Peyton Fans

Een stuk spannender dan de "gemakkelijke" naam Peter de Vries, maken de organisatoren van een Peyton Manning bijeenkomst het.

Een krant in Knoxville (Tennessee) nodigde het afgelopen weekend alle kinderen uit die in de loop der jaren naar Peyton Manning zijn vernoemd.

Peyton_bio
Peyton Manning is een Indianapolis Colts quarterback die al ruim tien jaar aan top staat in de American football league.

Er kwamen maar liefst 49 Peytons naar Knoxville, varierend van pasgeboren tot twaalf jaar oud. Meer dan 160 Amerikanen en Canadezen hadden de krant geschreven dat zijn hun kind naar Peyton Manning hadden vernoemd.

De naam werd populair toen Manning de Volunteers aanvoerde tussen 1994 en 1997. Knoxville Zoo noemde in 1996 zelfs een van de babygirafjes Peyton.

De naam Peyton past overigens prima in de Amerikaanse trend van jongensnamen die op een zachte -uhn klank eindigen: Aaron, Aidan, Aiden, Brandon, Brayden, Cameron,  Carson, Christian, Dylan, Ethan, Evan, Hayden, Jackson, Jason, Jayden, Jonathan, Landon, Logan, Mason, Nathan, Owen, Ryan…