Canada kiest vrouwelijk

In de voornamelijk Engelstalige provincie Alberta in Canada kozen ouders het afgelopen jaar vooral uitgesproken vrouwelijke namen voor hun dochters – de kort en stoer trend heeft daar nooit zijn intrede gedaan. De meest voorkomende namen voor meisjes waren Ava, Olivia, Isabella, Sophia, Chloe en Grace. In de jongens top 5 stonden vooral namen met een *A*: Ethan, Liam, Nathan, Noah en Owen.

In 2008 kregen 26.000 jongens ruim 5.500 verschillende namen; de ruim 24.500 meisjes kregen maar liefst ruim 6.800 eerste voornamen. Een aantal namen kwam slechts een keer voor, zoals Barack, Delorian (Delorean is een automerk), Gonzo, Jury, Natorious (‘notorious’ betekent ‘berucht’), Obama en Rexall (de Canadese Etos) voor jongens en Anarchy, Castle,  Jetaime (min-of-meer Frans voor “Ik hou van jou”), Science, Tyranny en Valkyrie voor meisjes.

Bron: Nancy’s Baby Names

6 antwoorden op “Canada kiest vrouwelijk”

  1. Mooie namen allemaal, vooral voor de meisjes! Ava blijft één van mijn favorieten. Valkyrie vind ik ronduit reclame voor die film. En ‘berucht’ is ook een beetje vreemd…

  2. De meisjes namen zijn mooi klassiek maar wel wat standaard. En Rexall (Etos) voor je jongen..? Dat is niets voor mij!

  3. De topnamen zijn niet echt spannend ofzo, allemaal redelijk standaard in een Engelstalig land. Alleen Sophia zou bij mij door de keuring komen voor hier in Nederland. Grace, Liam en Noah zou ik in een Engelstalig land nog willen overwegen.

    De tweede alinea vind ik qua namen een stuk interessanter. Ik vraag me toch af of je niet vraagt om een onopvoedbaar kind als je haar de naam Anarchy meegeeft. Castle en Science zijn wat mij betreft ook weer juweeltjes, zouden die in Nederland ook nog eens een keer gegeven gaan worden of zijn we zo gek nog niet?

  4. Wie noemt zijn kind nu in vredesnaam Tyranny? Alvast voorbereiden op de puberteit of zo?

  5. halo ik ben lili en ik wil dol graag zeggen dat ik dit NIET leuk vind!!

Reacties zijn gesloten.