Peppermint, Echo, Frodo en Voorhees

27 november 2009: Nu ook hun tweede namen toegevoegd, voor zover bekend. Het is een, eh, fantasierijk rijtje. Marina vond ook de herkomst van de namen – zie de reacties.

***

Op haar zestiende kreeg de Britse Sara Foss in 1986 haar eerste zoon: Patrick. De bevalling was zo traumatisch dat ze zichzelf beloofde nooit meer zwanger te raken. Dat ging tien jaar lang goed.

Inmiddels is ze zwanger van haar veertiende kind en zegt dat ze doorgaat tot haar grootste wens eindelijk vervuld is: een tweeling of drieling.

Haar eerste dertien kinderen kwamen allemaal in hun eentje:

 • Patrick (23)
 • Stephen Howard (13)
 • Malachai Isaac (12)
 • Peppermint Aries (11)
 • Echo Xavier (10)
 • Eli (9)
 • Rogue Aqua (8)
 • Frodo Jesus (7)
 • Morpheus Oracle (5)
 • Artemis Lemony(4)
 • Blackbird Winterberry (3)
 • Baudelaire (2)
 • Voorhees Halloween (9 maanden)

Peppermint, Echo, Frodo Jesus – tja. Ik hoop dat iemand een fijnere verklaring heeft voor ‘Voorhees’. Ik ken deze naam alleen als de achternaam van (ach, jeugdsentiment) massamoordenaar Jason Voorhees uit de thrillerreeks Friday the 13th.

Patrick is inmiddels het huis uit, maar de 39-jarige huisvrouw en haar partner, scheepsbouwer Stephen Smith (40) delen hun vierkamerwoning met de andere twaalf kinderen.

8 antwoorden op “Peppermint, Echo, Frodo en Voorhees”

 1. In een ander artikel (http://www.dailymail.co.uk/news/article-1230142/Pregnant-mother-13-says-I-having-babies-I-twins.html) staat dat Voorhees naar die seriemoordenaar vernoemd is… en de redenen voor de andere namen zijn ook bijzonder:

  Patrick – named after Sara’s grandmother’s surname of Patrick
  Stephen – after his doting dad, Stephen
  Malachai – after a character in the horror film, Children of the Corn
  Peppermint – after Sara started craving mints during her fourth pregnancy
  Echo – after a group of eco-campaigners who Stephen met during a job at work
  Eli – another character in the 1984 film Children of the Corn
  Rogue – a character in the film X-Men
  Frodo – hobbit in Lord of the Rings
  Morpheus – a character in film, The Matrix, staring Keanu Reeves
  Artemis – book character, Artemis Fowl, an obnoxious teenage criminal
  Blackbird – named after a gathering of blackbirds which flew onto Sara’s lawn
  Baudelaire – named after the Baudelaire orphans which featured in Lemony Snicket’s film A Series of Unfortunate Events
  Voorhees – named after serial killer, Jason Voorhees in the horror movie, Friday The 13th

 2. Die uitleg maakt het gevoel over dit verhaal niet veel beter geloof ik *D

  Bedankt voor de vondst, Marina!

 3. Ow die uitleg maakt het echt alleen maar erger. Wat ik me nu afvraag zou Artemis een jongen of een meisje zijn, het is van origine een meisjesnaam, maar de Artemis Fowl uit de boeken is een jongen. Stephen en Artemis vind ik nog best mooie namen, Frodo en Echo vind ik ook wel tof, maar zou ik door de associaties never nooit gebruiken.

 4. Die namen zijn echt vreselijk!!! Je zou bijna denken dat ze zelf een crimineel is met al die criminele namen. Peppermint… geweldig ahum… Echo, heb ik echt andere ideeën bij… Frodo doet mij denken aan de hond van een kennis. Rogue komt bij mij binnen als een merk (Roc) voor beautyproducten. En bij Voorhees dacht ik aan een vrij normaal Nederlands woord voorheen. Patrick en Stephen gaan er bij mij nog wel in. Bij Eli heb ik al een beetje mijn twijfels. Maar de rest vind ik buiten gewoon prut! Die zou ik dus echt never nooit van mijn leven aan mijn eigen kroost geven. Niet dat ik er zoveel wil krijgen… Moet er niet aan denken.

 5. Ik vind Eli de enige leuke naam die ertussen zit. Patrick en Stephen vallen ook goed mee. Maar de rest!?? Afschuwelijk!! Je zult toch maar Peppermint heten…

Reacties zijn gesloten.