Romeo, Venus, Angel, Isis, Achilles en Caesar

Elaine Romaeo (35) en haar echtgenoot Tony (51) hadden geen zin in een standaard rijtje namen voor hun vijf, bijna zes kinderen en pakten er de klassiekers bij.

Twaalf jaar geleden werd Romeo Casanova Valentino geboren (Romeo Romaeo?), waarna Venus Valentine (12) en Angel Aphrodite (10) er al snel bij kwamen. Onlangs kwamen Isis Ise (3) en Achilles Spartacus Mars (2) ter wereld, en volgende maand wordt hun jongste zoon geboren, die Caesar Augustus Constantine zal gaan heten.

Moeder Romaeo: “Er is al genoeg saaie normaalheid in de wereld, dus we besloten om ons voor de namen van onze kinderen te laten inspireren door de Romeinse, Griekse en Egyptische historie. In plaats van een A-Z van babynamen te halen, kocht ik wat geschiedenisboeken en vond enkele van de beroemdste namen ooit.

Eerst kozen we voor een liefdesthema, met Romeo en Venus Valentine, maar dat hebben we inmiddels wat verbreed. Onze jongste wordt over vier weken vernoemd naar drie Romeinse keizers. Dat moet beter zijn dan namen als Jack, Oliver en Daniel, die op zich best leuk zijn, maar een beetje te populair voor ons.”

Het echtpaar geeft toe dat de namen van hun kinderen bij zowel de burgerlijke stand als op school voor wat opgetrokken wenkbrauwen zorgden, maar dat iedereen er nu aan is gewend. De kinderen weten wat hun namen betekenen en waarom ze ze hebben gekregen.

“Het enige nadeel is dat we nooit potloden of bekers kunnen kopen met hun naam erop, maar daar kunnen we mee leven.”

7 antwoorden op “Romeo, Venus, Angel, Isis, Achilles en Caesar”

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe site meisje, ziet er goed uit!

  2. WAUW, wat een mooie site!

    Tja en die namen zijn niet echt mijn smaak, maar het is wel weer eens wat anders.

  3. Afgezien van Achilles Spartacus Mars vind ik de namen zo gek nog niet, het is alleen wat veel van een thema iedere keer. Ik bedoel Romeo Casanova Valentine, alleen Romeo was voldoende geweest.

  4. Isis, Venus en Angel zijn nog best leuk. De rest…laat ik daar mijn mond maar over houden.

Reacties zijn gesloten.