Adolf Hitlers zusje gaat Eva Braun heten

UPDATE 14 januari 2014: De jongste dochter van Heath Campbell, Eva Braun, is meteen na haar geboorte opgenomen in een pleeggezin.

De vader van Adolf Hitler, Hons Heinrich en nog zeven andere kinderen, die ook geen van allen bij hem opgroeien, wil zijn paar maanden oud kind terug. Die wens uitte hij bij een rechtbank, gekleed in volledig nazitenue.

Kleine Eva Lynn Patricia Braun, vernoemd naar de maitresse van Adolf Hitler, werd twee dagen nadat ze ter wereld kwam door de kinderbescherming opgehaald in het ziekenhuis. Ook het eerste kind van haar 22-jarige moeder staat onder toezicht.

19 augustus 2013: In 2008 trok een Amerikaanse vader de aandacht toen hij een ‘Happy Birthday Adolf Hitler‘ taart bestelde bij een supermarkt. Het zusje van de inmiddels 7-jarige Adolf gaat Eva Braun heten.

Heath Campbell (40) is een Amerikaanse neonazi met maar liefst acht kinderen (ik kon de namen van zijn twee kinderen bij zijn eerste ex-vrouw en een ex-vriendin niet vinden) – en een negende op komst.

Lucifer

Met zijn eerste tweede vrouw, Cathy Bolwby, kreeg hij een zoon die hij Lucifer had willen noemen, omdat hij geloofde dat het jongetje net als hijzelf de duivel is. De moeder schreef het kind in als Heath, niet als Lucifer. Ook kregen ze dochter Kurtlynn (dank, Pleun!).

Nazinamen

Met zijn tweede derde echtgenote, Deborah, kreeg hij Adolf Hitler (7), Joycelyn Aryan Nation (6), Honszlynn Hinler Jeannie (5) en Hons Heinrich (1,5). Ze zijn vernoemd naar respectievelijk politicus Adolf Hitler, de wens te komen tot een arische (zuivere, blanke) samenleving en de namen van de jongste twee zijn een curieuze mix gebaseerd op Heinrich Himmler – een van de hoofdverantwoordelijken voor de holocaust.

Na het taartincident kwam de kinderbescherming het gezin op het spoor en er bleek wel meer aan de hand dan ‘foute’ namen alleen. Het stel verloor de voogdij over de oudste drie kinderen en ook baby Hons werd meteen na de geboorte meteen bij een pleeggezin ondergebracht. Niet lang daarna ging het ouderpaar uit elkaar en deed de moeder afstand van haar rechten.

Vader Campbell was echter niet voor een gat te vangen en eiste deze zomer – gekleed in een nazitenue en zijn getatoeerde hakenkruisen vol in beeld – de voogdij over zijn kinderen terug.

Eva Braun of Rommel

Dat lukte niet, maar zijn nieuwe vriendin zei wel “ja”. Alweer passend gekleed vroeg hij Bethanie Rose Zito (22) ten huwelijk, mede omdat zij een kind van hem verwacht.

Tegen kerst dit jaar wordt de kleine Eva Braun verwacht, vernoemd naar de partner (en voor een paar uur echtgenote) van Adolf Hitler. Ze pleegden samen zelfmoord in 1945, wat het eind van de Tweede Wereldoorlog inluidde.

Zou het een jongetje zijn geworden, dan had hij Rommel geheten. Inspiratiebron is de Duitse veldmaarschalk Erwin Rommel. Ook hij pleegde zelfmoord, zij het naar aanleiding van een mislukte samenzwering tegen Adolf Hitler.

De aanstaande moeder heeft overigens al een zoontje van een jaar oud, maar ook hij is uit huis geplaatst.

Messiah

Daarmee vergeleken is de hele heisa rond Messiah, die van de rechter Martin moet heten, peanuts.

Wat zeggen jullie: (mogelijk) aanstootgevende namen toestaan, of reguleren? En waar ligt dan de grens?

PS Adolf, Rommel, Aryan, Heinrich en ook Messiah komen ook in Nederland (een enkele keer) voor, net als Eva en zelfs Braun. En nomen hoeft niet altijd omen te zijn, bewijst dit verhaal van een vader die zijn zoons jaren geleden Winner en Loser noemde.

14 antwoorden op “Adolf Hitlers zusje gaat Eva Braun heten”

 1. Los van die namen is het gewoon een drama, dit soort ‘gezinnen’ met allemaal kinderen die her en der opgroeien. En wat is het dan oneerlijk dat ze zo vruchtbaar blijken….

 2. Cathy Bowlby was zijn tweede vrouw. Ze kregen samen ook dochter Kurtlynn. De namen van zijn oudere kinderen zijn niet bekend.

  Wat een belachelijke namen zeg. Ik vind zeker dat niet zomaar alle namen moeten kunnen. Maar inderdaad, waar moet je de grens trekken. Oorlogsmisdadigers van wie de naam ook echt vooral aan hen doet denken?

 3. Nee, dit soort dingen zouden echt niet moeten kunnen. Wat heb ik een meelij met die kinderen..
  Ik vind dat (mogelijk) aanstootgevende namen sowieso niet moeten worden geaccepteerd. Ik zou het soms bijna kindermishandeling willen noemen.

 4. Kinderen mogen niet blootgesteld worden aan dit soort ouders. Dit soort gedachtengoed overbrengen op je kinderen (want ik vermoed dat het niet stopt bij alleen de naamgeving) is misdadig.
  Er is een verschil tussen het geven van een belachelijke naam en een naam die verwijst naar een misselijkmakende ideologie. En dat laatste moet zéér zeker verboden worden.

 5. Dit gaat me veel te ver.
  Zijn nieuwe vrouw is 22. Met Heaths vruchtbaarheid meegerekend krijgen Adolf Hitler en Aryan Nation nog een hele reeks broertjes en zusjes. Wat voor namen zullen zij krijgen? Alle belangrijke nazi’s in één huis. Arme kinderen.

 6. Ja, ik vind wel dat er grenzen moeten zijn. Niet voor belachelijke namen, maar wel voor aanstootgevende namen. Waar die grenzen dan precies moeten liggen is lastig te bepalen, maar duidelijk is wel dat deze man er overheen gaat. Waarom zou je je kinderen op deze manier willen stigmatiseren? Ook al sta je zelf achter die ideologie, je moet toch snappen dat je kinderen enorm op afstand zet met dergelijke namen…

Reacties zijn gesloten.