Nieuwe Stijgers: Ninte En Ty

* Deel 1 in een serie over namen in 2006 *

Vandaag kreeg ik de beschikking over de lijst met eerste voornamen van alle kinderen die in 2006 zijn geboren.

Ik ben blijkbaar niet de enige die een sucker is voor Move – That – Buuuuuuuus.

Ineens verscheen de naam Ty (Pennington, presentator) bovenaan de lijst met snel stijgende nieuwe namen (in Nederland).

Aanstaande moeders kijken blijkbaar sowieso veel televisie, en luisteren muziek.

Ook Marescha (Idols 3), Kahlen (America’s Next Top Model), Ninte/Ninthe (Kiemeneij, zangeres), Inaya (Day, zangeres), Bliss (Peking Express 2006), Keira (Knightley, actrice), Carice (van Houten, actrice) zagen we nauwelijks eerder in de Nederlandse namenlijsten.

En er werd weer flink afgekeken bij kinderen van BN’ers , BV’en en B’anders: Vlinder (dochter Antonie Kamerling en Isa Hoes), Keano/Kyano (zoon Debby Pfaff), Kenji (zoon Kelly Pfaff), Maddox (zoon Angelina Jolie) en natuurlijk Fiene (dochter Reinout Oerlemans). 

Hoe leg je dat later aan je kind uit: Artis olifantje Yindee leverde een aantal nieuwe, vrouwelijke naamgenootjes op.

Tot slot een hoop varianten op de Jay-trend: Jaylynn, Jaylinn, Jaylin, Jayleigh, Jaylee, Jaily, Jayley, Jayla, Jayna, Jainy, Jayda, Jaida, Jaidy, Jaydy, Jaydee, Jayden, Djaya, Jaira behoren tot de snelst stijgende meisjesnamen. 

Bij de jongens zien we Jaydon, Jaydan, Djayden, Jayden, Jaiden, Jaylen, Jaylano, Jayvano, Jaylan, Jayno, Jayesh, Djaylani, Jayjay, Jai, Jay, Djay, Djai, Jayron, Jaydey, Jaidy, Jaivy, Jayce en zelfs Jayson.

Ook de al eerder ontstane Jaymie – Jamie – Djaimy etc hype is nog in volle gang aan het afnemen, bij zowel de meisjes als de jongens. Maar daarover in een volgende post meer.

Tot slot een paar spannende nieuwe namen, die direct aan een aantal kinderen werden gegeven: Milas, Yesser, Dinan en Bam bij de jongens en Israe, Sage, Vive en Venne bij de meisjes.

——————————————————————————————

Wie verklaart de plotselinge opkomst van Cayden/Kayden, Vinn (jongens) en Jinx (James Bond? Brainpower), Nessa, Akasya, Ecrin, Romaisae/Romayssae, Israe (meisjes)?

——————————————————————————————

NB Nee, de lijst wordt niet als geheel gepubliceerd. En nee, ik kan de lijst ook niet naar individuele vragers sturen. En ja, ik heb alleen voornamen met aantallen, geen achternamen, woonplaatsen of geboortedata, dus ik kan niets opzoeken over je oude buren.

13 antwoorden op “Nieuwe Stijgers: Ninte En Ty”

 1. Er staat toch echt geen naam bij die ik mijn kind ooit zou geven…
  Maar wat het vreemde is: in mijn omgeving zie ik ook geen kinderen die zo heten. Maar misschien woon ik wel niet zo trendy 😉

 2. vinn is naar vinn diesel natuurlijk die trouwens zelf gewoon vincent heet!

  nessa is naar een personage in de serie las vegas!

 3. Sage is de dochter van Carly en Jack (ATWT)
  En Nessa idd uit Las Vegas.
  De rest is me een raadsel…

 4. Bam zal wel van Bam Margera komen (Jackass, Viva La Bam)

 5. Ik ken de naam Nessa ook van de serie Las Vegas. Blijkbaar is dat toch een redelijk populaire serie.

 6. Carice vind ik eigenlijk wel een mooie naam. Bam doet me teveel denken aan ‘bim-bam’ en het bammetje van Peijnenburg.

  En ik vind de trend om Engelse namen met een “j” ineens met een ‘dj’ te gaan schrijven ook niet echt je-van-het.

  Ben benieuwd naar de rest!

 7. Ninthe vind ik erg leuk klinken, maar toch weer een beetje te hip/apart ofzo… maak er dan maar Nine/Nyne van. En ik ben inderdaad ook nieuwsgierig naar wat er op de andere lijstjes komt te staan.
  Ik vind het ook maar nix trouwens, als engelse namen ‘verkeerd’ gespeld worden. Als je iets doet, doe het dan ook goed, vind ik!

 8. Persoonlijk ben ik helemaal fan van de naam Bam voor een jongetje, hoewel dat in het geval van genoemde Bam Margera wel een typisch geval is van ik-heb-mijn-naam-te-danken-aan-mijn-gedrag. Hij heet eigenlijk Brandon, maar hij was rond zijn derde zo door het huis aan het stuiteren dat zijn opa hem Bam-Bam noemde. Waarna hij later het hele Brandon heeft gedropt en verder is gegaan met Bam. En nou we het toch over Jackass/Viva la bam hebben: een van zijn vrienden heet Brandon DiCamillo, en die wordt steevast Dico genoemd, naar zijn achternaam. En Dico vind ik stiekem dan ook weer een hele leuke originele naam.

 9. wij hebben ons zoontje, die in november 2006 geboren is, inderdaad ook bam genoemd…en ja, inderdaad wel opgekomen door bam margera. vraag me af of er veel bammetjes zijn in nederland.lijkt me leuk om te horen! de eerste reactie op onze bam was ; yeah wat een rare naam maar wanneer ze hem zien en ons kennen vinden ze hem helemaal passen!

  1. Hoi inge! Lees nu deze site pas maar onze zoon geboren in nov 2012 heet ook bam! En dezelfde reacties! Maar iedereen die ons vaag kent vraagt altijd meteen hoe is het met bam! Zijn naam wordt niet vergeten! ik ben er erg trots op!! het past ook echt bij onze zoon. groetjes wendy

 10. Ik heb een Franse achternaam, die voor mijn dochter vroeger moeilijk was uit te spreken. Zij maakte er dus “Bambam” van een stuk makkelijker. Iedereen moest altijd lachen ,want die dachten dat het echt de achternaam was en werd dan ook steevast gezegd op dezelfde manier als Bam-Bam(vriendje van Pebbles) in de Flinstones.

Reacties zijn gesloten.