Zweden kiest voor Maja en Lukas

Zweedse ouders liepen in 2008 warm voor nieuwkomers Iris en Harry, maar de populairste namen voor pasgeborenen waren Maja en Lukas. Voormalige toppers Vilma (Wilma) en William daalden dit jaar echter in de top 10. Volgens de Zweedse naamkundigen staan populaire namen steeds korter in de toplijsten, omdat ouders geen modenaam willen geven.

Andere populaire meisjesnamen in Zweden zijn Agnes, Alice, Alva, Amanda, Ebba, Elin, Ella, Elsa, Emilia, Emma, Hanna, Ida, Isabella, Julia, Klara, Linnea, Molly en Nelly. Voor jongens zijn ook Albin, Alexander, Anton, Axel, Edvin, Elias, Emil, Erik, Filip, Gustav, Hugo, Isak, Leo, Liam, Ludvig, Oliver, Oskar en Viktor in trek.

Naast Iris en Harry kwamen Jolin, Hedda, Hedvig en Leah, plus Milo, Sam en Hjalmar nieuw binnen in de top 100.

11 antwoorden op “Zweden kiest voor Maja en Lukas”

 1. Een mooi lijstje vind ik. Wat ik zelf het overwegen waard zou vinden (er zitten ook echt een paar favorieten bij): Agnes, Alva, Ebba, Emilia, Linnea, Albin, Emil, Filip, Hugo, Lukas (liever Lucas), Oliver, Oskar (liever Oscar), Viktor (liever Victor), Iris Hedda en Hedvig (liever Hedwich/Hedwig).

 2. Ik houd wel van Scandinavische namen. Maja is erg leuk, en dat geldt ook voor Agnes, Elin, Emilia, Ida (!) en Linnea.

  Van de jongensnamen springen Alexander, Leo en Oliver er voor mij uit.

 3. Er zitten leuke namen tussen. Maar iets als Gustav vind ik dan weer vreselijk!
  Mijn favorieten zijn:
  Alice, Amanda, Emma, Isabella, Julia bij de meisjes.
  En voor jongens Liam en Viktor.

 4. Leuke lijst, beter dan de Nederlandse versie. Voor de meiden vind ik Agnes en Alice (ik zou kiezen voor Alies) leuk en bij de jongens gaat mijn voorkeur uit naar Emil (Emiel voor mij).

 5. Er zitten best leuke namen in.

  Elin, Hanna, Filip en Liam zouden zeker op mijn lijstje staan.

  Liam zelfs op een nummer 1 positie.

 6. Ik heb gisteren om 15.33 uur een reactie gegeven, maar die is nog steeds niet goedgekeurd. Zo aanstootgevend is mijn berichtje toch niet? 🙁

 7. Op Liam, Edvin en Amanda na vind ik de meeste namen leuk. Hoewel ik ook geen fan ben van Wilma.

  Voor meisjes vind ik Agnes, Elin, Hanna en Klara leuk, en voor jongens Emil,Isak,Lukas,Elias en Axel.

  In Zweden spreken ze Alice ook uit als Alies

 8. Hoe spreek je Elin uit? Elin of Elien? In het eerste geval vind ik ‘m erg leuk!

  1. Eenlin… Platte iets langer de E uitspreken “Elin”

 9. Ik had er mooiere bij verwacht.
  Leah vind ik mooi. Zo heet de dochter van een vriendin, net geboren.

Reacties zijn gesloten.