Rare hobby?

De 21-jarige Evelien Leber denkt niet “dat er veel mensen met deze hobby zijn.” Dan is ze vast nog nooit op het namenprikbord geweest. Of hier!

Wat niet wegneemt dat het altijd leuk is om mensen tegen te komen die eenzelfde afwijking hebben. Hier staan ook tienduizenden namen in diverse lijsten op de computer. Per land, opleiding, werkgever, postcode. Altijd goed om weer nieuwe ontdekkingen te doen.

Evelien nam lijsten door met namen van geslaagde leerlingen die in dagblad De Stentor worden gepubliceerd. De populairste voornamen in respectievelijk 2006, 2007 en 2008 waren Jeroen, Jeroen en Mark bij de jongens en Sanne, Laura en Anne bij de meisjes.

Ik ben benieuwd wat Evelien van haar eigen voornaam denkt. Als ik Evelien lees, denk ik aan iemand die in de jaren zestig is geboren, niet aan iemand uit 1987. Jullie?

11 antwoorden op “Rare hobby?”

 1. Ik juist wel, in mijn eindexamenjaar (geboren 1988/1989) zaten een Evelien en een Eveline en er waren niet zo veel namen die meer dan een keer voor kwamen.

 2. Ik ken ook alleen maar jonge Evelienen. Zo tussen de 20 en 30 jaar ongeveer.

 3. Ik ken ook alleen maar Evelien’s en Eveline’s van onder de 25, nog best een hoop trouwens ook.. Zowel op de basisschool, als op de middelbare school en nu in college altijd wel een paar van te vinden!

 4. Ik vind het een typische jaren 60/70-naam. Maar ik ken ook iemand die in 2008 een dochtertje met de naam Eveline heeft gekregen. Kennelijk is het een tijdloze naam geworden.

  Leuk artikeltje ook in de Stentor. Zelf was ik als kind en tiener ook steeds bezig met het maken van namenlijsten, met het boek van Van der Schaar altijd binnen handbereik…

 5. Ik denk bij Eveline ook aan mensen boven de 30. Toch ken ik twee Evelines, eentje is 34 en eentje is een peuter !
  De naam op zich zegt mij trouwens niks.

 6. Ik ken een meisje van 8 met de naam Eveline. Wel vreemd, maar ieder z’n eigen smaakt toch.

 7. Eigelijk vind ik het een heel neutrale naam, ik ken verschillende mensen met verschillende leeftijden die deze naam dragen

 8. Ik vind het typisch zo’n naam die er altijd al was en altijd zal blijven, – ik vind het een leuke en vrolijke naam. Er blijven vast ook altijd wel leuke Evelienen, dan!

 9. Dan hier de echte Evelien van het artikel in de Stentor.
  Ik ben inmiddels alweer begonnen met het uitpluizen van de nieuwe geslaagdenbijlagen (nu ook van meerdere provincies).

  Leuk dat ik deze site (eindelijk) heb gevonden.
  Ik zal zeker vaker een kijkje komen nemen.
  Ik had er eigenlijk nooit aan gedacht dat er een site is met alle nieuwtjes, lijstjes enz. op voornamengebied. Als ik iets bijzonders tegen kom zal ik het zeker melden.

  Dan mijn mening over de naam Evelien. Ik vind het een tijdloze naam. Het maakt niet uit of je 1, 20 of 60 bent, blijft altijd wel goed klinken, toevallig stond er van de week nog een geboorteadvertentie van een Evelien in de plaatselijke krant.
  Door de “ie” klank vind ik het ook een vrolijke naam.

  Evelien is mijn roepnaam, mijn officiële naam is Engelina, een bijzondere naam die je niet zoveel hoort.

 10. Ik ken inderdaad alleen een Evelien (met -ien) uit de jaren 60, maar noem haar trouwens altijd Eef.

 11. Engelina vind ik trouwens heel erg mooi! (Nog even als reactie op de reactie boven die van mij).
  Doet me aan Angelina (engeltje) denken, maar Engelina klinkt veel origineler! Mooi ook eventueel als tweede naam na een kortere eerste naam.

Reacties zijn gesloten.