Reuzenpanda Wordt Su Lin Genoemd

CBS News bericht dat de babypanda in de Amerikaanse San Diego Zoo vandaag een speciaal cadeautje kreeg voor haar honderdste eh… verdagdag: een naam. Hiermee werd de Chinese traditie gevolgd, die aangeeft dat er 100 dagen gewacht moet worden bij het geven van een naam.

Afgelopen donderdag werd bekend gemaakt dat de reuzenbaby Su Lin zal heten, wat volgens de dierentuin “een klein beetje van iets heel schattigs” betekent.

Su Lin werd door het publiek gekozen uit de vijf voorgestelde namen in een online poll en kreeg maar liefst 44 procent van de 70.000 stemmen. Het was de naam van de eerste reuzenpanda die voet zette op Amerikaans grondgebied, in 1936 door avonturier Ruth Harkness meegebracht.

Die eerste Su Lin werd in eerste instantie voor een meisjespanda aangezien, en vernoemd naar de schoonzuster van Quentin Young, een wildlife explorer die Harkness assisteerde bij haar reizen door China.

De vijf namen waaruit gekozen kon worden, waren voorgedragen door de pandaverzorgers van de Zoo en goedgekeurd door de People’s Republic of China, die eigenaar is van Su Lin en haar moeder (Bai Yun) en vader (Gao Gao).

De naam die tweede werd in de online verkiezing, met 35 procent van de stemmen, was Bao Bei, wat “kostbaar, onbetaalbaar, schat” betekent.

Su Lin is de derde panda die ooit geboren is in de Balboa Park Zoo. Haar broer, Mei Sheng, wat “Born in the USA” betekent, blijft daar ook. De eerste welp, Hua Mei, wat “China USA” betekent, is al naar China verhuisd, waar ze moeder is geworden. De jonge panda’s worden gewoonlijk op 3-jarige leeftijd naar China gebracht.