Stem Op Je Favoriete Nl Celebbaby!

De criteria om in de lijst met 117 wereldberoemde Nederlandse en Belgische baby’s terecht te komen waren niet zo heel zwaar: kind zijn van een professionele sporter, cabaretier, schrijver, acteur, zanger, landelijke politicus, televisiepresentator, radiomaker of lid van de koninklijke familie was voor mij genoeg.

Weinig écht rare namen tussen deze 116 beroemde baby’s. In België trof ik wat opvallende namen als Bélèn, Eebe, Nikka, Yéléna, Zitta bij de meisjes en Ilucca, Kenzo, Lothar, Naël en Oto bij de jongens. En Boon. Boon van den Wijngaert, om precies te zijn, zoon van een Vlaamse actrice.

Er werden twee tweelingen geboren: Ilona & Kimberley zijn de dochters van hardloopster Marleen Renders en Oto & Finn zijn de zoons van Adriaan van den Hoof, acteur en dj.

In Nederland drie keer ‘lieve namen’: Liva (Astrid de Jong), Livia (Robert Schoemacher) en Olivia (Ruben Nicolai) en lookalikes als Lila (Tim Akkerman) en Lima (Dillon Koster).

Her en der wat natuurnamen: Hazel (Tara Elders), Jasmijn (Chazia Mourali), Roos (Bram Tankink en Marjon de Hond), Tigerlily (Beertje van Beers) en Zwaantje – roepnaam Saar (Erik Hulzebosch).

Ook de koninklijke invloed is zichtbaar, want naast de geboorte van prinses Ariane zelf zagen we ook Alexia (Mylène Gordinou de Gouberville) en Alicia (Arnold Vanderlyde).

Emile Ratelband kreeg eindelijk zijn langgewenste dochter Royce, na eerder vader te zijn geworden van een zoon Rolls (die eigenlijk Frans heet).

Humberto Tan en Wouter Nicolaas werden beiden vader van een zoon Benjamin; Jordy Breukhoven en Robert Leroy noemden hun zoons respectievelijk Senne en Senny, terwijl Patrick Kluivert er een Shane bij kreeg.

Slechts een tweeling bij de Nederlandse beroemde baby’s van dit jaar – en nog een twijfelgeval qua beroemdheid bovendien, Nick en Tim werden geboren in het gezin van coureur Peter Gerhards.

Rockinvloeden zagen we bij Suus Ruis, die moeder werd van Caesar (roepnaam Klaas), bij Antonette Sterrenburg met Yuna-sky Jewel, Jeroen van Koningsbrugge met Salomon Elvis en Eline Lacroix met Rocka.

De hoe-zegt-u-award gaat naar Michael Oomen die zijn zoon Ézja noemde; de wat-jammer-nou naar Dennis van der Geest die voor de rare spelling Fynn koos.

Het woord is nu aan jullie… Jongens en meiden door elkaar: wat was de leukste beroemde babynaam van 2007?

De poll vind je in de rechterbalk bij De Vraag van de Week. Als je daarnaast een reactie of opmerking wil achterlaten kan dat hieronder!

4 antwoorden op “Stem Op Je Favoriete Nl Celebbaby!”

  1. Ik ga toch echt wel voor Olivia. En haar roepnaam is Liv, dus helemaal perfect gekozen. Voor mij echt de meest mooie naam van 2007.

  2. Ik vind Fynn met een Y juist mooier als met een I… en dus heb ik daar ook maar op gestemd. Maar als Rocka erbij had gestaan was ik zeker daarvoor gegaan.

  3. Mijn stem in de poll ging uiteindelijk naar Senne, omdat Olivia, Fay en Helena het net niet zijn (Liv/Liva/Livia, Faye/Fee en Elena/Lena vind ik mooier). Als Salomon en Liva ertussen hadden gestaan was mijn stem naar een van deze twee gegaan

  4. Ik kan niet kiezen tussen Liv en Salomon:P
    Maar ik vind Liv het mooiste en Salomon…
    Bijzonder:P

    Greetz

Reacties zijn gesloten.