Sem en Sophie zijn de populairste babynamen van 2010

Ik schreef het al op Twitter: “Het wordt saai, maar de populairste babynamen van 2010 zijn Sophie en Sem.”

Net als in 2006 zijn het de meest gegeven namen van Nederland. Dat is begrijpelijk: Sophie is een écht vrouwelijke naam, met die lekker chique *ph* erin en eindigend op dat vrolijke *ie*. En Sem? Dat is natuurlijk de ultieme korte & stoere jongensnaam.

Er veranderde maar weinig in de toplijst; alleen de stijgende populariteit van Levi en Lynn viel op.

Lees hier verder en bekijk de complete top 20!


5 antwoorden op “Sem en Sophie zijn de populairste babynamen van 2010”

 1. Tja, ook bij mij in de familie is er in 2010 een Sophie geboren. Genoemd naar het boek van Jostein Gaarder, dat dan weer wel.

  Een saaie top 20, ik kan niet anders zeggen. Het is nauwelijks voorstelbaar dat er nog ouders zijn die hun dochter Sanne of hun zoon Mees noemen, maar het zijn er klaarblijkelijk zelfs heel veel. En waarom blijft Jayden in vredesnaam zo populair, terwijl je je kind er naar mijn mening voor zijn leven mee brandmerkt.

 2. Tsja, ik vind Sophie wel een echte klassieker en ondanks dat hij zo populair is staat hij bovenaan mijn lijstje. Wellicht is het over tien jaar – als ik hoop te beginnen aan kinderen – wat minder gebruikelijk.
  Verder vind ik Jayden echt afzichtelijk. De eerste Lynn vond ik nog wel leuk, maar naar mate ik hem vaker hoor vind ik de naam iets afzwakken.

  De naam Sem vind ik leuk voor jongens tot een jaar of 13, 14. Er zit een Sem op mijn universiteit en daar keek ik toch gek van op. Maar misschien moet ik daar maar aan wennen.

  Daarnaast vind ik Lucas en Thomas ook nog steeds mooie namen.

 3. Jayden, Milan en Finn vind ik toch écht geen mooie namen.
  De meisjes-top20 is heel veilig en “niets mis mee”

 4. Bij de meisjes vind ik Emma en Noa nog steeds mooi.
  Maar Lynn en Maud zijn echt niet mijn ding.
  Bij de jongens vind ik Mees toch wel leuk.
  Jayden en Levi, echt niet leuk.

 5. De jongensnamen vind ik niet zo leuk, eigenlijk een beetje saaie namen. De meisjesnamen vind ik de meeste erg leuk, maar wij hebben er bewust voor gekozen om geen naam uit de top 20 te nemen.

Reacties zijn gesloten.