Zoveel Emma’s!

Volgens de statistieken op de Belgische site Kind & Gezin zijn er tussen 1 oktober 2004 en 1 oktober 2005 in Vlaanderen 384 meisjes met de naam Emma geboren.

“Ik” stond daarmee op de eerste plaats, net als in Nederland, Denemarken, Finland, Ierland, Noorwegen, Schotland, Zweden, Zwitserland (Fr.) en bijna ook in de Verenigde Staten (2), Canada (2), Noord-Ierland (2), Frankrijk (3) en zelfs Rusland (3).

Wonderlijk, dat ouders nog altijd namen kiezen die zó immens populair zijn.

In de jaren ’70, toen mijn ouders mijn naam kozen, vonden mijn klasgenoten het een naam voor oude tantes (en daar kon én kan ik ze geen ongelijk in geven). Anno 2005 is het modenaam nummer 1 in de hele Westerse wereld, dat had ik niet verwacht!

Vroeger had je alleen Koningin Emma, Emma van zusje Austen en Emma Peel. De afgelopen jaren zijn daar een hoop beroemde Emma’s bijgekomen:

– Emma Bunton (Baby Spice)
– Emma Geller (dochter van Rachel en Ross in de televisieserie Friends)
– Emma Watson (vertolkster van de rol van Hermelien / Hermione in Harry Potterverfilmingen)
– Emma Thompson (Engelse actrice, die opvallend genoeg een zuster Sophie heeft!)

Emma Watson en Emma Thompson in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Kijk hier hoe populair jouw naam in Vlaanderen is.

5 antwoorden op “Zoveel Emma’s!”

  1. Ik vind het ook vrij onvoorstelbaar… Voordat je kind geboren wordt check je toch even de top 20 lijstjes???
    Maar ik moet zeggen het is nog altijd 300 x beter dan de belachelijke namen van de broers van Ciyando!

  2. Je kiest een naam inderdaad als eerste omdat je hem mooi vind, ben ik met de vorige Linda eens. Maar als een Linda uit de jaren zeventig, ben ik het wel met Emma eens dat het fijn is als je een iets uniekere naam hebt dan de rest van de klas, zwemles of balletles. Zelf werd ik altijd Linda Ha genoemd. Ik zou het vreselijk vinden als mijn kind dat met haar naam ook zou hebben. Voor mijn dochter, dus geen Sophie of Anne of Emma. Wat dan wel hou ik nog even voor me tot het er is……

  3. Als kind wist ik al dat, mocht ik ooit een dochter krijgen, ze Emma zou gaan heten.
    En toen was ik zwanger en stond de naam Emma opeens in de top 20. Even getwijfeld, maar uiteindelijk hebben we toch gewoon voor deze naam gekozen. Het blijft voor ons namelijk de allermooiste meisjesnaam! Nog geen seconde spijt van gehad.
    Mijn hele schooltijd zat ik met 2, soms zelfs 3 andere meisjes met dezelfde naam als ik in de klas. Heb er geen trauma’s aan overgehouden hoor 🙂

Reacties zijn gesloten.