Ben Jij Peter De Vries?

Radio-omroep BNN roept alle mannen die Peter de Vries heten op om op 10 februari naar het Mediapark in Hilversum te komen.

40886
Hiermee moet een (iets ander) record verbroken worden, namelijk dat van de 1.200 mensen met de achternaam Jones die in Cardiff bijeen kwamen.

Tot nu toe schijnen zich volgens de Peter-Meter 106 naamgenoten van de illustere reporter aangemeld te hebben op de bijbehorende website: Ik heet Peter de Vries.

Volgens presentator Sander de Heer moeten er in Nederland honderden mannen zijn die Peter de Vries heten, want "De Vries staat in de top 4 van meest
  voorkomende achternamen en Peter staat nummer twee op de lijst met voornamen."

Nu kan er over de populariteit van de achternaam De Vries geen twijfel bestaan; ik denk zelfs dat het de achternaam is die het meest voorkomt in Nederland.

Maar Peter als tweede populaire mannennaam? Misschien wel in het tijdvak van Peter R. [Rudolf] de Vries (geboren in 1956), maar inmiddels toch al zeker een jaar of dertig niet meer.

En dan nog: de officiele voornaam Peter is nooit erg populair geweest. De meeste Peters dragen deze naam als roepnaam, maar in hun paspoort staat Pieter of Petrus.

Dat neemt niet weg dat ik het initiatief leuk vind, net als de website, waarop foto’s van verschillende naamgenoten te zien zijn.