Populairste namen in Amerika zijn Jacob en Sophia

Amerikaanse vlag - populairste namen in AmerikaJacob, Mason, William en Sophia, Isabella, Emma waren in 2012 de populairste namen in Amerika.

Er veranderde niet zo heel veel in de bovenste regionen; de nummer 1 voornamen bleven zelfs gelijk.

Snelle stijgers

Verderop in de lijst wordt het wél interessant. Mijn Amerikaanse collega’s van The Baby Name Wizard ontdekten dat Cataleyanet als bij ons – een van de snelst stijgende namen in de lijst is.

Bij de jongens ging de eer naar Gael, naar acteur Gael García Bernal en een personage in de populaire Spaanstalige soap Abismo de Pasión.

Opmerkelijk is dat drie van de andere snelst stijgende jongensnamen Major, King en Messiah zijn. Welja, als je je niks verbeeldt, dan ben je niks.

Verschil met Nederland

Aiden, Alexander, Benjamin, Daniel, David, James, Jayden, Liam, Mason, Noah en Ryan zien we hier ook veel bij de baby’s van nu, terwijl andere namen allang verdwenen zijn (Jacob, Joseph, Michael). Een paar namen zijn hier gewoon (nog?) niet aangeslagen, zoals Jackson en Logan.

Bij de meisjes wel veel overeenkomsten, zij het dat de meeste Nederlanders niet zo houden van die typisch Amerikaanse namen met veel y’s en lengte: Abigail, Addison, Aubrey, Avery, Brooklyn, Evelyn, Lillian, Madison. Een paar namen zijn hier zó uit de gratie dat het me verbaast ze elders wél in een 2012-lijst te zien: Elizabeth, Natalie, Samantha, Victoria.

Maar de wat kortere en/of internationale namen, zoals Chloë, Ella, Emily, Emma, Hannah, Isabella, Lily, Sofia/Sophia, Mia, Olivia, doen het in Nederland bijna net zo goed als in de Verenigde Staten.

Populairste namen in Amerika (2012)

rang jongens meisjes
1 Jacob Sophia
2 Mason Isabella
3 William Emma
4 Jayden Olivia
5 Noah Ava
6 Michael Emily
7 Ethan Abigail
8 Alexander Madison
9 Aiden Mia
10 Daniel Chloe
11 Anthony Elizabeth
12 Matthew Ella
13 Elijah Addison
14 Joshua Natalie
15 Liam Lily
16 Andrew Grace
17 James Samantha
18 David Avery
19 Benjamin Sofia
20 Logan Aubrey
21 Christopher Brooklyn
22 Joseph Lillian
23 Jackson Victoria
24 Gabriel Evelyn
25 Ryan Hannah
Bron: Social Security Online (2013)

Ik zou uit deze lijst Jacob en Victoria kiezen, als het echt moest. Vooral de jongensnamen zijn me te Engels.

Welke namen vinden jullie mooi (of juist niet)?

24 antwoorden op “Populairste namen in Amerika zijn Jacob en Sophia”

 1. Ik hou niet van Amerikaanse namen. Hoewel ik net een achternichtje heb gekregen (in Canada) die Addison genoemd is. Als ik zou moeten kiezen zou ik toch voor de klassiekers gaan: Hannah en Joshua.
  Of Victoria en William. Da’s ook heel mooi.
  En stiekem heb ik een zwak voor Abigail 😉

  1. Addisson, waarschijnlijk nav de populaire ziekenhuisserie; Private Practice, waarin een van de hoofdrolspelers deze naam heeft. Ik had de naam hiervoor namelijk nog nooit gehoord.

 2. Sophia
  William
  Noah
  Emily
  Alexander
  Mia
  Daniel
  Sofia

  Deze namen vind ik wel leuk. Grappig om te zien dat Jacob hier bovenaan in de lijst staat. Mijn zoon van 3 maanden heet Jakob (met een k, omdat ik de schrijfwijze met een c te Engels vind). Hier hoor je het nooit bij baby’s, in Amerika is het nummer 1.

 3. Grace vind ik echt prachtig. Dat is echt een kanshebber bij mij. Abigail vind ik mooi, maar dan liever Abigaïl.
  Christopher vind ik niet leuk, maar Christoph vind ik juist erg leuk. David vind ik ook erg mooi.

  Noah kan ik echt niet voor me zien bij een jongen, ken alleen meisjes die Noa heetten..

 4. Ik ben persoonlijk niet zo voor echt engels uitgesproken namen in Nederland, En als de schrijfwijze hetzelfde is BV David, waarom dan deevit zeggen. Vaak is de combinatie met een Nederlandse familienaam niet zo mooi(vind ik)

  Mijn kleinzoon heet Jason en inderdaad wordt dit dan uitgesproken als djeezon. terwijl het in het oorspronkelijk Grieks ook mooi is. Bovendien vind ik het dan ook mooier klinken met de in dit geval Portugeze achternaam.

 5. Als ik Amerikaanse zou zijn zou ik James of Benjamin kiezen voor een jongen. Voor een meisje vind ik Emily of Chloe wel mooi. Maar ik heb verder weinig met Amerikaanse namen. Ik ben meer van de echte Hollandse namen.

 6. Grappig, mijn vriendin heeft twee kids: jacob en sophia! In de US zouden ze dus niet eel origineelnzijn geweest 😉

 7. Heerlijke lijst, echt ons soort namen!! Onze oudste van 6 heet Joshua Ryan, onze jongste van 5 maanden Skylar Noah. Alleen Skylar zie ik niet terug in deze lijst.

  Grappig Jeanine dat jij Noah niet bij een jongen vindt passen, ik heb het juist andersom, dat ik Noah voor een jongen geweldig vind, en Noa voor een meisje maar zo-zo. Smaken verschillen 😉

  Complimenten trouwens voor de vernieuwde site, erg mooi.

  1. Is Skylar een jongen? Ik vind dat zo’n naam die alle kanten op kan. Ik gokte op een meisje, maar door Noah twijfel ik daar nu weer aan.

   1. Annelies je hebt helemaal gelijk het is een unisex naam, een dochter zouden we ook zo genoemd hebben, maar in dit geval is het een zoon!

    1. Ik vind skyler ook super! Skye voor een meid staat nu hoog op de lijst voor onze aanstaande 2e meid.

 8. Ik hou niet zo van Engelse/Amerikaanse namen, of namen die in Nederland zo uitgesproken worden.
  Toch staan er een paar namen tussen die ik wel mooi vind:

  Jacob, Daniel, en Gabriel (allen op z’n Hollands uitgesproken) springen er voor mij uit bij de jongens. Anthony zie ik hier in Nederland liever als Antonie. Joseph vind ik prachtig qua letterbeeld, maar de Nederlandse uitspraak vind ik dan weer niets.

  Bij de meisjes ga ik voor Mia, Chloe (uitgesproken als Klowee), Elizabeth, Lillian en Victoria.

 9. Ik vind David en Hannah het mooist, wel met Nederlandse uitspraak.

 10. Voor in Amerika vind ik de jongensnamen op Jayden na goed te doen, maar voor in Nederland zit er niet echt iets naar mijn smaak bij. Ik heb een zwak voor Noah (maar te populair) en James (te Engels), dus dan zou ik voor Alexander kiezen denk ik.

  Bij Avery, Aubrey en Brooklyn zou ik eerder een jongen dan een meisje verwachten en samen met Abigail vind ik het de minst mooie namen bij de meisjes. Mijn favoriet is met stip Sofia, maar Mia, Ella en Lily vind ik ook zeker niet onaardig voor een Nederlands meisje.

 11. Onze dochter heet Hannah en die naam hebben we bewust gekozen vanwege het internationale karakter van de naam. De naam is voldoende “vernederlandst” om ‘m hier op z’n Nederlands uit te spreken, maar mocht ze ooit ’n fanatieke reislustige dame worden, dan heeft de rest van de mensheid waarschijnlijk geen problemen met het uitspreken van haar naam… We hebben zelf veel gereisd en in het buitenland gewoond en kwamen er achter dat Thijs, Koen, Floor en Freek behoorlijk lastige namen waren voor niet-Nederlands sprekers. Voor een jongen hadden we overigens de naam David bedacht.

 12. Gael kan ook nog vanuit de hunger games zijn, alleen anders geschreven.

 13. Ik vindt cataleya een mooie naam me zoon heeft ook een engelse naam yeryay

 14. Ik ben in verwachting van mijn 3e kindje, en wanhopig op zoek naar een goede naam. Ik heb een zwak voor Amerikaanse namen… van deze namen vind ik alleen Abigail en Noah echt leuke namen. Mijn tweeling van 3 (een jongen en meisje) heten Harper en Mason, een artikel op deze pagina heeft ook die namen als tweelingnaam van beroemdheden gepost. Erg grappig aangezien ik daar pas later achter kwam. Suggesties voor een naam zijn van harte welkom!!

 15. Ik vind Engelse/Amerikaanse namen wel erg leuk, omdat mensen de naam dan wel goed kunnen uitspreken. Inderdaad is het niet zo mooi bij een Nederlandse achternaam.

  Voor een jongen vind ik Mason & Christopher (Chris) wel leuk.
  Voor een meisjes vind ik Emma, Emily & Hannah leuk.

  Wat ik zelf nog een leuke naam vind die hier niet bij staat is Julia, die klinkt mooi.

Reacties zijn gesloten.