Geen taart voor Adolf Hitler

[Update 14 januari 2009] Zoals verschillende lezers mailen, zijn kleine Adolf Hitler en zijn even bijzonder genaamde zusjes inmiddels door de Amerikaanse kinderbescherming uit huis geplaatst. Een reden is daarbij niet opgegeven.

[18 december 2008] Toen de Amerikaanse Heath (35) en Deborah (25) Campbell aan kinderen begonnen, wilden ze graag unieke namen geven die recht doen aan hun levensovertuiging. Drie jaar geleden werd Adolf Hitler geboren, reden om een verjaardagstaart met zijn naam te bestellen. De supermarkt die dat weigerde, wordt nu door het stel aangeklaagd vanwege discriminatie.

Het echtpaar heeft nog twee kinderen: JoyceLynn Aryan Nation (bijna 2) en baby Honszlynn Hinler Jeannie, die vernoemd is naar SS’er Heinrich Himmler. Volgens de ouders is er niets mis met de keuze van de namen voor hun kinderen: “Het zijn maar namen hoor. De Nazi’s waren toentertijd slechte mensen. Maar mijn kinderen zijn klein. Die worden niet zo.”

In Nederland is het overigens (ook) niet verboden je kind Adolf te noemen, aangezien dat een bestaande Germaanse voornaam is. Hitler en Himmler zouden op meer problemen stuiten – niet vanwege de beruchte naamdragers, maar omdat het een bestaande achternaam zijn, en die mag je hier niet als voornaam introduceren. Er zijn landen waar zelfs Adolf als voornaam niet is toegestaan, zoals Frankrijk.

11 antwoorden op “Geen taart voor Adolf Hitler”

  1. Desalniettemin sporen die mensen gewoon niet.. ik zou ook geen taart met Adolf Hitler willen maken of een kind in de burgerlijke stand willen inschrijven die die combinatie van namen draagt.

  2. Gelukkig hebben verschillende landen regels omtrent de naamkeuze van ouders voor hun kinderen. Het lijkt me niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van het kind als deze een naam draagt die zeer heftige reacties van zijn omgeving kan oproepen. Excessen uitsluiten is mijn mening. Verder is naamkeuze een mooie vorm van individuele vrijheid zolang je anderen niet kwetst.

  3. Hoe kun je als weldenkende ouder in godsvredesnaam je kind opzadelen met een naam waarvoor hij of zij de rest van zijn leven moet verdedigen?! Die ouders mogen dan aanhangers zijn van het derde rijk, dat hoeven die kinderen toch niet op hun schouders mee te zeulen?

    Ik stel bij deze volgens het gedachtendgoed dezer ouders voor om ook de in Nederland nog niet bestaande achternaam Gore als voornaam te gebruiken. Ook ‘enig’ voor dat kind. “Hey, Gore jongen, jij hier?” Ik hoor het al helemaal voor me…

  4. Dat vind ik nou echt walgelijke namen. Hoe kunnen ze hun kinderen dat aan doen… De kindjes zullen vast niets verkeerd doen, maar waarom worden ze dan wel vernoemd naar zulke mensen?!

  5. Maar waarom HiNler als dat meisje naar HiMMler is vernoemd? Wees dan consequent!

  6. “Het zijn maar namen hoor. De Nazi’s waren toentertijd slechte mensen. Maar mijn kinderen zijn klein. Die worden niet zo.” Ja, ja, en als die namen iets te maken hebben met de levensovertuiging van paps en mams dan worden ze niet zo??? Laat me niet lachen zeg. Bedenk ff een betere naam voor je kind. Hoe erg wil je het voor je kind maken zeg? Ik vind dat we over de hele wereld dezelfde ‘regel’ moeten hebben dat zulk soort namen niet zijn toegestaan.

  7. Wat ik me dan afvraag: is de kinderbescherming zo humaan om die kinderen een andere naam te geven?

  8. Ik zie het al voor me: wij krijgen een pleegkindje en hij heet Adolf Hitler…

Reacties zijn gesloten.