Zak Populaire Naam In Engeland

Kleine Zak Register (geen minirekenmachine maar een jongetje) kwam in april van dit jaar thuis ter wereld, terwijl hij net als zijn zus Isabel (4) in een kliniek geboren had moeten worden.

Zijn moeder Rebecca (32) was midden in haar weeën bij het ziekenhuis weggestuurd: de afdeling verloskunde van het Norfolk and Norwich University Hospital was door onderbezetting gesloten.

Zak, een afkorting van Zachary (Zacharias) is een van de snelst stijgende jongensnamen in de Engelse ranglijst. Samen met Louis kwam de naam in 2007 voor het eerst de top 100 binnen.

Ook Alfie, Jayden, Theo, Finley, Oscar, Isaac, Mohammed en Muhammad zijn stijgende, terwijl de waardering voor Samuel, Corey, Bradley, Brandon, Ewan, Rhys, Kyle en Frederick daalde.

In Groot-Brittannië zijn de populairste jongensnamen over 2007: Jack, Thomas, Oliver, Joshua, Harry, Charlie, Daniel, William, James en Alfie.

Bij de meisjes zijn Grace, Ruby, Olivia, Emily, Jessica, Sophie, Chloe, Lily, Ella en Amelia het meest in trek.

Snelle stijgers zijn Amelia, Amelie, Imogen, Isabelle, Isla, Ella, Evie, Eva, Ava, Summer, Sophia en Leona, terwijl Anna, Paige, Courtney, Shannon, Alisha en Tia daalden in populariteit.

Evelyn, Julia, Lacey, Lexie, Maria, Rose, Sara en Victoria vervingen Demi, Eloise, Lara, Laura, Mollie, Morgan, Natasha en Rachel in de top 100.

In de onderdelen van de U.K. zijn regionale verschillen te zien: in Schotland zijn Lewis en Sophie de populairste namen, in Noord-Ierland Jack en Katie en in Wales Jack en Ruby.