Stevie Wonder krijgt negende (en tiende, elfde) kind

stevie wonder 1967
Stevie Wonder in 1967 bij de Tros (foto: Wikipedia)

Zanger Stevie Wonder (64) wordt binnenkort vader van een drieling. Hij heeft al acht kinderen uit diverse relaties, variërend in leeftijd van 1 tot 40 jaar.

De zanger, die al sinds zijn te vroege geboorte blind is, werd in 1950 geboren als Stevland Hardaway Judkins. Nadat zijn vader het gezin verliet, veranderde zijn moeder de achternaam van haar kinderen in Morris, een familienaam.

Showbiznaam

Het muzikale wonderkind tekende al op 11-jarige leeftijd zijn eerste platendeal met Motown. Daarbij moest ook een artiestennaam komen: Stevland Hardaway Morris bekt niet echt lekker.

Mensen vonden het zó bijzonder dat hij verschillende instrumenten tegelijk kon bespelen en tegelijk kon zingen, dat zijn bijnaam al snel ‘A Little Wonder‘ was. Toen kleine Stevie eenmaal bijna twee meter lang was, veranderde hij zijn naam in Stevie Wonder, een naam die niet meer weg te denken is van Sky Radio en consorten.

Het elftal van Stevie Wonder

Ook zijn acht kinderen, waar dus net voor net zijn pensioen een drieling aan wordt toegevoegd, heten allemaal Morris.

In 1975 werd Stevie Wonder voor het eerst vader. Zijn vriendin, secretaresse Yolanda Simmons, noemde hun dochter Aisha Zakia.

Aisha Morris was de inspiratie voor haar vaders hitsingle Isn’t She Lovely en is inmiddels zelf een succesvolle zangeres. Ze kreeg twee jaar later een broer genaamd Keita Sawandi.

Daarna volgden Mumtaz (1983, moeder is Melody McCulley), Kwame (1988) en Sophia (1990).

Met modeontwerpster Karen (Kai) Millard Morris (Kai Milla Design) kreeg hij twee zoons. De oudste werd in 2001 geboren en heet Kailand – een prachtige knutselnaam van zijn ouders’ voornamen: Stevland en Kai.

Kailands broertje uit 2005 heet Mandla Kadjaly Carl Stevland (ook wel gevonden als Mandla Kadjay Carl Stevland). De woordvoerder van de zanger zei over Mandla’s namen: “Mandla betekent machtig, uitdagend in Zulu en Kadjaly is Swahili voor geboren uit God.”

Vorig jaar beviel de 25-jarige Tomeeka Robyn Bracy van een eerste kind met de zanger. En nu verwachten ze dan een drieling. 

Aanvulling

Toch geen drieling, maar een dochter (Nia), die in december verwacht wordt.

En zijn verloofde is geen 25, maar 40 jaar. Deze dame heeft naast een dochter met Stevie Wonder twee andere dochters: Bri Sche’ Milan en Kenaya Tare’ Fair en een overleden zoon, Izaiah (2002-2004).

Dank voor de opmerkingen, dames!

8 antwoorden op “Stevie Wonder krijgt negende (en tiende, elfde) kind”

 1. Wat een bizarre namen allemaal zeg. Alleen Sophia is nog wel leuk.

  Mijn Afrikaanse drieling heet heel tradionel Arabisch Bouchra, Sara en Youssra.

 2. Ooh leuk, Afrikaans! Daarvan had ik er wel een paar op mijn lijstje. Helaas niet gegeven vanwege een te grote kans op een niet-Afrikaans uiterlijk haha.

  Maar hoe heet het laatste kind van Stevie Wonder? Ik kan ook zelf ff googlen natuurlijk. 😉

  1. Ik weet nog steeds niet hoe die eerste dochter heet, maar hun tweede dochter gaat Nia heten.

 3. De verloofde van Stevie Wonder is 40 jaar en geen 25 zoals vermeld. De naam van hun 1jarige dochter is nergens te vinden maar zij heeft ook al 2 dochters: Bri Sche’ Milan en Kenaya Tare’ Fair, ook had ze een zoon, Izaiah, die in 2004 op 2jarige leeftijd uit t raam van haar flat is gevallen en is overleden.

 4. Van AD.nl:

  Stevie Wonder en zijn vriendin krijgen toch geen drieling. Ze verwachten gewoon één kindje. Dat heeft de woordvoerder van de 64-jarige zanger tegen de Amerikaanse entertainmentsite TMZ gezegd.
  Het kindje, een meisje, wordt in december verwacht. De twee willen haar Nia noemen. Eerder deze week deden geruchten de ronde dat Wonder, die al acht kinderen bij vijf vrouwen heeft, een drieling zou krijgen. Zijn huidige vriendin, Tomeeka Robyn Bracy, beviel vorig jaar van zijn achtste kind.

Reacties zijn gesloten.