Namen in Voorschoten

Ik vind het altijd leuk om te horen (of lezen) hoe mensen aan de naam voor hun kind zijn gekomen. En heel soms kom ik die verhalen dan tegen in een krant:

“Joost is het broertje van Koen (9) en Daan (6) en de zoon van Hans van der Laan en Karlijn van der Laan-Onderwater (…).

Hoe kwamen jullie op de naam Joost? Karlijn: ‘Dat is een leuk verhaal. We hadden al een naam bedacht, namelijk Bas. Maar de laatste weken van de zwangerschap dachten we steeds vaker: er moet toch iets leukers te vinden zijn. Ik zat aan Joost te denken maar Hans wist dat nog niet. Hans:’ Ik had het erover met mijn ex-vriendin en collega en die zei opeens: Wat vind je van Joost? Leuk, vond ik. Maar goed, dat werd een kansloze missie want de naam kwam van mijn ex. Toen bleken we dus onafhankelijk van elkaar dezelfde naam leuk te vinden; dat veranderde de zaak!'”

De gemeente Voorschoten publiceert elke week de namen van de nieuwe kinderen in de gemeente in de krant; De Echo laat op haar beurt iedere week een stel kersverse ouders vertellen over hun baby. Hier staan alle verhalen op rij!

NB Ik moest drie keer lezen voor ik dat verhaal van die ex begreep: ik dacht in eerste instantie dat ‘Joost’ de naam van moeders’ ex was. In dat geval hadden ze misschien toch beter nog even verder kunnen zoeken…

8 antwoorden op “Namen in Voorschoten”

  1. Koen, Daan en Joost klinkt leuk. Leuker dan Bas inderdaad. Maar toch had ik eerder iets van Rens of Finn erbij gedaan..

  2. Leuk verhaal, maar geen leuke naam.

    De ex van mijn broer heeft haar kind (geboren zo’n 10 maanden na het verbreken van de relatie) vernoemd naar onze zus. Vonden we toch wel een beetje vreemd…

  3. Beetje jammer dat ze de naam Daan voor hun tweede zoon hebben gekozen. Daan van der Laan rijmt en dat vind ik nou niet bepaald amusant voor het kind.

  4. Joost vind ik leuker dan Bas maar beide zijn geen favorieten van mij. Het verhaal vind ik een beetje vreemd, volgens mij zijn er leukere manieren om een naam te bedenken voor je kind.

  5. @Herculaas:

    De naam komt zo weinig voor – zeker in die spelling – dat het wel een vernoeming moet zijn.

Reacties zijn gesloten.