Silver

Silver Moos Pepper
Silver Moos Pepper

Het is niet alles goud wat blinkt: in 2006 werd Onyx geboren, broertje van Zilver.

Laatst schreef ik over een andere Zilver, die mogelijk een zusje Mint krijgt.

In Nederland werden vorig jaar vier meisjes met deze naam geboren en geen enkel jongetje. De vorm die vaker voorkomt is het Engelse Silver: negen meisjes en zes jongens.

In de etalage van een drukkerij zag ik gisteravond het kaartje hangen van Silver Moos Pepper. Een ongewone combinatie, die eigenlijk best lekker loopt. Dat vond de eigenaar van dit paard trouwens ook 🙂

Silvers kaartje hing tussen de geboortekaartjes van kinderen die onder meer Thorin, Lya Lynn en tweeling Bonne en Caspian heten. Ik zag ook ‘gewoon’ Sophie en Isis, overigens.

Ik vind de klank van Zilver (niet Silver) mooi, maar kan me hem niet als echte voornaam voorstellen. Is ie bij jullie een kanshebber?

16 antwoorden op “Silver”

 1. Bij mij niet. Ik ben over het algemeen niet zo van de woord-namen. Het blijft voor mij zelfs na jaren nog vreemd klinken, zelfs Merel en Madelief. (2 woord-namen die bij mij in de buurt voorkomen) Rose is daarop vooralsnog de enige uitzondering…

 2. Nee, écht geen kanshebber…
  Grote griezels, wat een naam…
  “Gangbare” namen als Merel, Roos en Jasmijn… ok, dat gaat.
  Maar geen Storm, Wolf, Splinter, Zon of Vlier… brrrr…

 3. Zilver, Onyx en straks komen zusjes Yade en Smaragd ook nog ter wereld…

  Voor mij gaat het echt te ver. Ik ben gek op namen en hou ervan om te horen waarom mensen voor deze naam gekozen hebben. Een bijzondere naam is dan ook wel leuk, maar ik vind dat sommige mensen ook wel doorschieten! Je moet jezelf ook nog durven voorstellen in de kroeg als je 16 bent!

  Ik kies liever voor een naam die ‘normaal’ is dan voor een naam die je altijd maar moet uitleggen, spellen, verbeteren.
  Misschien komt dat ook wel omdat ik zelf een naam heb die weinig voorkomt… Ik heb dat niet als heel fijn ervaren (en nog steeds niet eigenlijk). Als kind had liever een naam gehad die 3 keer voorkwam in dezelfde klas.
  En dat terwijl mijn naam nog helemaal niet zo heel vreemd is…

 4. Silver vindt ik nog wel klinken, maar het hollandse Zilver vind ik niet mooi.

 5. Ik ben inmiddels een beetje aan de naam gewend maar hij zou bij mij nooit een kanshebber zijn, want ik ben ook niet zo van de woordnamen…
  .-= Judith schreef op eigen site Rijkdom =-.

 6. De klank van Zilver vind ik erg mooi eigenlijk, uiteindelijk zou ik hem waarschijnlijk wel te apart vinden, maar hij zou zomaar op mijn lijstje voor een jongen kunnen staan. Mint en Thorin ook trouwens, ook Onyx vind ik wel wat hebben, maar die vind ik zeker weten te apart. Silver vind ik dan weer absoluut niet mooi trouwens, het Engelse maakt het meteen een heel stuk ordinairder, eerder een zusje voor Princess en Tiamo. Terwijl Zilver zomaar het broertje van Julius of Lodewijk zou kunnen zijn.

 7. Enige tijd geleden kwam ik tegen dat het gezin Silver 3 kinder heeft: Saffier, Onyx en Jade. Orgineel is het wel!

 8. Hmm, ik vind Zilver nog wat te gewoontjes. Waarom niet Goud? Of nog beter: Platinum? Titanium? (modern!)

 9. Mijn eigen Zilver (jongetje) heeft inmiddels een broertje gekregen. Geen Mint dus, maar Lux.

  Ik ben nog elke dag blij met onze keuze voor de naam Zilver, gevonden in het (gelijknamige) boek van Adriaan v Dis.

  Gisteren in het jeugdjournaal was trouwens een fotograaf die ook van gekke namen houdt (en zelf een Silver heeft). Hij heeft een mooi boek gemaakt over aparte namen: http://www.rockingnames.blogspot.com/

 10. @ Tjarda
  Mijn dochter heet Zilver (trouwens ook op gekomen dankzij het geweldige boek van Adriaan van Dis) en Lux stond op mijn lijstje voor ons tweede kindje (maar dan wel voor een meisje). Blijkbaar hebben we dezelfde smaak! Tweede kind is een jongetje geworden en die heeft de naam Storm gekregen. En het grappige is dat ik nu al twee keer deze combinatie ben tegengekomen!

 11. Een naam als Amber is tegenwoordig ook heel populair, Amber is gewoon het engels voor Barnsteen.

  Mijn rode kater heette zo, Mijn nieuwe kater heet Jantar, wat Tsjechisch is voor Barnsteen.

  Ruby is ook al zo’n naam die je veel hoort, terwijl dat Engels voor een robijn is.
  En wat moet je nog over Jade zeggen? ook zo ingeburgerde naam.

  Ik vind zelf namen die verwijzen naar edelstenen wel mooi. Misschien zijn sommige namen alleen niet zo geschikt als voornaam voor zoon of dochter

 12. Silver zou ik zelf nooit als naam geven, maar toch vind ik het wel wat hebben. Ik moet bij de naam Silver altijd meteen denken aan de boeken Lighthousekeeping en Tanglewreck van Jeanette Winterson; de hoofdpersoon van die boeken heette Silver. Ik moet bij de naam Silver zelfs eerder aan die boeken denken dan aan het metaal zilver!

 13. Net op de televisie gezien: een jongen die Zilver heet. Ik vind het al niets voor een meisje, maar voor een jongen? Dat kun je dat kind toch niet aan doen? De ouders vonden het zeker grappig klinken bij hun achternaam: een zekere beroep!

 14. Karin,

  Gelukkig dat ieder mens zijn eigen smaak heeft, al zouden er alleen maar Karin’s rondlopen zou de wereld ook geen bal aan zijn. Ik houd niet zo van mensen die andere mensen afkraken om hun keuzes. In de plaats van te bekritiseren zal ik maar eens gaan nadenken hoe je eigenlijk op deze website terug bent gekomen, blijkbaar doet dit je toch wel wat,

Reacties zijn gesloten.