Negentiende kind voor gezin Koelewijn

De familie Duggar verwelkomde onlangs hun achttiende kind. Joshua (20), Jana en John-David (18), Jill (17), Jessa (16), Jinger (14), Joseph (13), Josiah (12), Joy-Anna (11), Jeremiah en Jedidiah (9), Jason (8), James (7), Justin (6), Jackson (4), Johannah (3) en Jennifer (1) mochten meebeslissen over de naam van hun zusje: Jordyn-Grace.

Maar terwijl iedereen zich verbaast over de voortplantingsdrift van deze Amerikaanse familie, loopt Nederland alweer uit op de geleverde prestatie. Een vrouw uit Barneveld baarde op 13 december namelijk haar negentiende kind.

Henk en Diana Koelewijn hadden al zeven zoons en elf dochters, waaronder een tweeling, toen zij ouders werden van dochter Eva.Ik heb nog niet kunnen achterhalen hoe de grote broers en zussen heten, al verklapte de vader in eerder dit jaar dat ze allemaal bijbelse namen dragen.

De gemeente Barneveld probeert nu een trouwboekje met meer ruimte voor het grote gezin te krijgen – het huidige exemplaar gaat zelfs in deze zeer gelovige gemeente uit van maximaal zes kinderen per huwelijk.

18 antwoorden op “Negentiende kind voor gezin Koelewijn”

 1. Ben benieuwd naar de overige namen van de gezinsleden van deze grote familie! Ik vind het bedenken van 1 naam al een hele (Leuke) klus. De naam Eva vind ik leuk maar het zou niet mijn keuze zijn.

 2. Tjonge, zes kinderen per gezin als gemiddeld zien…

  19 is wel erg veel, hoe zullen ze die kinderen onderbrengen?

  Ik vind Eva ook wel een leuke naam, maar iets te kort en populair.

 3. Die vrouw is dus achttien keer zwanger geweest! Wat een aanslag op je lichaam moet dat zijn.

  Knap van de Duggars trouwens dat ze zo veel namen met een J hebben kunnen verzinnen. Die van mij zit er nog niet bij!

 4. Kleine correctie: deze familie woont niet in Barneveld maar in Bunschoten. Ze zijn ZO gelovig dat de kinderen niet naar school mogen, maar dat pa zelf les geeft…

 5. inderdaad ben ik ook erg benieuwd naar de andere namen, eva vind ik best populair voor zo’n traditioneel gezin.

 6. Eva is een uiterst Bijbelse naam hoor. Hoezo modern??

 7. nu zie je maar weer dat ik niet zo thuis ben in de bijbelse namen, ik kom niet verder dan Adam en … Sorry Annelies ; )

 8. Al die J’s in de familie Duggar. dat zal me een trammelant opleveren bij het openen van de post…

 9. Op zich leuk om zoveel namen voor je kinderen te verzinnen. Jammer dat ze dan allemaal met een J moeten beginnen…..

  Ben ook benieuwd wat dan allemaal de bijbelse namen van het nederlandse gezin zijn. Niet te geloven dat bij 11 dochters de naam Eva pas bij de twaalfde wordt gegeven!

 10. Ik heb de namen gevonden:

  http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article605639.ece/Leven_met_Gods_Woord

  Hieronder op volgorde:
  Janine (24), Anna (23), Jacob (22), Miriam (21) en Daniël (19)Thomas (18), Hanna (17), Abraham (16), Maria (14), Johannes (13), Elisabeth (11), Esther (9), Cornelius (8), Jonathan (8), Lidia (6), Ruth (5) Deborah (3) Naomi (1)

  En dan nu Eva erbij.

  De naam van de moeder doet er – vanzelfsprekend – niet toe 🙁 :

  Het gezin Koelewijn telt achttien kinderen, van een en dezelfde moeder. En ‘als er nog eentje bij komt, is hij of zij meer dan welkom’, zegt moeder Koelewijn. Onder haar bruine haar, in een knotje gestoken, huist een vriendelijk gezicht. Foto’s van haar, of de naam van mevrouw Koelewijn (45), hoeven van Henk Koelewijn niet in de krant. ‘De man is het gezinshoofd en de vrouw valt daaronder.’

  A.gna

 11. Arme vrouw…de “redder” laat haar geloof ik aardig in de steek met zo’n man….Hoe ironisch weer!

 12. De familie Koelewijn hoort bij de zogenaamde zwartekousenkerk. Wij hadden vroeger ook zo’n gezin in de buurt wonen met 11 kinderen. De oudste was van mijn leeftijd en daarna kwam er altijd maar een baby bij.Ze hebben ook allemaal hetzelfde gezicht. Dat vond ik vroeger dan wel saai, zoveel kinderen die zoveel op elkaar lijken

 13. Zijn Janine en Anna bijbelse namen? Die namen komen mij niet bekend voor als bijbels. Maar goed, de familie K. zal dat vast veel beter weten.

 14. Anna is een bijbelse naam.

  Janine komt van Johanna, wat ook een bijbelse naam is.

 15. Anna is de moeder van Maria!

  Ik moet zeggen dat ik veel Bijbelse namen erg mooi vind (Daniel, Lucas, Seth) maar ik zit ook alleen maar te denken aan het lichaam van die arme dame!

  1. Het is een schoft en kinderverkrachter die Henk koelewijn!…..veel te kort achter de tralies!Slechts 2 jaar !Ze zouden em moeten castreren.

Reacties zijn gesloten.