Prins Carlos noemt zijn tweede zoon óók Carlos

prinses irene prins carlos
Prinses Irene met prins Carlos in 1970 (foto: Nationaal Archief Fotocollectie Anefo CC BY-SA 3.0 nl)

Prins Carlos is vader geworden van een tweede zoon, die hij wederom Carlos noemde.

Zijn vrouw Annemarie beviel zondag in Den Haag van CARLOS ENRIQUE LEONARD. In goed Nederlands: Karel Hendrik Leendert.

Prins Carlos en zijn vier kinderen

De oudste zoon van prinses Irene en Carel Hugo van Bourbon-Parma was al vader van prinses LUISA IRENE CONSTANCE ANNA MARIA en prinses CÉCILIA MARIA JOHANNA BEATRIX.

De NOS, maar ook andere landelijke kranten zoals De Telegraaf, hebben het niet over het eerste kind van prins Carlos: CARLOS HUGO RODERIK SYBREN. Carlos sr. had in de jaren ’90 een relatie met Brigitte Klynstra. Ze kregen in 1997 samen een zoon, die niet erkend werd.

Indertijd zei zijn woordvoerder over de inmiddels 18-jarige Carlos jr., die overigens Hugo wordt genoemd:

‘Carlos de Bourbon de Parme heeft veel sympathieke reacties ontvangen op het bericht. Hij hecht er mede daarom aan te laten weten dat het een eigen, zelfstandige beslissing van mevrouw Klynstra is geweest om moeder te willen worden, welke beslissing hij volledig respecteert. Er bestaat echter geen familierechtelijke betrekking tussen hem en de pasgeborene en het mag uitgesloten worden geacht dat die er zal komen. Carlos de Bourbon de Parme vraagt er deze begrip voor, speciaal bij de media, dat hij zich afzijdig zal houden en het ook niet gepast vindt op de achtergronden in te gaan’.

Ik ben al niet zo van het vernoemen naar jezelf, maar twee zonen met dezelfde naam?

Een nieuwe prins

Pikant detail in dat verband is dat Carlos jr. ondanks de ferme woorden van zijn vader in 2015 een verzoek tot naamswijziging heeft ingediend. De minister heeft daarop positief beslist. Prins Carlos sr. heeft bezwaar aangetekend, maar dat is vorige maand verworpen.

Het zit er dik in dat Hugo Klynstra zich binnenkort Zijne Koninklijke Hoogheid Carlos Hugo Roderik Sybren prins de Bourbon de Parme mag noemen. Hij wordt dan ook ingeschreven in het filiatieregister van de Hoge Raad van Adel, aldus Adel in Nederland.

 

 

8 antwoorden op “Prins Carlos noemt zijn tweede zoon óók Carlos”

 1. Maar dat is altijd met die kant van de Borbón familie. Alle mannen krijgen Carlos als eerste voornaam. Ze worden genoemd naar Carlos María Isidro, broer van Fernando VII, die wielde niet dat de dochter van Fernando, Isabel, koningin zou worden.
  Ze hebben drie oorlogen gevocht maar nooit gewonnen. Meer info hier:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Carlisme

 2. Ik begrijp dat alle eerste zonen Carlos worden genoemd, maar ook alle tweede/derde zonen?

  Het lijkt George Foreman wel, een Amerikaanse profbokser. Hij heeft 12 kinderen, waarvan er zes naar hemzelf vernoemd zijn: zoons George Jr., George III (“Monk”), George IV (“Big Wheel”), George V (“Red”) en George VI (“Little Joey”) en dochter Georgetta. Hij heeft trouwens ook nog zes andere dochters: Natalia, Leola, Michi, Freeda, Isabella Brandie Lilja en Courtney Isaac.

 3. Carlos Hugo is door zijn moeder zo genoemd (met voorbedachte rade?), niet door zijn bio vader die hem niet heeft erkend (en om de een of andere reden niets met hem te maken wil hebben)
  Neemt niet weg dat het zeker gezien de laatste ontwikkelingen opmerkelijk/raar/vreemd is dat de nieuwe baby ook Carlos heet.
  Vraag me af hoe zo’n prinses Annemarie dit vindt. Die moet toch ook een stem hebben? Of is de taalverdeling daar nog als in de middeleeuwen?

  1. Inderdaad bizar, je vraagt je inderdaad af of zij wel een stem in het kapittel heeft gehad.

 4. Totaal bizar! Het is echt niet alsof hij niet wist dat hij al een zoon Carlos had. Die jongen kan er ook niks aan doen dat zijn vader een eikel is. Goed voor hem dat hij vecht voor erkenning.

 5. Tja, Willem-Alexander heeft zijn tweede dochter ook Alexia genoemd, wat ook de naam is van één van opa Bernards buitenechtelijke kinderen.
  Ik denk niet dat papa Carlos iets te maken heeft gehad met de naam van zijn oudste zoon. En Carlos is nu eenmaal al generaties lang in de familie. Maar dan nog zou ik het niet hebben gebruikt. Vind dit een beetje achterbaks, zo van ‘jij telt niet mee’.

Reacties zijn gesloten.