‘Wij hebben allemaal dezelfde donorvader’

starbuck film 2012 donorvader
Starbuck (2012), afbeelding: bol.com

In de film Starbuck ontdekt een man dat hij maar liefst 533 kinderen heeft, allen verwekt in de tijd dat hij aan een spermabank doneerde.

De chronisch in geldnood verkerende David Wozniak verwacht twintig jaar later met zijn vriendin zijn eerste kind. Op hetzelfde moment krijgt hij een rechtszaak aan zijn broek, omdat 142 van zijn ándere kinderen willen weten wie hun verwekker is.

Ik dacht dat het amusante Starbuck (imdb|bol) een compleet fictief verhaal was, totdat ik vandaag een interview met zeven Nederlandse twintigers las in Libelle (47/2012): “Jaleesa van Dulken zocht haar anonieme donorvader en vond niet alleen hem, maar ook zeven halfbroers en -zussen.”

Via FIOM DNA-databank

Jaleesa (23), Emmelie (21), Amanda (25), broer Henrik (27) en zus Manon (23) en tweeling Matthijs en Maaike (23) ontmoetten elkaar via de FIOM DNA-databank.

Deze mensen hebben behalve de genen van hun biologische/donorvader natuurlijk niets met elkaar te maken, maar mijn fantasie maakte overuren. Alsof ik verwachtte dat hun namen bij elkaar zouden passen.

Het hele artikel kun je op Facebook lezen. Vergeet niet om dan ook even bij Voornamelijk langs te komen, we hebben ein-de-lijk een Facebookpagina!

 

14 antwoorden op “‘Wij hebben allemaal dezelfde donorvader’”

    1. Ik blijf gewoon hier 🙂 Ik ben zelf een groot RSS-feed fan, maar dat geldt blijkbaar niet voor veel van mijn lezers. Veel mensen hebben aangegeven het prettig te vinden om nieuwe berichten in hun timeline te zien verschijnen, in plaats van hier te moeten checken of er iets nieuws is. We zullen zien hoe het loopt!

  1. In het artikel staat dat ze misschien met wel honderd broers en zussen zijn. Wat een bizarre gedachte zeg! Wel goed dat deze mensen elkaar hebben kunnen vinden zo.

  2. Bijzonder verhaal. Gek genoeg lijken alle namen best op elkaar behalve Jaleesa dan. Ik ben benieuwd of er nog meer broers en zussen bij komen als ze dit lezen.

  3. Mijn kinderen zijn ook van een donor. Verschil is dat ik de donor persoonlijk ken, en mijn kinderen dus ook altijd zullen weten wie hun halfbroers en -zussen zijn (donor heeft met zijn vrouw 6 kinderen). De namen passen hier trouwens niet bij elkaar, donor en zijn vrouw hebben hun kinderen namen gegeven die bij mij onder het kopje “geknutseld” of zelfs “ordinair” zouden vallen. Hij heeft gewoon een totaal andere smaak dan ik ;-).

    1. Wij hebben ook een bekende donor. Maar de naam van ons kind past wel erg goed bij de namen van zijn erkende kinderen. Sterker nog, we moesten onze meisjes naam aanpassen omdat zijn dochter al zo heet. Gelukkig kregen we een zoon, haha

Reacties zijn gesloten.