Moeilijke Bevallingen

Tot een paar jaar geleden werd niet eens officieel bekend gemaakt dat een "bekende Nederlander" vader of moeder was geworden, op die paar zielenpoten na die de babykamer betaalden door de foto’s ervan aan Story of Privé te verkopen.

Ondanks de door mij ongewenste confrontatie met medische bevallingsdetails, is de toegenomen belangstelling voor de sterrenzwangerschappen natuurlijk geweldige voeding voor weblogs als deze.

Zo blijkt het gastenboek op de site van Idols ster Raffaëla gesloten omdat zij vanwege "ernstige bekkeninstabiliteit" niet zelf kan reageren op de vele negatieve reacties op de naam die zij haar pasgeboren dochter gaf.

Blijkbaar kan de naam Beautifull Hope niet iedereen bekoren. Waar de een het een prachtige naam vindt vanwege de "betekenis", valt het merendeel van de mening-hebbers over de foute spelling van Beautiful(l).

Fieke meldt op het namenprikbord hoe Raffaela en haar vriend Paul op de naam kwamen.

"In het interview laat de zangeres weten dat zij en haar vriend Paul de naam van hun kind uit de filmkomedie ‘You got served‘ uit 2004 hebben gehaald. Daarin zegt een personage: ‘My name is Beautifull, with double L’. Beiden vonden de film hilarisch."

De film kreeg van de ruim 9.800 stemmers op de gezaghebbende IMDB gemiddeld een 2,2 en eindigt daarmee in de top 25 van slechtste films aller tijden. Hilarisch.

Meer bevallings- cq namennieuws in deze spannende categorie Nederlanders-die-ik-eerst-moet-Googelen-om-te-weten-wie-het-zijn.

Eerder deze week werd radiopresentator Rick Romijn vader van dochter Faya Rosalie.

Rick_romijn_babyschoentjes_2"De bevalling is gewoon een kwelling voor de vrouw en als man sta je er hopeloos naast."

De vaste sidekick van Edwin Evers op Radio 538 vertelt in een adem door over de andere bevalling:

"Over de jongensnaam waren we het zo eens: Dinand.

Maar over de meisjesnaam hebben we het zeven maanden gedaan. Maar uiteindelijk kwam mijn vriendin met deze naam."

Mij valt op dat veel mensen juist veel meer moeite hebben met het vinden van een jongensnaam. Wat is jullie ervaring?

9 antwoorden op “Moeilijke Bevallingen”

 1. Ja, ik herken het wel! Heb dan nog wel geen kinderen maar ik verzin genoeg namen maar jongensnamen zijn dat toch duidelijker moeilijker dan meisjesnamen.

  Groetjes,

  Saartje

 2. Wat vind je van de laatste alinea op nu.nl?

  Lichte huid

  Verder zou de donkere Raffaëla blij zijn met de lichte huid van haar kindje. “Ik worstel er zelf ook altijd mee en daarom zou ik dat mijn kind niet willen aandoen”, zegt zij in het weekblad.

  SCHANDE!!!!!!

 3. Ik vind jongensnamen juist makkelijker dan meidennamen.
  En dat met slechts 1 jongen tussen de 3 meiden.

 4. Ik vind een jongensnaam juist vele malen makkelijker. Heb dan wel geen kinderen maar ik vang weleens wat op en dan onthoud ik ze 🙂 Meisjesnamen zijn vaak zo doorsnee, vooral die van de top 10 ofzo die je vaak hoort. Van jongensnamen kun je makkelijker varieren, ook uit het Engels bijv.

 5. Ik vind meidennamen een stuk makkelijker…..word nog wat als we ooit een jongen krijgen.

 6. Meisjesnamen… daarvan heb ik er al wat op mijn lijstje, maar jongensnamen… Daarvan heb ik hooguit 2 die ik echt super leuk vind. Ik hoor het wel van meerderen ja, dat de meesten toch meer moeite hebben met het vinden/bedenken van een jongensnaam dan een meisjesnaam. Maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen, die de regel bevestigen.

 7. Ik vond een jongensnaam vinden ook veel moeilijker. Er staan veel leuke namen in de top 10 en wil toch een beetje vermijden dat ‘ie straks met 10 andere Sem’s in de klas zit. (Ik vind Sem trouwens geen leuke naam hoor…). Na een tijdje denken is het ineens toch gelukt om een leuke jongensnaam te vinden die wel bekend is, maar net iets minder populair. Nog even geduld tot maart 2007!!!

 8. Ik vind jongensnamen ook lastig… de meesten die ik leuk vind, vonden mijn schoonouders ook leuk… Dus ik hoop op een stel meiden, dan zal het met de namen wel lukken. Anders moeten we nog even goed gaan nadenken.

 9. Meisjesnaam waren we zo uit, jongensnaam hebben we wat langer over gedaan. Maar bij de 20 weken echo wisten we ook al wat de jongensnaam zou worden en het blijkt dus ook dat we een jongetje gaan krijgen.

  Het vinden van een naam an sich vond ik niet eens zo heel moeilijk, maar het vinden van een naam waar zowel ik als man-lief ons in konden vinden, was veel lastiger.

Reacties zijn gesloten.