Waarom Lieke van Lexmond haar zoon Vik noemde

Lieke van Lexmond
Lieke van Lexmond (foto: Wolter Welsh CC BY-SA 3.0)

Lieke van Lexmond (32) beviel eind september van haar eerste kind, dat ze Vik Barthélemy heeft genoemd.

De voormalige soapie meldt op Instagram smoorverliefd te zijn: “Je bent een droom!” en heeft al met haar kersverse gezinnetje door het Vondelpark gewandeld.

Opvallend: de unieke naam van haar kinderwagen (een Joolz, zo te zien) is zowat populairder dan die van haar zoon. Vic wordt nog wel een paar keer per jaar gegeven, maar Vick en vooral Vik zijn erg zeldzaam.

De namen komen niet voor in de stamboom van de presentatrice en haar vastgoedman Bas van Veggel, maar de bijzondere namen hebben volgens Lieke van Lexmond wel een persoonlijke betekenis.

“Vik vonden we gewoon heel leuk en kordaat, een sterke naam. En Bas en ik zijn samen op een bijzondere vakantie naar Barthélemy geweest. We keken elkaar toen in de ogen en dachten: we zouden zo graag een kindje met elkaar willen. Dus dat heeft nog een extra lading.”

Bron: Nu.nl

Barthélemy is – voor degenen die het net als ik moeten googelen – geen Frans bergdorpje, maar een tropisch eiland in het Caraïbisch gebied: Saint-Barthélemy. De hoofdstad van St Bart’s heet dankzij ruim twee eeuwen van Zweedse overheersing Gustavia.

Vik Gustaaf. Het was in zekere zin bijna beter geweest.

16 antwoorden op “Waarom Lieke van Lexmond haar zoon Vik noemde”

 1. Vik. Vikkie (de teckel, stoken), Vicky de vicking. Er rijmt zoveel op! Vooral met de p…..

 2. Ik vind de naam niet leuk. De naam van de kinderwagen is dan inderdaad beter. Ik had de naam Bram verwacht bij Lieke. Iets zachter maar ook wel kordaat!

 3. Ik vind Vik een super naam. Stoer, kort en toch makkelijk te onthouden. Jammer dat ik hem niet zelf heb bedacht!

 4. Ik vind het wel aardig. Veel mensen van haar statuur moeten zo nodig interessante namen geven ten koste van het kind. En ja, er rijmt van alles op, maar dat weten alle Nicks in dit land onderhand ook wel…

 5. Tja onze hond heet Vik, dus ja ik vind het een leuke naam… voor een hond:)

  1. Was ook mijn eerste reactie : het is toch geen hond? ” Vikkie, kom!!! 🙂
   Voor een hond is het een leuke naam.

 6. Ik vind het wel leuk, Een soort afkorting van Victor, in mijn ogen. Kort en krachtig. het zou niet mijn keuze zijn, maar het is zeker niet lelijk. Een kind is veel slechter af met een naam als Storm, Silver, Spijker of Wolf. Niets mis met Vik!

  1. Precies wat ik dacht, een afkorting op Victor! Ik snap niet dat iedereen de naam zo raar vindt…

 7. De naam is in de spelling Vic erg populair bij onze zuiderburen, al zijn er vast ook die Vik spellen, maar voor mij is niet duidelijk waarom. Ik moet vooral aan de hondennaam Fikkie denken en ik vind de naam wat kijverig van klank.

  1. Ik moest helemaal niet aan “Fikkie” denken. Misschien spreken jullie (Oda en Liaantjuh) de v altijd als een f uit? Tja, dan ligt de associatie voor de hand. Maar dat ligt dan niet aan Lieke van Lexmond.

   1. Mee eens. De V heeft een beetje een W-klank en lijkt dus niet op een F.

     1. Ik maak wel onderscheid, anderen niet altijd, vandaar mijn associatie. Met name in de randstad is het verschil subtiel. Het schriftbeeld van Fik vind ik overigens veel mooier dan Vic.

     2. Ik vind de spelling niet mooi, dat is wat ik tegen de naam heb. Ik zie veel liever Vic. Door schrijfwijze Vik ontstond mijn associatie met Fikkie.

Reacties zijn gesloten.