen. Allebei niks, dus.

 6. Zowel Mick als Nick zijn totaal niet mijn smaak, maar als ik zou moeten kiezen dan zou het Mick worden.

  De namen van zijn kinderen vind ik een stuk beter. Vooral zijn kinderen met Jerry Hall vind ik mooie namen hebben: Elizabeth, James, Georgia, Gabriel; allemaal namen die ik zelf zou kunnen geven.

 7. Liever Nick dan Mick, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik een hele leuke Nick en een hele vervelende Mick ken…

 8. Onze oudste zoon (2007) heet Nick, heb altijd geroepen dat als ik een zoon zou krijgen hij Nick zou heten. Vind het nog steeds een geweldige naam! Maar ik ben dan ook weer minder van de lange ‘degelijke’ namen. En houd enorm van de stoer en kort trend 😉

 9. Mijn man vindt Nick/ Niek een mooie naam, maar helaas voor hem, ik vind het niks.

 10. Ik vind het allebei niks. Mick vind ik op een of andere manier een lelijke klank hebben. En Nick, tja toch die Nick en Simon he. (Hoewel ik Simon dan wel weer heel mooi vinden, maar dat terzijde)

Reacties zijn gesloten.