Vijf Kinderen In Een Jaar

Rachel Reidford (24) en haar vriend Ricky Jones (20) zorgden tot twee jaar geleden voor Ellie (6), uit Reidfords eerdere relatie.

Tot hun grote schrik kwam ze erachter dat ze – ondanks voorzorgsmaatregelen – een kind verwachtten. De verloskundige meldde dat het er zelfs twee waren.

Ondanks hun jonge leeftijd waren Elliot en Evie meer dan welkom, maar hun ouders wilden er niet meer, reden voor Reidford een spiraaltje aan te laten brengen.

Pas toen ze haar menstruatie een keer miste, deed ze een (positieve) zwangerschapstest.

Het stel besloot het kind te houden, in de overtuiging dat ze weken de tijd hadden om de verloskundige voor het eerst te bezoeken, familie op de hoogte te brengen en het huis klaar te maken voor de komst van de baby.

De maand daarop kreeg Reidford buikkrampen en werd naar het ziekenhuis gebracht. Ze bleek geen drie, maar bijna acht maanden zwanger.

En, al net zo onverwacht als de zwangerschap zelf, het waren er drie: Harry, Billy en Alfie.

Indrukwekkend verhaal, van hoe dit gezin omgaat met de geboorte van vijf kinderen in een jaar. En stuitend hoe de overheid hierop reageert.

De namen zijn niet mijn ding overigens: Elliot, Ellie, Alfie en Evie zijn iets Kwik, Kwak en Kwek. Voor Harry heb ik een zwak, zolang het op zijn NL wordt uitgesproken althans.

***

[Edit to add 15-10-2007] De jongens zijn genoemd naar hun groot- en overgrootvaders, zo zegt hun vader in onderstaande reactie. In een aanvullende e-mail legt Ricky Jones uit dat hij de gewenste procedure uiteindelijk afgelopen vrijdag op eigen kosten heeft ondergaan. Wat paternaliserend dat je daar niet zelf over mag beslissen als volwassene. Kudos to the Jones-Reidford familie!