Nieuwe romantiek: lange dramatische meisjesnamen

In Amerika geven ze veel rare en soms ronduit lelijke namen, maar ze houden gelukkig ook wel van een beetje drama. Deze dertig namen staan in de top 1.000 van Amerikaanse meisjesnamen en stegen het afgelopen jaar in populariteit:

 1. Adeline
 2. Adrianna
 3. Amelia
 4. Anastasia
 5. Annabella
 6. Annabelle
 7. Arabella
 8. Aurora
 9. Belle
 10. Camille
 11. Cecilia
 12. Charlotte
 13. Eleanor
 14. Evangeline
 15. Evelyn
 16. Fernanda
 17. Genevieve
 18. Giselle
 19. Josephine
 20. Julianna
 21. Juliet
 22. Juliette
 23. Liliana
 24. Lilliana
 25. Penelope
 26. Sophia
 27. Valentina
 28. Valeria
 29. Vivian
 30. Viviana

25 antwoorden op “Nieuwe romantiek: lange dramatische meisjesnamen”

 1. Leuke namen zitten er tussen. Echter ik had graag de naam Victoria erbij gezien, dat is mijn favoriete romantische en dramatische lange naam….

 2. Ik vind dit allemaal wel mooie namen, er staan zelfs een paar favorieten van mij bij.

  Alleen zijn het wel namen voor echte meisjes, vind ik. Denk niet zo gauw aan een stoere meid.

 3. Dit zijn wel mijn soort namen: Adrianna, Amelia, Aurora, Eleanor en Sophia zijn favoriet. Geen Matilda in het lijstje? Is die alweer over het hoogtepunt heen of moet die hype nog komen.

 4. Heerlijk, lang en dramatisch betekent veel namen die ik mooi vind!

 5. Een heleboel van mijn favorieten: Juliëtte (uiteraard ;-)), Valentina, Cecilia, Josephine… Héérlijk dit soort namen!
  Ik mis alleen Bernadette. Voor mij wel de mooiste dramatisch klassieke naam. En met Victoria is idd ook niets mis. Heel mooi. En het leuke is: ik ken allemaal meisjes (tussen de 18 en de 1 jaar) die deze namen nog dragen.

 6. Ik vind die namen ook wel mooi! Heb mijn eigen naam altijd een beetje kinderachtig gevonden, toen ik 20 werd zeg maar. Hierboven zijn net van die prinsessennamen! Een vriendin van mijn zus heet Emerentia die kan er ook bij.

 7. Na een uurtje over namen geboomd te hebben zijn mijn man en ik er wel uit: lange namen zijn niks voor ons. De paar lange namen die ik wel mooi vind, zoals Frederique, staan er niet bij. Zeker niet romantisch genoeg?

  1. Het zijn Amerikaanse namen die op het moment snel in populariteit stijgen. Als de naam in Amerika niet populair is, of juist minder in trek is dan voorheen, staat ie er dus niet tussen.

 8. Ik vind de meeste namen of afgrijselijk of prachtig.
  Tot de laatste categorie behoren:

  Adeline
  Annabelle
  Aurora
  Belle
  Camille
  Charlotte
  Eleanor
  Josephine
  Juliette
  Sophia

 9. Ik weet er ook nog wel;
  Angelique
  Guinevere( Van King Arthur) In het frans; Genevieve
  Jullienne
  Anastacia
  Stéphanie(mijn dochter)
  Charmaine
  Anne-Sophie
  Charlotte(mijn dochter)
  En Fréderique is zeker ook prachtig.
  De meeste zijn franse namen.

 10. Dit vind ik nou prachtig! Helemaal mijn smaak; die lange, dramatische namen. Ik vind ze eigenlijk allemaal wel leuk, maar Adeline en Amelia zijn voor mij de uitschieters.
  Hij staat weliswaar niet in het lijstje (wel in die van Angelique in de post boven mij ;)), maar Guinevere vind ik toch zo’n mooie naam! Echt zo’n naam waar je helemaal bij wegdroomt. En toevallig is Arthur een van mijn grote favorieten bij de jongens!

  1. Bij Guinevere twijfel ik.
   Ik zoek eigenlijk een franse meisjesnaam.
   Het liefst met 9 letters.
   In ons gezin zitten al de namen; Angelique Charlotte en Stéphanie.(allemaal 9 letters en frans).
   Ik zoek eigenlijk een meisjesnaam die daar bij past.
   maar o wat is dat moeilijk. Ik zat te denken aan; Julienne.(8 letters, of Jullienne)
   Heeft iemand nog tips? Ik kom er niet aan uit.

   1. Ik zou persoonlijk niet Julienne gebruiken, het doet mij denken aan de snijwijze met dezelfde naam. Ook zou ik me niet zo vastpinnen op het 9 letters; het belangrijkste is toch dat het een leuke/mooie naam is?
    Hier een paar Franse namen:
    Vivienne
    Aimée
    Céleste
    Delphine
    Florence
    Geneviève (al heeft deze in het Frans een totaal andere uitspraak dan in het Engels, kan een moeilijk puntje zijn)
    Liliane
    Nicoline
    Odile

   2. Persoonlijk zou ik me ook niet zo vastpinnen aan het aantal letters in de naam. Wel leuk om allemaal bij elkaar passende namen te hebben.

    Frederique vind ik echt een pareltje. Succes met je zoektocht naar DE naam!

    1. Dank jullie wel!
     Grappig zowel Céleste en Fréderique zitten in onze ’top 10′.
     Het belangrijkste is dat het goed klinkt.
     Génevieve, vind ik schitterend, maar veel mensen zullen het verkeerd uit spreken ben ik bang, net als de naam Guinevere….maar wel zeer apart, lekker chique.
     Julliette zou ook nog kunnen ipv Julienne.
     We hebben nog even om erover te denken gelukkig, maar als iemand tips heeft; Graag.

 11. Sommige zijn echt geweldig, zoals: Amelia, Annabelle, Camille, Juliet

 12. Alleen vivian valt in mijn smaak!
  Ik ben nu zelf 26 en ik ben hoogzwanger maar ik kan maar geen leuke naam bedenken. Ik houd wel van sjiek maar ook echt een stoere naam! Kunnen jullie mij helpen? Ik dacht aan Beau of Romy of Mara. Maar dat vind ik nou niet egt sjiek.
  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!
  Xxx(L);)

 13. @Sophie
  Beau is mooi, Maar ook Floor (Florine)
  Roos is ook stoer, Roosmarijn chique.
  Probeer een chique naam en gebruik de afkorting als roepnaam!
  Anne

 14. ik vind er niet echt hele mooie namen tussen zitten maar sofia vind ik wel gaan en nog wel een paar maar vernanda penelope vind ik echt vreselijk

 15. Aurora vind ik absoluut een prachtige naam, mijn dochter zal sowieso die naam krijgen ! Voor een tweede dochter had ik Belle in gedachten, ook erg mooi !

 16. Ik schrijf een boek en daarom heb ik dus die drama namen nodig. Jammer genoeg zat de naam Gwendolyn er niet tussen wat ik best wel raar vind! O ja, me hoofdpersonage heet: Emily Scarlett Sophia, haar achternaam weet ik nog niet 😀 , wat vindrn jullie van de naam

Reacties zijn gesloten.