Winnaars pakje geboortemuisjes met naam naar keuze bekend!

UPDATE 27 december 2013: De 20 winnaars zijn bekend!

 1. *R*T
 2. Anne
 3. Audrey
 4. Esther
 5. Jamie
 6. Jeanine
 7. Jelke
 8. Jessica A
 9. Jessica S
 10. Kim
 11. Kuuk
 12. Marijke
 13. Marinka
 14. Melanie
 15. Noek
 16. Noëlle D.
 17. Tab
 18. Tamara Alexis
 19. Wallie
 20. Wendy

Gefeliciteerd! Jullie krijgen je code vanmiddag per mail toegestuurd. Zit je niet bij de winnaars? Bestel dan hier een pakje roze of blauwe muisjes: Facebook.com/DeRuijter.

PS Wist je dat ik vorige week door SBS werd geïnterviewd over deze actie? En dat ook Levi van Kempen en Tess Milne daar over hun eigen (zeer populaire) voornamen vertelden?

*****

geboortemuisjes bram sophie13 december 2013: In België hebben ze geboortesuikers, in Amerika een baby shower, in India mithai en bij ons natuurlijk beschuit met muisjes. De roze en tegenwoordig ook blauwe geboortemuisjes worden al ruim 150 jaar gemaakt door De Ruijter.

Deze herfst werkte ik mee aan deze klassieke traktatie in een nieuw jasje: de geboortemuisjes zijn nu ook verkrijgbaar met de naam van (bijvoorbeeld) je pasgeborene erop.

Win een gepersonaliseerd pakje geboortemuisjes

Je kunt vanaf nu een gepersonaliseerd pakje bestellen op Facebook.com/DeRuijter, maar je krijgt deze maand ook de kans zo’n uniek doosje te winnen op Voornamelijk! Ik mag 20 wincodes ter waarde van 7,50 euro weggeven.

Meedoen?

naam-gezocht-geboortemuisjes

 1. Laat hieronder een reactie achter met daarin de mooiste naam die je kent, voor zowel een meisje als een jongetje, en waarom dat zo is.
 2. Op Tweede Kerstdag kies ik via random.org twintig winnaars. Vergeet niet om je mailadres in te vullen, zodat ik je kan bereiken als je gewonnen hebt.
 3. De code is geldig tot 5 december 2014, dus als jij, of iemand in je omgeving, pas het komend jaar een baby verwacht, kun je ook meedoen.

Veel succes!

PS Wist je dat de suikerbonen die verse Vlaamse ouders uitdelen aan het kraambezoek ook wel kinnekeskak worden genoemd? De van suiker gemaakte ‘keuteltjes’ werden namelijk vroeger geserveerd in een (schone) katoenen luier. Smakelijk eten!

41 antwoorden op “Winnaars pakje geboortemuisjes met naam naar keuze bekend!”

 1. Superleuk! Ik kies voor Marenthe en Laurens. Marenthe hoorde ik ooit bij de dochter van een collega en heb ik altijd onthouden. En Laurens is mijn pasgeboren zoontje!

 2. Joshua en Skylar voor een jongen, zo heten onze mannetjes en ik ben nog steeds zo blij met deze mooie namen! Voor een meisje kies ik voor MacKenzie.

 3. Douwe!
  Omdat het een echte hollandse naam is en gelukkig niet zo heeel veel voorkomt 🙂

 4. Hoi! Mijn zoontjes heten Lars en Gijs. Ik kan natuurlijk niet kiezen welke naam ik het mooist vind 🙂
  Voor een meisje kies ik Jette. Wat een leuke actie!

 5. Jack. Ik hou van de klank van Engelse namen en het is een naam die in mijn omgeving niet voorkomt, maar waarvan toch iedereen weet hoe je hem schrijft. Het betekent ook nog eens ‘de Heer is genadig’. Als christen vind ik dat erg mooi.
  Voor een meisje ga ik voor Feija. Vanwege de klank, Fei, het schijnt ‘vrede’ te betekenen en -ja is in het Bijbels Hebreeuws een afkorting van de heilige Godsnaam, JHWH.

 6. Wat leuk, een vriendin van mij verwacht een kindje dus ik zeg leuk idee!

  Mijn favo naam voor een jongen is Milo en meisje Quinta!

 7. Tohar, zo heet mijn jongste, de betekenis van zijn naam is ‘zuiver’ en stralend, en dat is hij!
  de tweede naam is Pia, zo heet mijn hele dappere mama die net een enorme ooroperatie achter de kiezen heeft ( letterlijk) en haar naam komt van pius ‘de vrome’of afgeleid van petrus, rots, zij is mijn rots in de branding en ook nog es erg vroom, daarom heb ik mijn enige dochter in haar initialen naar haar vernoemd ( dochter Aviah: Pia Immanuel Aviah)

 8. Leuke actie!
  Lex voor een jongetje, ik vind het een pittige korte naam en stoer door de x. Past heel goed bij mijn zoontje van 3 maanden!
  Voor een meisje vind ik Sadie heel mooi!

 9. Voor een meisje Olivia; echt een kanshebber voor een meisje bij ons!
  Voor een jongen Bastiaan; mooie klassieke naam, helaas heet mijn broertje al zo..

 10. Hadassah,
  Het is de allermooiste meisjesnaam die ik kan bedenken

 11. Voor een jongen Kobe, omdat dat een Hollands (Vlaamse) naam is, die je niet veel hoort, maar lekker bekt en voor een meisje Imme om dezelfde redenen!

 12. Twee hele mooie namen die ik m’n toekomstige niet zal gaan geven omdat ze hier niet mooi worden uitgesproken: Blake en Summer.

 13. Leonard, Leo als roepnaam. Ik vind de uitspraak zacht en stoer tegelijk en ik vernoem iemand die belangrijk voor ne was en er helaas niet meer is.
  Voor een meisje ga ik voor Jetje/Jette. Niet moeilijk, niet gek, maar wel net even anders dan de rest van de klas! 🙂
  En hoe leuk ook de namen. Ik hoop dat mijn zwangere schoonzusje toch echt andere namen voor ogen heeft!! Ik zou haar graag verrassen met zo’n leuke pak muisjes.

 14. Mijn zoons heten Abel en Tobias. Mooie namen met een betekenis, met een duidelijke uitspraak. Voor een meisje had ik gekozen voor Marlijne. Helaas komt er geen meisje meer.

 15. Mijn mooiste namen zijn Julian, mijn grote zoon, wiens naam ik op een boerderij zag staan toen ik zwanger was, en meteen bij mij en mijn man in de smaak viel.
  De mooiste meisjesnaam is Dagmar, mijn dochter; haar naam betekent liefde en vrede, en ondanks dat het een sterke, bijdehante en soms behangplakwaardige meid is (welk kind soms niet…) blijft ze onze allerliefste meid.

 16. Ik roep al tijden dat mijn favo namen Martha voor een meisje en Simon voor een jongetje zijn. Superretro in Nederland én moeiteloos uitspreekbaar in onze buurlanden.

 17. Lastig, want ik wil graag meedoen, maar wil ook onze absolute topnamen niet prijsgeven tijdens de zwangerschap… Daarom de namen die bij mij persoonlijk heel hoog staan, maar die manlief geen optie vindt: Jesse voor een jongen en Rivka voor een meisje.

 18. Voor een meisje: Felien. Als combinatie van het te korte Fee en het te lange Evelien.. .
  Voor een jongen: Floris. Het wordt tijd om voorzichtig aan weer een lettergreep toe te voegen na jaren van ultrakorte namen.

 19. Leuke actie!
  Ik ben vandaag tante geworden van ons allereerste neefje (kindje van mijn jongere broertje) dus ik wil wel graag voor hem zo een pakje winnen! Hij heeft Brent Luca! Ik vind Brent echt een geweldige naam en past ook helemaal bij hun! Ik ga hem zo gauw knuffelen, en duimen dat ik de code win 🙂

 20. Voor een meisje zou ik kiezen voor Aimée.
  Voor een jongetje zou ik gaan voor Boaz of Yanoah.
  Beide namen omdat ik ze erg mooi vind en ze misschien zelf wel zou kiezen als ik een kind krijg.

 21. Hoi,

  Wat een leuke actie, ik wist zelf niet dat er muisjes met naam bestonden.

  Jaren geleden keek ik op de televisie naar de serie Model Behaviour. Het was een modeprogramma dat zich afspeelde in London. Een van de meisje in de serie haar naam was Charmain. Ik vond de naam zo mooi dat ik deze naam altijd heb onthouden. Ik vind het een lieve naam maar ook een naam waar bescherming en kracht vanuit gaat.

  Voor een jongen vind ik de naam Ezra heel mooi. Ik heb de naam ook ooit gehoord in een serie op de televisie en deze naam heb ik daarom ook altijd onthouden. Ik vind de naam hetzelfde als bij Charmain een uitstraling geven van liefheid maar ook kracht.

  Groetjes,

  Kim

 22. Oh wat leuk om te lezen ! Naam voor een jongen Luyt .naam voor een meisje Isis .

 23. Aangezien een naam hier bij alle 3 onze kinderen heel wat voeten in de aarde had; een moeilijke vraag!
  Een jongen, na lang broeden, wikken en wegen werd het ‘gewoon’ stoer, stevig en kort:TOM.
  En onze derde, een meisje, was helemaal een lang proces. Na de bevalling de verbaasde kraamverzorgster en verloskundige weg gestuurd; euuuh nog even denken. Tja, we wisten nog maar een maand of 8 dat er een kleintje kwam tenslotte…..
  Uiteindelijk de prachtigste naam van allemaal gekozen en welke naam kan dat anders zijn dan de nummerrrrrrrrrr 1 EMMA!!!!!!!!!

 24. Ik vind Lumen voor een meisje prachtig. Lieve klank, origineel en toch ook krachtig. Voor een jongen ga ik voor Aví, stoer en mannelijk.

 25. De namen van mijn kinderen natuurlijk! Maar ik kan niet kiezen, dus als ik nu een zoon of dochter zou krijgen…

  Pepijn
  Rosa

 26. ik vind voor een meisje : femke
  mooi en voor een jongen: rob

 27. Ik wil wel zo’n pakje voor mijn nieuwe buurjongetje, Sebastiaan!

 28. De mooiste namen van de wereld zijn die van mijn kinderen: Jayden en Alyson!

 29. We verwachten onze zoon in mei en hebben gekozen voor Ole!
  Bij onze eerste zoon wisten we pas 1 dag voor zijn geboorte de naam en zijn heel blij dat we er nu al zijn 🙂

Reacties zijn gesloten.