Zit je op hockey? Dan heet je Fleur of Floris

hockeyveldHebben kinderen die hockey spelen kaknamen? Niet allemaal: ze heten ook gewoon Britt of Daan. Maar relatief veel hockeyende tieners heten Fleur of Floris.

De moeder van een dochter in een van de jeugdteams van de Noordwijkse Hockey Club (inclusief spatie) stuurde mij een lijst met 468 A t/m F-speler(tje)s.

Opvallend is dat hockey (in Noordwijk) echt een meidensport is: 306 meisjes tegenover 162 jongens. Maar liefst 10 van de meisjes heten Fleur, maar daarmee zijn we er nog niet in bloemenland. Ik vond ook Floor (5 keer), Floortje (2 keer) en Flore (1 keer).

Top 14 van hockeynamen voor meisjes in Noordwijk
(ieder minstens 4 keer) 

 1. Fleur
 2. Isabelle, Isabel
 3. Roos, Rose
 4. Emma
 5. Fabienne, Fabiënne
 6. Floor
 7. Bo
 8. Britt
 9. Charlotte
 10. Eline
 11. Eva
 12. Kim
 13. Merel
 14. Nikki

Bij de jongens zie ik behoorlijk wat namen die ook onder niet-hockeyers populair zijn of waren: Daan, Joost, Mathijs, Max, Ruben, Stijn en Thijs. Floris, David en Sjoerd zijn ook namen die vaak voorkomen, maar niet in alle lagen van de bevolking.

Top 10 van hockeynamen voor jongens in Noordwijk
(ieder minstens 3 keer) 

 1. Daan
 2. Floris
 3. David
 4. Joost
 5. Mathijs, Matthijs
 6. Max
 7. Ruben
 8. Sjoerd
 9. Stijn
 10. Thijs

Hockeynaaminspiratie

Die meest voorkomende namen kennen we nu wel, leuker is het om de bijzondere namen uit de lijst te bekijken. Bij de meisjes is het een mooie mix van Frans klinkende namen als Cornelie, Ernestine en Philine; koosnamen als Coosje, Ditte en Puck en stoere namen als Ines, Jet en Nova.

25 bijzondere hockeynamen voor meisjes

 1. Annelore
 2. Babette
 3. Catheline
 4. Claire
 5. Coosje
 6. Cornelie
 7. Ditte
 8. Elenore
 9. Ernestine
 10. Eva-Louise
 11. Felice
 12. Flore
 13. Ines
 14. Jente
 15. Jet
 16. June
 17. Keetje
 18. Noortje
 19. Nova
 20. Phebe
 21. Philine
 22. Pippa
 23. Puck
 24. Rosalie
 25. Veerle

Bij de jongens zijn het lange en nogal ouderwetse namen als Barteld, Guillaume, Jildert en Lodewijk, tegenover recente vondsten als Dex en Florian.

Er staan vooral veel Nederlandse klassiekers in het rijtje: Duco, Friso, Jerre, Jurre, Lex, Maarten, Noud, Pelle, Pieter, Roelof, Tjeerd, Wessel, Wisse en Zeger.

25 bijzondere hockeynamen voor jongens

 1. Barteld
 2. Dex
 3. Duco
 4. Elias
 5. Florian
 6. Friso
 7. Guillaume
 8. Jerre
 9. Jildert
 10. Jonas
 11. Jurre
 12. Lex
 13. Lodewijk
 14. Maarten
 15. Noud
 16. Oscar
 17. Pelle
 18. Pieter
 19. Roelof
 20. Sebastian
 21. Tjeerd
 22. Walter
 23. Wessel
 24. Wisse
 25. Zeger

Zit er iets voor jullie tussen?

121 antwoorden op “Zit je op hockey? Dan heet je Fleur of Floris”

 1. O ja, daar zit zeker iets naar mijn gading bij:
  Pieter, Pelle, Wessel, Zeger en Floris bij de jongens.
  En Catheline (liever Cathelijne), Veerle, Eva-Louise en Rosalie bij de meisjes.
  Pelle is een beetje nostalgie: de hoofdpersoon uit het boek (en de TV-serie) “Samen op het eiland Zeekraai” heet zo.

 2. Grote kans dat mijn toekomstige kinderen namen krijgen uit deze lijst.
  De top-10 namen vind ik sowieso erg leuk, dus dat is niet het vernoemen waard.
  Maar, ook bij de ‘bijzondere’ namen zitten mooie: Sebastian, Wisse, Zeger en Duco voor de jongens en Veerle bij de meisjes. Hoewel dat wel onhandig is in het buitenland, iets waar ik toch ook rekening mee wil houden.
  Net als Duco overigens, wat dan natuurlijk Duke wordt..

 3. Leuk om te lezen!
  Mijn kinderen staan allebei in de top 10!
  Bij de bijzondere namen vind ik Nova, Veerle en Elias leuk.

 4. Bij de jongens mis ik mijn toppers Olivier en Pepijn. Opmerkelijk dat Sophie niet in het lijstje voorkomt, maar over een paar jaar zijn de vele kleine Sophie’s groot genoeg om te gaan hockeyen…

 5. Ditte, Flore, June, Nova, Veerle; mooi! Zaten er geen Juul of Jule’tjes bij? (van Juliette?) Bij de jongens scoren alleen Sebastian (liever Sebastiaan), David en Matthijs. En ik vind Olivier en Pepijn van Rosa ook echt super!

 6. Veerle, Rosalie, Elias en Jonas vind ik erg leuk. Hebben allemaal wel op een lijstje gestaan destijds voor onze kids. Coosje vind ik grappig. Ik ken een kindje dat zo heet en dacht dat het een heel zeldzame naam was. Valt dus wel mee.

 7. Ik mis Pepijn ook, mijn favoriete hockeynaam bij de jongens. Nu ga ik voor Noud, Pieter en Sebastian, vooral de laatste vind ik erg leuk.

  Nova geweldig, June en Flore ook mooi en Philine en Babette zijn leuke 2e namen.

 8. Stiekem vind ik hockeynamen best leuk, al hoor ik in gedachten nu wel direct de uitspraak op z’n gert jan droges. En dat vind ik dan weer minder;-)

 9. Geweldige lijst. Vooral de alternatieven. De naam van onze zoon, Friso, staat er bij. Ook de naam van nummer twee staat er tussen!

 10. Emma, Zat er echt geen enkele Sophie tussen…???
  Verbazingwekkend!!

 11. Wij willen ons zoontje Pim-Pepijn gaan noemen! Die naam heb ik nog nooit ergens gehoord, jullie wel?

  1. Nee, nog nooit. Wel een beetje een tongbreker met al die P’s. Doet me een beetje denken aan Pim-pam-pet.

   1. Oeps, dat is natuurlijk niet de bedoeling… zijn broertje heet Valentijn en we vinden het mooi bij elkaar passen We zijn er zelf al helemaal aan gewend ondertussen, maar ik hoop niet dat ie Pim Pam Pet genoemd gaat worden dan.

    1. Valentijn en Pim-Pepijn zou mij wat teveel van het goede zijn…
     Een tongbreker, als je samen moet roepen…
     Mijn dochter heet Rozemarijn, voor een tweede dochter vonden we Jasmijn echt heel erg mooi, maar hebben we vanwege 2 x “ijn” klank toch niet gedaan. Dus ik snap je smaak heel erg goed!! Maar de combi zou ik toch nog eens over nadenken. Overigens onze tweede dochter heet Machteld, met als tweede naam..je raad het al Jasmijn.

     1. Misschien moeten we er dan inderdaad nog eens over nadenken… Een beetje bijzondere naam passend bij Valentijn is lastig, vind ik. Overigens hadden wij Rozemarijn ook bovenaan staan als het een meisje zou worden. Erg mooi!

 12. Ik zou er ook nog even over nadenken.
  Valentijn en Pim-Pepijn klinkt samen niet zo lekker, plus al die P’s bij Pim-Pepijn zullen vast voor velen een struikelblok zijn.

   1. Misschien idee om balletje op te gooien op name prikbord.nl

   2. Waarom niet gewoon Pepijn? Vind ik ook best leuk bij valentijn staan

 13. Bedankt! Ben al gaan zoeken, maar ik merk dat de naam Pim-Pepijn al zo “vertrouwd” voelt, dat het heel lastig is om nog over een andere naam te denken. Eigenlijk hadden mijn man en ik het al besloten en hebben we er een goed gevoel over. Nu begin ik dus te twijfelen (door jullie terechte opmerkingen), maar mijn man dus helemaal niet:-).

 14. Grappig 🙂 Ik kom zelf uit Het Gooi en kan dit helemaal beamen. Ben ook wel benieuwd naar populaire dubbele namen, want die tref je hier ook veel.

  Die bijzondere namen zijn ook mooi, maar sommige lijken me toch lastig als je vaak naar het buitenland gaat 🙂

  1. Valentijn en Lodewijk !!
   Ik ken echt zo’n leuke Lodewijk, dat speelt ook mee.
   De combi vind ik erg leuk.

 15. Leuke naam en leuke combinatie inderdaad! Zelf blijf ik Floris ook erg leuk vinden, is misschien alleen te populair? Valentijn en Floris klinkt ook goed namelijk.

 16. Valentijn en Justus
  Valentijn en Olivier
  Valentijn en Maurits
  Valentijn en Reinout
  Valentijn en Julius

  Ben je er al uit ; – ) ???

 17. Ik vind Floris wel een goede keuze Splinter! En dan geef je toch Pepijn als 2e naam?

  1. whaha grappig ik ken een floris en zijn broertje heet pepijn!

 18. Bedankt voor de ideeen! Maar het gaat toch Pim-Pepijn worden. Ik noem de baby in mijn buik al maanden zo en mijn man en ik hebben de andere namen heel serieus geprobeerd en dat voelt telkens echt niet “eigen”. Gek is dat toch. We blijven dit toch de leukste en liefste naam vinden voor ons mannetje, want we komen er ook telkens weer op terug. Valentijn kan het ook al zo mooi uitspreken, maar goed, dat mag geen argument zijn, natuurlijk. Tja, ik denk dat we het dan toch maar door moeten zetten, al ben ik wel bang dat we heel veel commentaar zullen krijgen (en daar zie ik wel tegenop). Dat is eigenlijk de enige reden voor mij tot twijfel, niet om wat wij zelf vinden, maar om de mening van anderen… tja.

 19. Tja, daar ben ik weer…. de twijfel slaat toe. Misschien is Pim-Pepijn toch niet zo mooi, Ik blijf er maar over nadenken. De vorige zwangerschap heb ik geen 1 x aan de naam getwijfeld, Valentijn was gewoon de goede naam en dat vind ik nog steeds. Nu denk ik dat we ons mannetje misschien toch maar Olivier moeten noemen in plaats van Pim-Pepijn. Mijn man vindt dat gelukkig ook een mooie naam. Ik weet niet of hij overstag gaat, maar ik moet eerst zelf bedenken wat ik wil. Valentijn en Olivier is erg mooi, vind ik.
  Wat vinden julllie?

 20. Tja, daar ben ik weer…. de twijfel slaat toe. Misschien is Pim-Pepijn toch niet zo mooi, Ik blijf er maar over nadenken. De vorige zwangerschap heb ik geen 1 x aan de naam getwijfeld, Valentijn was gewoon de goede naam en dat vind ik nog steeds. Nu denk ik dat we ons mannetje misschien toch maar Olivier moeten noemen in plaats van Pim-Pepijn. Mijn man vindt dat gelukkig ook een mooie naam. Ik weet niet of hij overstag gaat, maar ik moet eerst zelf bedenken wat ik wil. Valentijn en Olivier is erg mooi, vind ik.
  Wat vinden jullie?

 21. Over een naam voor je kind moet je inderdaad niet gaan twijfelen… Persoonlijk vind ik Olivier mooier.

  Succes met het maken van een keuze!

 22. Dank je wel voor je reactie. Wat voor type naam vind je Pim-Pepijn?

 23. Ik vind Olivier ook erg mooi.
  Persoonlijk vind ik Pim-Pepijn echt geen mooie naam.
  Alleen Pim, of alleen Pepijn vind ik mooier, vanwaar eigenlijk die combinatie?
  Is Pim tekort, en Pepijn alleen te saai?
  Bovendien vind ik ValentIJn en PepIJN ook een beetje teveel van de IJ’s.
  Ik snap wel dat je nu al zo gewend bent aan de naam, dat elke andere naam een beetje anders voelt! Maar ’teveel’ twijfelen mag idd niet, en dan moet je je bedenken dat misschien de gewenning meer de overhand heeft genomen dan dat je de naam daadwerkelijk helemaal geweldig vindt?
  Ik zou persoonlijk voor Olivier gaan.
  Niet gemeen bedoeld! maar zo op te merken zijn jullie een beetje van de ‘pretentieuze’ namen?
  Dan denk ik aan Floris, Marnix, Julius, Maurits, Fabian, Lodewijk, Arthur, Diederik, Alexander, Oscar, Elias en Pieter.
  Oscar, ook leuk!

  Ik wilde ook nog even zeggen dat ik het knap van je vindt dat je zo reageert op de ‘kritiek’ over Pim-Pepijn, want het voelt natuurlijk wel persoonlijk omdat het over je ongeboren zoontje gaat.

 24. Graag gedaan!

  Ik vind Pim en Pepijn beide erg leuke namen. Maar als ikzelf voor een dubbele naam zou gaan, zou ik niet namen kiezen met dezelfde beginletters, dan word het mij te rijmerig.

  Maar snap ook heel goed dat als je al zo lang een naam in je hoofd hebt, je moeilijk iets anders wilt kiezen! Wij hebben hier thuis ook heel lang getwijfeld tussen 2 namen voor onze dochter, maar zijn uiteindelijk toch voor de naam gegaan die we als eerste bedacht hadden, omdat die gewoon goed voelde.

 25. Dank jullie wel voor het meedenken… Ben juist erg blij met de eerlijke reacties. t blijft lastig, precies zoals jullie zeggen, je raakt aan een naam gewend en dan is het erg lastig om nog te switchen. En is het inderdaad omdat het een geweldige naam is, of omdat we hem al zo lang noemen… tja. t Vervelende is wel dat ik nu 31 weken zwanger ben en we toch echt een besluit moeten gaan nemen. Heb er gewoon slecht van geslapen vannacht. Wat ook een klein beetje meespeelt is dat we hopen nog een 3e kindje te krijgen en als dat een jongetje is, zou die Benjamin gaan heten. Valentijn, Pim-Pepijn & Benjamin is minder mooi, dan Valentijn, Olivier en Benjamin… Maar goed, daar moeten we nu nog niet over nadenken misschien. Pff… ik hoop dat ik ineens weet wat ik wil! En dat ik dan mijn man meekrijg, die laat me nu nog maar even dubben.

 26. Hoe hebben jullie dat dan gedaan bij twijfel? Een tijdje de baby in de buik de andere naam geven of zo? Is dat een idee? Andere tips?

 27. ik ben een enorme namenfreak, een twijfelaar en een pietje precies.
  ik zou dus nooit voor namen kiezen die dezelfde klanken hebben, of veel van dezelfde letters, ook al zijn de namen apart erg mooi, maar bij elkaar dus naar mijn mening gewoon niet.
  dus dat wordt idd nog wat bij mij als ik ooit zwanger mag worden..! en dan komt de mening van de man er ook nog bij..
  moeilijk moeilijk

  ik zou als tip geven, eventjes ophouden met je ongeboren baby nog Pim-Pepijn te noemen, en gewoon goed nadenken wat je nou wil. zet het desnoods op papier, met voordelen en nadelen erbij. laat het je man zien, of een ander persoon die ervan weet en heel dicht bij je staat.
  hou niet teveel vast aan het feit dat je hem al een tijd P-P hebt genoemd, maar denk nu even aan de toekomst, en of JIJ de naam P-P mooi genoeg vindt, of echt liever voor Floris, Olivier etc gaat.
  als jij de naam wel mooi genoeg vindt, en je man ook. moet je lak hebben aan de mening van anderen!

 28. en 9 maanden in buik, tegenover de gemiddelde 80 jaren op aarde, is nogal een verschil ; ).
  hou dus niet teveel vast aan de naam die je hem al een soort van gegeven hebt, maar ga nu nadenken over de naam die je hem daadwerkelijk gaat geven. dat is de naam die voor altijd blijft.

 29. Ik vind Olivier een prima keuze! Ook mooi samen met Valentijn en Benjamin.

 30. Wij hebben onze dochter inderdaad een tijdje anders genoemd toen ze nog in de buik zat. Maar dat voelde uiteindelijk toch niet goed, en zodra we onze eerste keus weer zeiden, waren we compleet over onze andere keus heen! Maar dat was pas 6 weken voor de uitgerekende datum, dus bij ons was het ook wel kantje boord!

  Ben benieuwd of jullie eruit komen, zou het leuk vinden als je het ons laat weten als jullie zoontje is geboren!

 31. Je zou ‘em ook Pim-Pepijn Olivier van Zanten (willekeurige achternaam) kunnen noemen. Dan kun je er voor kiezen om als roepnaam nu Olivier te nemen. Dan kan hij eventueel op latere leeftijd nog switchen naar Pim-Pepijn mocht het hem niet bevallen.

  Ik vind zelf Olivier het mooiste, ook bij Valentijn en Benjamin. Pim-pepijn is een beetje een tongenbreker en het rijmt nogal. Pepijn rijmt op Valentijn en Pim bijna op Benjamin. Pim-Pepijn is wel een bijzondere naam, hoe zijn jullie er op gekomen?

  Succes nog met verder twijfelen en ben benieuwd naar de uitkomst!

  Elize

 32. Pim-Pepijn vind ik een beetje te gemaakt klinken. Pepijn rijmt met Valentijn, is al niet zo slim, en ik vind Pim een beetje ‘gewoontjes’ naast Valentijn en Pepijn. Olivier vind ik erg goed bij Valentijn passen. Of Julius, al zal Benjamin dan weer een beetje gewoontjes overkomen. Veel succes met je zoektocht!

 33. waarom niet als ‘doopnaam’ Pim Pepijn en als roepnaam Pepijn. Ik vind Pepijn leuk passen bij Valentijn en dan zou ik een 3e ventje Olivier of Julius noemen ipv Benjamin
  ( ik vind dat persoonlijk altijd een beetje gemaakt staan)

 34. Bedankt! Ik herken toch wel veel in jullie reacties. En hoe we op zijn naam gekomen zijn? Mijn vriend riep dit een x in een dronken bui op vakantie, voordat we uberhaupt over kinderen nadachten. Iets in de trant van: Als Pim-Pepijn en Fleur er straks zijn, dan kan dit niet meer, bla bla. Nou ja. Maar goed, mijn vader heet Pim en Pepijn vinden we een erg leuke naam. Pepijn alleen vinden we te kort bij Valentijn. Dus zo is het gekomen:-). En het werd de vorige zwangerschap een beetje de “werknaam” van Valentijn en nu ik weer zwanger ben, eigenlijk idem. Alleen is het zo gebleven… Ik vind Olivier erg mooi en mijn vriend ook, vraag me af of het niet te gewoontjes is. Al vind ik het wel mooi bij Valentijn, ook een lieve en wat klassieke naam, zeg maar. Dat is wel het grote voordeel van Pim-Pepijn, niemand heet zo en dat is toch wel bijzonder en leuk.
  Wat betreft de 2e of 3e naam, wij willen ons zoontje graag vernoemen naar onze vaders, dus die namen liggen min of meer vast.

 35. Zo, nog even een mening, waar je misschien niets mee kan… maar toen ik Valentijn, Pim-Pepijn en Benjamin las werd het in mijn hoofd Valentijn, Pim-Pepijn en Benjamijn… sorry, wilde je niet nog meer aan het twijfelen brengen..
  Olivier vind ik overigens prachtig dus daarom nogal bevooroordeeld, terwijl wij Pepijn wel op een favorietenlijstje hadden staan en Olivier niet..

 36. Pim-Pepijn klinkt in mijn oren heel erg vergezocht.
  Ik zou dan voor Pepijn gaan, of idd Olivier. Vind ik niet te gewoontjes, en Valentijn hoor je ook steeds vaker (hier in de omgeving) en die twee namen kunnen prima samen.
  Succes nog!

 37. Dank je wel. Ik ga nu proberen de baby Olivier(tje) te noemen, telkens val ik terug op PP, dus dat is best lastig. Ik merk dat mijn man nu gewoon helemaal geen naam meer noemt, dus dat is ook niet zo handig:-). Hij ontloopt t nu maar gewoon. Hopelijk gaat het vertrouwd klinken. PP is nu zo van ons en dat is Olivier niet natuurlijk. Ben benieuwd.
  Overigens valt me wel op dat niemand hierboven echt positief op PP reageert. Ik heb het gisteravond met 1 hele goede vriendin besproken en zij vindt PP juist zo goed bij ons passen, tja. Leuk en niet zo standaard, vindt zij. Maar goed, de namen van haar kinderen zouden niet mijn keuze zijn.

 38. Ik vind Pepijn ook een ontzettend leuke naam maar ben bang dat hij op een zekere leeftijd makkelijk verbasterd zal worden (pijpen) en daarmee te pestbaar zal worden. Vergezocht of reëel, deze angst?

  1. Ik ken meerdere Pepijns, en nog nooit heb ik een soortgelijke persterij meegemaakt.
   Dus misschien vergezocht?
   Verder valt er op elke naam wel wat te verzinnen natuurlijk.

 39. Haha… ik moet er wel om lachen, want ik had er nog niet over nagedacht, maar nu je t zegt. Tja…
  Ik vind ondertussen Olivier wel echt een prachtige naam voor ons mannetje… maar we wachten even met beslissen.

 40. Hoi,
  Ik ga bijna bevallen, maar ik wil nog wel graag laten weten dat ons zoontje Olivier gaat heten! We zijn er helemaal aan gewend en we vinden het een prachtige naam. Onze zoontjes heten dan dus Valentijn en Olivier… n Mooi stel dus:-).
  Nogmaals ontzettend bedankt voor het meedenken!

  1. Hallo Splinter, Inmiddels bevallen?? of niet. Als je antwoord is niet dan wil ik je weer aan het twijfelen brengen of is dat nioet meer mogelijk……

   Onze zoon heet Pim-Pepijn en is geboren in 2002 dus de naam is al een tijdje op de wereld. Hij is er zelf erg trots op en hoopt al een paar jaar op een naam genoot. 😉 Erg leuk dus om zijn naam zo op internet tegen te komen.

   ik heb gezien dat er mensen gereageerd hebben en aangeven dat twee namen met een “ijn” niet zouden kunnen. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dit zeker wel kan. Wij hebben nl nog twee zonen en ook zij hebben een ij klank in de naam te weten Thijmen-Tim en Max-Merijn.

   groet van een trotse pappa en zijn zoon.

   1. Pfffff…. ik ga waarschijnlijk binnen een week bevallen en ik had dit berichtje inderdaad liever niet gelezen:-). Ik lees het net voor aan mijn man en die roept meteen: “oh, dan wordt het dus toch Pim-Pepijn!” Zucht. Ik zal t eens laten bezinken…
    Maar natuurlijk toch wel erg bedankt voor je reactie! Waar komen jullie ergens vandaan eigenlijk? Want ik heb de indruk dat er in de buurt van Ede ook een Pim-Pepijn woont… volgens google. Of is dat jullie zoon?

 41. Leuk dat je nog even wat van je laat horen, en fijn dat jullie er uit zijn wat betreft de naam! Heel veel succes met je bevalling en geniet van je mannen 🙂

 42. Nu ben ik toch wel heel erg benieuwd Splinter………
  Is het nu toch Pim-Pepijn, of Olivier, of alsnog een andere naam?
  Hopelijk laat je het ons nog eens weten!

 43. Hoi.. ik snap het niet.. waarom noem je je kind niet gewoon benjamin..als je toch ooit een kind wil met de naam benjamin? dan kn je nu nog lang genoeg denken over de naam pim-pepijn.

  gr. Steffie

 44. Hallo iedereen!

  Ik heet Louisa Madeleine(11) en ik heb 2 broeren en 2 zusjes. mijn ene broer heet Pim Pepijn(16) en mijn andere Olivier Bastiaan(14) mijn zusjes heten: Marie Chanella(8) en Isabella Joyce Frederique(3) ik en mijn broer Olivier Bastiaan zitten allebei op hockey en golf. De rest van de familie zit alleen op golf. Wij zijn een echte kakkers familie. Alleen maar merken enzo. Ik heb hierop gereageerd omdat ik het grappig vond dat uw kindje waarschijnlijk Pim Pepijn of Olivier wordt/werd genoemt! Jullie hebben waarschijnlijk heelemaal niets aan dit mailtje, maar ik moest het gewoon eventjes zeggen..

  heel veel liefs, en geluk met uw zoontje!
  Louisa Madeleine

 45. Hoi allemaal,
  Ik ben op vrijdag 7 oktober bevallen van ons super lieve zoontje: Olivier Pim Pepijn, zijn roepnaam is Olivier. We zijn helemaal gelukkig en we hebben voor de juiste naam gekozen, want het voelt hartstikke goed!
  Ontzettend bedankt voor het meedenken.

 46. Gefeliciteerd met je zoontje, en een leuke oplossing zo met alledrie de namen!

 47. En daar ben ik weer… Ik ben zwanger van een meisje! Half april ben ik uitgerekend. Nu hadden we Benjamin in onze gedachten voor een jongetje, maar daar hebben we dus niets aan. Hebben jullie ideeen over een meisjesnaam bij Valentijn & Olivier?
  Ik ben heel erg benieuwd, want we hebben nog geen idee…

  1. Was jij nu de moeder die twijfelde tussen pim pepijn en olivier?

  2. Ik ken een jongen, die Valentijn heet met een zusje, Lisette
   En een jongen met de naam Olivier, wiens zusje Olga heet.

   Wat ik een leuke naam vind, die bij deze jongensnamen past is;
   Isabel, Rosalie, Melinda, Julia, Tessa, of Benthe.

 48. Ja, dat klopt! Het is uiteindelijk Olivier geworden, hij is nu 13 maanden oud. En hij en zijn broer Valentijnk krijgen een zusje! Nu de naam nog:-).

  1. Een paar ideeën:
   Annabel, Fabiënne, Roosmarijn, Felicia, Viviënne, Leonora,Isabella, Louise.

 49. Dank jullie wel! Rosalie, Annabel en Roosmarijn staan al op ons lijstje… Ik vind Madelief erg mooi, maar de dochter van een vriendin heet zo, dus dat gaat niet, helaas. Ben benieuwd of er nog meer ideeen zijn?

  1. ik heb een zwak voor Roosmarijn en Sophia. Echt prachtig.

  2. Hier een paar suggesties voor meisjesnamen die-volgens mij- passen bij Valentijn en Olivier.

   Lidewij, Madelon, Charlotte, Philippa(Pippa), Arianne, Isadora, Isabeau, Odette, Anne-Fleur, Eline, Suzanne, Emilia.

  3. nog een paar ideeën:
   Jasmijn, Madeleine, Emmy, Inez, Suze, Emily, Camilla.

 50. Wat vinden jullie van Vlinder? Ik vind dat een erg mooie naam…

  1. Persoonlijk niet mijn smaak. Beetje hippie-achtig.

   Wat vind je van Louise? Of Else / Elsa?

  2. Ik vind die naam echt vreselijk! Eigenlijk vind ik dat je dat je dochter niet aan kan doen. Het blijft nl geen klein meisje, maar wordt ook een vrouw met een baan, en dan Vlinder? Nee, dat kan echt niet.

   1. Oh ok, duidelijk:-). Maar heb je dat dan ook met bijvoorbeeld de naam Madelief? Dat is dan toch ook t zelfde?

    1. Iets minder lelijk, maar ik kan ermee leven. Echt mooi vind ik de naam niet.
     Daarbij vind ik de naam ook niet zo bij Olivier en Valentijn passen.

     1. Julie, Roosmarijn, Annabel, Karlijn, Valerie, Sophia. Allemaal iets klassieker, maar ook erg bruikbaar als je volwassen bent.

     1. dat jouw naam ook in de categorie vlinder valt? Ergens anders op dit forum stelde iemand ook al dat een merel een klein slank vogeltje moest zijn. Ik vind vlinder en merel overigens beide leuke namen dus dit is zeker geen negatieve reactie!

     2. Haha…. en laat ik nu in het echt geen merel heten. Dus gefrustreerd zeker niet.

     3. Ik kan mij voorstellen dat je gefrustreerd wordt genoemd, je reacties op natuurnamen zijn behoorlijk agressief getint. Met meer mildheid kan je net zo duidelijk zijn. Wel zo leuk.
      Namen hebben tijd nodig om in te burgeren; zie andere natuurnamen op meertens.nl.

  3. Persoonlijk vind ik Vlinder niet zo passen bij Valentijn en Olivier. Dit zijn klassieke namen en Vlinder is teveel van deze tijd.

   1. Wat nu als Vlinder later nogal fors wordt? Dat vind ik zelf altijd een risico bij dit soort namen. Bikkel die een watje is, Storm die ADHD heeft, Rover die een draaideurcrimineel wordt…

 51. Dank jullie wel! Annabel(le) vinden we toch wel heel erg leuk! Valentijn, Olivier & Annabel klinkt goed. Ik twijfel dan wel tussen Annabel en Annabelle. Maar ja, de naam Vlinder vind ik zo mooi, die naam vind ik iets zoets en liefs hebben… Valentijn, Olivier & Vlinder vind ik ook leuk staan, het is wel een minder mooie combi en inderdaad minder kak/klassiek, maar ach,
  wordt t gewoon n hip meisje:-).
  Tja… Lastig dus.

  1. Als jij een goed gevoel hebt bij de naam Vlinder moet je het gewoon doen.
   Ik ben ook verzot op deze naam, en hij staat echt bovenaan mijn lijstje.
   Deze naam vind ik ook kunnen bij iedereen.. Zowel bij een volwassene, als bij een kind.
   Ga dus wel uit van je eigen gevoel, want jij bent degene die het kind krijgt en de naam de komende 20 jaar zoveel keer per dag roept (:
   Al staat Annabelle trouwens ook op mijn lijstje, ook een lieve naam!

   1. Dank je wel voor je berichtje! Ik begon bijna te denken dat ik in de war ben door de hormonen of zo, gezien de reacties:-).
    Ik ben nu natuurlijk wel heel erg benieuwd welke namen jij nog meer mooi vindt…

    1. Haha, nee dat zou ik niet denken, hoor! Er zijn toch ook genoeg andere ouders die de naam Vlinder aan hun kind geven?
     Ik ben pas 19, maar ben helemaal gek van namen..
     Dit zijn nog meer meisjes-namen van mijn lijstje:
     Isabelle, Leonore, Charlotte, Madelijne, Caitlynn, Noëlle, Ellemijn, Floore,
     Lenthe, Parel, Sterre.
     Ook hou ik van Engelse namen als: Grace, Hazel en Angel, maar dat past weer niet erg bij Olivier en Valentijn..

     1. Ik vind Vlinder ook erg leuk! Idd wat minder klassiek, maar wel speels. Annabel klinkt voor mij altijd iets te veel als lellebel, beetje tuttig.
      Zelf vind ik Rosali(j)n en Filipa erg leuke namen:)

    2. Hoihoi,

     Leuk na 2 jongens een meisje! Moet wel een beetje lachen, hier na Vlinder een Olivier geboren. Nog steeds enthousiast over deze namen. Ze zijn er zelf ook, 10 en 8 jaar, blij mee. Op beide namen veel positieve reacties gekregen, ik herken de reacties op deze site dan ook niet, maar dat is natuurlijk ook de anonimiteit van internet. Doe vooral wat jezelf leuk en mooi vind! Fijne zwangerschap gewenst!

     1. Hoi!
      Leuke reactie en fijn om te horen, want t zijn echt prachtige namen… Dat blijf ik vinden. Wij zijn er dus ook duidelijk nog niet uit.

     2. Hoi Monica,
      Ben ik weer… Ik blijf Vlinder erg mooi en bijzonder vinden. Jij hebt zelf Olivier en Vlinder… Vind je Valentijn er ook mooi bij staan?
      Wat voor persoontje is jouw dochter Vlinder? Ben zo benieuwd…

    3. Hier meisje in de buurt met deze naam: kakkineuze ouders, beide CEO, veel geld en mooiste huis van de buurt. Dochter is mooi, hip meisje, blonde krullen. Als ik daar naar kijk zou ik mijn keuze al gemaakt hebben.. ik zeg doen!

    4. Prachtige naam en lekker hip in cominatie met je andere namen. Ik heb ooit een artikel gelezen in Kekmama met een tweeling: Vlinder en Valentijn.
     Ik vind het een erg leuke naam en ook de combinatie met je jongens lekker lopen.
     En je hebt helemaal gelijk: het gaat een hip meisje worden die de naam prachtig zal staan!

  2. Ik vind het juist een mooie combinatie: Olivier, Valentijn en Vlinder.
   Valentijn is overigens niet klassiek, Emma schreef eerder een artikel dat deze naam ‘pas’ 40 jaar oud is.

 52. Wat vind je van Pippa, of voluit Philippa? Of Katelijne? Julie?
  Wat Vlinder betreft, mijn smaak is het niet en ik ben altijd een beetje bang dat het een vrouw wordt van 1.80 meter die aan kogelstoten doet 😉 Maar het is jouw kind (en van je partner natuurlijk) en als jij het de allermooiste naam vindt: vooral doen! Andere mensen wennen er wel aan.

 53. Ik zou Vlinder in de eerste plaats niet doen omdat dat net als Valentijn met een V begint. Ben geen fan van dezelfde voorletters, tenzij je écht geen andere naam kunt vinden. Ik zou ook geen naam kiezen die op -ijn eindigt.
  Bij Valentijn en Olivier vind ik een zachte naam passen, misschien wel met ergens anders een v.
  Misschien Charlotte, Rosalie, Amelie, Emilia, Josephine (roepnaam bijvoorbeeld Fien, Josje, Joosje, etc), Lena/Helena, Elise.

  Hopelijk vinden jullie een naam die bij jullie gezin en smaak past ^^

 54. Vinden jullie Annabel of Annabelle er wel mooi bij staan? Die naam vinden we ook erg mooi… Bij de andere namen krijg ik nog niet echt gevoel, ze zijn wel heel mooi, maar op de een of andere manier past t niet.

  1. Annabel(le) vind ik er ook goed bij passen. Annabelle vind ik iets ‘kakkeriger’ maar het past beter bij de namen van de jongens, vind ik. Mooie naam in ieder geval!

  2. Annabel vind ik het mooiste. Net wat pittiger en omdat alle namen beginnen en eindigen met een medeklinker vind ik het mooi combineren en lekker ‘bekken’.

   1. Tsssss… beginnen met een medeklinker…. Hoe kom ik er op?????
    Nou ja, ik hou het bij alleen eindigen met een medeklinker. 😉 Mooi dus.

 55. Ik weet niet of het per se bij dit artikel past, maar ik lees hier vaak dat namen wel of niet bij elkaar passen en dat dit juist wel of niet een probleem is. Ik vind dit nogal vreemd, wat maakt het nou uiteindelijk uit? Ik denk dat als beide ouders de namen van de kinderen mooi vinden dit meer dan genoeg is. Misschien voor een jong gezin is het nog relevant, maar het grootste deel van zijn leven brengt men niet direct in de omgeving van het gezin door. Dan zou het toch zonde zijn iemand geen Ellemijn is genoemd omdat dit te veel zou klinken als heer oudere broers naam Pepijn, of Eduard omdat dit begint met dezelfde letter als Esther, of geen Otis omdat dit te modern zou zijn naast een klassieke naam als Josephine (ervan uitgaande dat de ouders beide namen mooi vonden naruutlijk;))?

  1. Persoonlijk vind ik wel dat namen een beetje bij elkaar horen te passen. Als het ene kind als naam Geneviève heeft en de andere dochter Truus heet, vind ik dit geen goede combinatie.

   Met voornamen die met dezelfde letter beginnen zou ik een tweede naam erbij geven om verwarring met de post te voorkomen.

   Heb vroeger de administratie bijgehouden van een arts en het was heel vervelend als een tweeling ook nog eens dezelfde voorletter heeft met de geboortedatum die ook al gelijk is.

  2. Ik vind ook dat veel ouders daar té veel waarde aan hechten (Ellemijn uitsluiten vanwege Pepijn vind ik wat ver gaan), maar ik zou er toch wel enigszins rekening mee houden.

   Het staat nu eenmaal gewoon een beetje vreemd als namen heel erg op elkaar lijken (Jeanne en Janna) of juist tot een geheel ander genre behoren (Achmed en Piet of Gijs en La’Quisha).

   1. Vind ik eigenlijk wel een leuke: Gijs en La’Quisha 😉

  3. Ik twijfel daar dus ook over… Ik zal t eens laten bezinken.

   1. Pim-Pepijn, dat verzin je toch niet? Je kunt nu wel toegeven dat je iedereen voor de gek gehouden hebt 😉

 56. Hierbij nog wat suggesties: Laurine, Florine, Annemijn, Feline, Amelie, Annabel, Mijntje…..

 57. Mijn dochter Madeleine zit op hockey 🙂
  De namen van haar teamgenootjes, het team is nog maar 8 meisjes groot omdat ze in de F-jes spelen.
  Madeleine dus
  Maybritt
  Melina
  Fleur
  Fenna
  Freeke
  Romaisa
  Aimee (haar tweede naam is Feline)
  laatst hadden we dus eens twee letter teams gemaakt, het ene team was het F-team en het andere het M team, Romaisa zat natuurlijk bij het M team

 58. Pim-Pepijn? Vlinder? Dat kan je toch niet serieus menen hoop ik!

 59. Wij hebben bewust voor namen gekozen die rijmen en dan ook nog “iets” anders geschreven. Er zijn altijd mensen die het niet mooi vinden, lastig om ze uit elkaar te houden, en zeggen dat ze altijd hun naam moeten spellen. Zelf moet ik dat ook en heb er nooit een probleem mee gehad. Een naam is persoonlijk en je moet doen wat jullie zelf mooi vinden! Overigens heten mijn 2 jongens Pepein en Merein

Reacties zijn gesloten.