Harley Davidson

Niet alleen mijn oog viel op een opvallende geboorte in de burgerlijke standlijst in Het Parool, ook meelezer Willemijn Stoop mailde me.  En nu zelfs de trotse grootouders Hay en Marlies Haelermans het heuglijke feit hier melden, wil ik hem jullie niet onthouden.

Op 1 maart geboren: een meisje genaamd Harley Davidson, voluit Harley Marie Davidson. Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst!

harley_marie_davidson 

Normaal ben ik niet zo van de merknamen als mensennaam (lees bijvoorbeeld: Powned), maar Harley Davidson is zo over the top dat ie eigenlijk wel goed klinkt. En ik heb zoals wellicht bekend een totaal zwak voor de naam Marie, dus mijn stem hebben ze! Wat vinden jullie?

10 antwoorden op “Harley Davidson”

 1. Ja inderdaad, door de toevoeging van Marie klinkt deze combinatie eigenlijk best goed! Ondanks dat ik niets met motoren heb.

 2. nee, ik heb niets met motoren en vind de naam vreselijk. Marie zou ik in elk geval als roepnaam kiezen.

 3. Harley zou nog een mix kunnen zijn van de namen van de grootouders; Hay en Marlies…is in Amerika een meer gehoorde naam (Harlee). Maar ja misschien zijn dat ook wel allemaal motorrijders;)

 4. Vind het eigenlijk wel wat hebben… Ben normaal gesproken niet zo van de namen op -ey (of -y), maar Harley vind ik nog wel gaan. Bovendien vind ik Davidson op de één of andere manier een prachtige achternaam. Fijne bijkomstigheid is dat Harley altijd nog haar (mooie en) ‘normale’ 2e naam kan gebruiken.

 5. Ik vind het eerlijk gezegd niet echt een mooie naam. Het Marie maakt het al iets beter, dat wel. Bij ons in de straat woont ook een jongen die Harley heet en voor een jongen vind ik het al een vreselijke naam.

 6. Afschuwelijk. Leuk als het een stoere bikerchick wordt, maar in alle overige gevallen voer voor eeuwige spot.

 7. Ik ken een jochie die Peterson heet. Als voornaam dus. De vraag ‘heet je vader Peter?’ werd vol verbazing met ‘eh, nee’ beantwoord… dan denk ik toch: waarom gééf je iemand die naam, het betekent iets, het zijn toch geen willekeurige klanken die je wel aardig vindt?!
  In dezelfde categorie, een klasgenoot van me heette Dingeman. Jawel, z’n voornaam…

 8. Dit doet me denken aan mijn gastzus, die als achternaam Harley heeft. Haar ouders hebben haar de namen Camille Mercedes gegeven. Yep, Mercedes Harley dus… 🙂

 9. Dingeman is een bestaande Germaanse voornaam. Maar ik zou m’n kind ook niet zo noemen.

 10. Ik ken iemand die idd verzot is op Harley Davidson en die heeft zijn zoon Harley genoemd.
  Moet zeggen vind het een best mooie naam, maar om hem nu echt Harley Davidson te noemen vind ik veel te ver gaan.
  Maar denk dan aan de namen van onze “Tjakka” man… ik dacht dat die kinderen oa “Rolls” had en “Royce”…

Reacties zijn gesloten.