Schrikkelbaby’s: Raf, Yfke en Pandora

kalender schrikkeldagIedere vier jaar komen er zo’n 500 kinderen bij die een wel heel bijzondere geboortedag hebben: 29 februari. Er zijn in totaal ruim tienduizend Nederlanders jarig op schrikkeldag.

Als je maar eens in de paar jaar jarig bent, is het fijn als je dat lot tenminste met je broers en zussen kan delen. In het Britse Bristol werd Emma Robbins vorige week op schrikkeldag moeder van een vierling: Zachary, Rueben, Joshua en Samuel. Op hetzelfde moment werd in België de geboortedag van Febe, Jitte en Siemen Cosemans gevierd, die 16 jaar werden, of vier.

Baas boven baas is de Amerikaanse Louise Estes, die het presteerde drie keer achtereen een schrikkelbaby ter wereld te brengen! Xavier, Remmington en zusje Jade werden in 2004, 2008 en 2012 geboren.

Terug naar Nederland. Dankzij de mails van lezeres Blue (dank je!) had ik al een mooi beginnetje van baby’s die op schrikkeldag in Zuid-Limburg geboren zijn:

 1. Raf (broertje van Maike, Gitte, Lianne en Joep)
 2. Storm (broertje van Shirley en Fé)
 3. Bram
 4. Roos (zusje van Isa)
 5. Keesje

Zelf vond ik er ook een paar:

 1. Monique Jansen vertelt over zoon Keano, terwijl in het bed ernaast Selina Lippmann-Prein met haar dochter Pandora op schoot zit.
 2. Manuel Prins is het schrikkelbroertje van grote broers Lean en Marijn uit Den Helder.
 3. Elke baby die op 29 februari in Bussum werd geboren, kreeg een taart van Bakkerij Van Breemen, zo ook Yfke Ronja Heek.
 4. Kornelis Klaas Dillema uit Augustinusga krijgt de roepnaam Kelvin.
 5. Sheyla Mujaric-van den Berg is de eerste schrikkelbaby in Breda.
 6. De moeder van Marijn (een meisje) had een supersnelle bevalling.
 7. Nick en Susan van der Neut planden de keizersnee voor dochter Maud op schrikkeldag.
 8. Stijn uit Maarssen blijft kalm onder alle commotie.
 9. Jealina en Raymond Beutick (25) uit Oostzaan hadden liever een andere geboortedag gezien voor hun dochter Selena Alida Manuela.
 10. Esther en Steven Breepoel uit Goirle verwachtten hun zoon Morris Jowan Day pas over 2,5 week.
 11. Mirthe, het zusje van schrikkelbaby Milou Staring uit Elst, is ook al op zo’n bijzondere dag jarig: 31 december.
 12. De sjiekste naam gaat naar de Wassenaarse Anaïs Lisa Perat-Brisbarre.

Apart nieuws kwam uit Oss: daar werden namelijk geen schrikkelbaby’s geboren.

29 antwoorden op “Schrikkelbaby’s: Raf, Yfke en Pandora”

 1. Tjongejonge, Kornelis Klaas, roepnaam Kelvin. Maar ja, ‘Kelvin Kornelis Klaas’ was in verband met de initialen ook geen gelukkige keus geweest 🙂

  1. Wel een mooie vernoeming denk ik dan maar 😉

 2. Wat levert zo’n schrikkeldag leuke namen op. Milou, Maud, Yfke, Marijn… En Pandora vind ik wel heel bijzonder, zou er zelf niet voor kiezen. Maar bij een bijzondere dag hoort een bijzondere naam!?

 3. Je kind expres (dmv geplande keizersnede) op schrikkeldag geboren laten worden? Ik weet het niet. Als ik de keuze had, dan had ik dat niet gedaan.

  1. Grappig dat mensen zomaar wat neerzetten. Natuurlijk hebben we de keizerssnede niet zelf gepland op schrikkeldag, wat een onzin!

 4. Pandora? Een keer googlen en je zou die naam nooit meer willen gebruiken denk ik. Qua namen is het niet echt mijn ding, Raf vind ik nog wel aardig en Marijn maar dan wel voor een jongen.

 5. Joshua en Samuel vind ik we leuk.

  En als je een leuke naam als Klaas kunt bedenken, waarom scheep je een kind dan op met een draak van een naam als “Kelvin”?

    1. Dat zou ik inderdaad hebben gedaan, maar ik gok dat de ouders Klaas geen mooie naam vonden (Kelvin is wel uit een héle andere “smaaksfeer”).

     1. of vader heet al Klaas en Kornelis is wel erg ouderwets

 6. Raf en Roos vind ik erg leuk! Roos heb ik altijd een zwak voor gehad 😉 maar Raf… hmm dat zou nog best een optie kunnen zijn voor onze tweede!

  Maud en Milou vind ik trouwens ook erg leuk, vooral Maud.

  Pandora, tsja niet echt een positieve naam, volgens mij niet zo goed over nagedacht?

 7. Pandora is wellicht ingegeven door de leuke bedelarmbanden? Waarom hebben die eigenlijk een naam met een negatieve betekenis gekregen? Los van de betekenis is het best een aardige naam…

  1. De doos van Pandora! ( Griekse mythologie ) Ik moet daar in ieder geval altijd aan denken 😉

 8. Nog een keer googelen en dan blijkt dat Pandora getalenteerde/schenkster van alles betekent, niet slecht toch? Jammer dat ze die doos er bij hebben gedaan…

  1. Ze had hem gewoon dicht moeten laten, was er niks aan de hand geweest.

 9. Amersfoortse schrikkelbaby’s:
  Loïk, Azoum, Petronella, Guus, Said, Teame en Tijmen

 10. onze dochter is ook een schrikkeldag kind! nu al 12 jaar,maar ik vind het nog steeds bijzonder dat ze op die dag is geboren!!!

 11. Anoniem@heb jezelf zo’n lelijke naam, dat je die niet durft te schrijven?????? Ik vind jou nogal grof!!!! Hoe zie je erzelf uit??? dat je een ander een trol durft te noemen!!!!!en dan zwijg ik nog over het K woord. Je hebt zeker zelf nooit een dierbare verloren aan deze vreselijke ziekte, dat je deze term gebruikt om je ongenoegen kenbaar te maken,
  Volgens mij hoor jij niet op deze site thuis. en als ik Emma was, zou ik jou meteen verwijderen.

 12. @ Nadine
  Ik geloof niet dat deze site gaat, over hoe moeders van babies eruit zien. (Was zelf ook niet op mijn mooist vlak na de geboorte van mijn dochter.)
  Wie ben jij om daar over te oordelen.

 13. Wat jammer dat dat een aantal van bovenstaande reacties kant noch wal raken en bovendien onnodig kwetsend zijn. Waar is dat nu voor nodig? Ik hoop dat deze reacties snel verwijdert worden.

  1. Nee,nee,nee. Er is nooit een reden om zo over iemand te schrijven! Blijf bij jezelf en houd het fatsoenlijk.

 14. Emma, Ik hoop dat je al deze bovenstaande reacties die nergens op slaan en niet op deze site horen verwijdert.

 15. Mensen met zulk praat en waarschijnlijk zo’n laag IQ zijn/komen waarschijnlijk niet aan het werk en zijn ook niet naar school te branden.
  Die komen de boel hier een beetje verstieren.
  Belachelijk is het.

 16. De nare reacties die niets te maken hadden met de namen van de schrikkelbaby’s zijn verwijderd en de auteur ervan is geblokkeerd.

Reacties zijn gesloten.