Is het leuk om een gekke naam te hebben?

Er wordt hier vaak gespeculeerd over hoe ‘erg’ of juist ‘leuk’ het is om een bijzondere naam te hebben. Ik ken eigenlijk maar weinig mensen die een ‘gekke’ naam dragen, of misschien ben ik zo aan hun namen gewend dat ik ze niet meer gek vind natuurlijk!

In de VPRO gids stond eind januari een ingezonden brief van een meisje dat Tijgerlelie heet en daar duidelijk iets minder gelukkig mee is. Een meisje genaamd Wiske probeert haar een hart onder de riem te steken, maar in tegenstelling tot wat zij hoopvol oppert is het erg lastig om je naam formeel te wijzigen in Nederland (zie ook: Postbus 51).

IMG_5317 IMG_5318

En als ik dan op het Namenprikbord lees dat iemand al een zoon ‘Zilver’ heeft en voor een toekomstige dochter denkt aan ‘Mint’, moet ik even slikken. Tijgerlelie, Zilver, Bink, Bikkel, Storm, Kick, Wolf…. Sterke namen, maar daardoor niet voor iedereen geschikt.

48 antwoorden op “Is het leuk om een gekke naam te hebben?”

 1. Wat sneu voor dat meisje! Zelfs de Engelse variant Tigerlily vind ik mooier dan Tijgerlelie. Mag je eigenlijk wel al je naam veranderen als je minderjarig bent? Ik dacht van niet, toch?

  1. Ik heb zelf ook niet de meest normale naam in Friesland is het zelf een jongens naam maar ik ben er nooit om gepest ik vind het zelfs erg dat kinderen hier zo om gepest worden

 2. Ik zou dat als ouder mijn kind nooit aandoen. Ik vind het behoorlijk egoistisch om je kind een naam te geven die wel mooi is maar bij voorbaat al tot dit soort problemen kan leiden. Ik kan me voorstellen dat Tijgerlelie besluit om als Lily door het leven te gaan. Compromis tussen moeder en dochter…

 3. Ik moet denken aan Johnny Cash: A Boy named Sue. Daarin zegt de vader juist met opzet de naam gekozen te hebben zodat hij wist dat je jongen goed voor zichzelf zou kunnen zorgen…

  Je kunt natuurlijk altijd je roepnaam aanpassen, bijvoorbeeld vanaf dat je naar de middelbare school gaat.

 4. Doet mij denken aan “A boy named Sue”. Liedje van Johnny Cash over een vader die zijn zoon expres een gekke (want vrouwen-)naam geeft om hem weerbaar te maken.

  And he said: “Son, this world is rough/And if a man’s gonna make it, he’s gotta be tough./And I knew I wouldn’t be there to help ya along./So I give ya that name and I said goodbye/I knew you’d have to get tough or die/
  And it’s the name that helped to make you strong.”

  Zou niet mijn manier zijn om mijn kind assertiviteit bij te brengen 🙂

 5. Ik ken iemand die haar naam niet leuk vond (redelijk oubollig/ouderwets) en toen ze ging verhuizen en ging studeren heeft ze zich gewoon vanaf dat moment met een andere naam voorgesteld. Je hoeft natuurlijk geen echt drastische officiele maatregelen te nemen als je je anders wilt laten noemen door de omgeving, toch?

 6. Toen ik Tijgerlelie las, moest ik meteen denken aan de Engelse variant Tigerlilly. Volgens mij gaf Beertje van Beers haar dochtertje die naam. En wat dachten jullie van Wisse, Warre en Wester voor een jongen?

 7. Het is eigenlijk een beetje een sprookjesnaam. Maar inderdaad niet praktisch voor dagelijks gebruik. De oplossing van Marinka heeft mijn steun.

 8. toch denk ik dat gepest worden ook afhankelijk is van het kind en zijn omgeving.
  Goed, een naam als Tijgerlelie helpt niet mee, maar ik kan me niet voorstellen dat alle Poema’s, Indigo’s, Naaf’s en Autumn’s gepest worden toch?
  En als je geen ‘andere’ naam hebt vinden ze wel iets anders om je mee te pesten.
  Dit meisje is nieuw in de buurt en op school, ik denk dat dat ook niet meehelpt. Kinderen zijn gewoon ontzettend wreed op dat gebied.

 9. Tijgerlelie vind ik wat vergezocht, daarnaast vind ik het ook gewoon een lelijke naam. En Zilver en Mint voor jongens zou ik ook nooit doen (ook niet voor meisjes overigens, maar dat terzijde).

  Persoonlijk vind ik dat je heel erg moet uitkijken om je kind op te zadelen met dergelijke controversiële namen. Want wat je zelf al schrijft, niet elk kind zal zo’n naam goed kunnen dragen…

 10. Ik ben Tjarda, de mama van Zilver. Ik heb zelf een ‘rare’ naam en heb dat altijd als positief ervaren. Bij voorbaat val je iets meer op en ben je geen eenheidsworst. Mijn man heet Marc en ervaart het juist als vervelend om altijd Marc nr.1 (2, 3, 4,) te zijn.

  Zilver is wel een beetje een aparte naam, maar tegenwoordig is dat vrij relatief. Tussen Storm, Boet, Zep, Splinter, wat namen zijn die steeds vaker voorkomen. Ik wilde graag dat Zilver de enige Zilver zou zijn op zijn school en tot nu toe is dat gelukt. En zijn naam is zeker niet de gekste!

  De associatie van een naam is waarschijnlijk het probleem voor mensen (‘Zilver is geen naam, dat is een metaal!’) Hoe vaker een ‘gekke’ naam voorkomt, hoe minder gek mensen hem vinden. Toen de naam Zilver verscheen in een soap op TV, was hij gelijk niet meer zo raar. Dat is toch raar eigenlijk?

  Iedereen mag een mening hebben over de rare namen die ik leuk vind.
  Misschien vind ik ze juist leuk omdat iedereen er een mening over heeft 🙂

 11. Ik vind het persoonlijk een beetje onzin..er zijn veel dingen waar je mee gepest kan worden.Brillen, beugels, rood haar etc.Moeten ouders die deze kenmerken doorgeven daar rekening mee houden? Nee. Hoewel het niet mijn eerste keus zou zijn zie ik veel liever een Tijgerlelie naast Zilver in een klas zitten dan weer een Noa(h)naast de zoveelste Sophie of Sem.Een eigenwijze naam kan een persoon ook iets bijzonders meegeven, en in dit geval is het sneu,maar anders zou ze wellicht met iets anders gepest worden.

 12. Ik denk persoonlijk niet dat pesten alleen gebeurt omdat je naam zo opvallend is, bovendien denk ik niet dat als dit meisje haar naam verandert dat het pesten dan ophoudt want de pesters verzinnen echt wel iets anders.

  Tijgerlelie vind ik overigens niet mooi, beetje te zweverig. Lelie vind ik dan leuker hoewel ik die zelf ook niet zo geven. Zilver vind ik leuk voor een jongen net als Mint (maar zelf geven zou ik dan weer niet doen, beetje te apart toch).

 13. Ik vind aparte namen ook erg leuk, maar ik ben van mening dat een kind zijn naam met trots bij zich moet dragen. Als ouder ben je verplicht dit uit te laten komen. Mijn dochter heet trouwens Nonna, vernoemd naar alle oma’s.

 14. “Ik wilde graag dat Zilver de enige Zilver zou zijn op zijn school en tot nu toe is dat gelukt.”
  Gefeliciteerd, maar ik heb bij mijn namenkeuze andere prioriteiten hoor…

 15. Storm en Wolf vind ik persoonlijk niet erg.

  Tijgerlelie is wel een heel ander verhaal.. wat erg!

 16. Een prachtige naam, tenminste origineel. later zul je blij zijn dat je dergelijke mooie naam hebt. De naam alleen al is een meerwaarde. Strel je voor dat je sara, of judith, of stijn en thijs heet, zoals er tienduizend in een dozijn zijn. Banaliteit troef. Ieder die ergens nieuw is, wordt gepest om te testen hoe ze reageren en hoe sterk ze staan. Laat je niet doen.

 17. Dus Sara, Judith, Stijn en Thijs krijgen meteen het etiket ‘banaal’ vanwege het veel voorkomen van die naam? Vind ik ook kort door de bocht.
  Als je zo’n naam nou mooi vindt, moet je dan toch maar een minder mooie naam kiezen om je kind daarin maar alsjeblieft uniek te zijn? Dacht ’t niet.
  Ik zat met drie andere jongens in de klas die ook Erik of Eric heetten. Nooit vervelend gevonden. (We hadden ook nog een achternaam…)
  Ik zorgde wel dat ik opviel door andere dingen, – maar of dat met m’n naam te maken heeft gehad…?Welnee.
  Ik hoor ook nog wel eens dat kinderen ‘sterker worden door een unieke naam’, inderdaad het Boy-named-Sue-syndroom. Kom zeg. Verf dan het haar van je kind ook meteen vanaf de kleuterschool pimpelpaars, als je denkt dat zoiets bijzonders ze weerbaar maakt.

  Begrijp me niet verkeerd, dit is geen aanval op ouders die vinden dat Zilver of Tijgerlelie echt een mooie naam is. Laat je dan niet weerhouden (zeker niet door wat ik er van vind), maar… dat lijkt me dan ook de enige juiste motivatie.
  Wel een tip: vraag kinderen om je heen hoe ZIJ het zouden vinden om zo te heten. Als de meeste kinderen zeggen “hè nee” is dat misschien, voorzichtig, toch wel, een klein beetje een indicatie dat je het zou moeten heroverwegen.

 18. Ok, Tijgerlelie is inderdaad een beetje vergezocht. Ouders die fervent fan zijn van Peter Pan misschien..?
  Maar namen als Bink, Kick, Storm, Rover…ik vind ze geweldig. Ik ben het er mee eens dat het namen zijn die misschien niet bij elk kind passen..maar dat zou voor mij geen doorslaggevende reden zijn om mijn kind die naam niet te geven.
  Mijn kind zal later geen naam krijgen die je op elke straathoek hoort. Dat wanneer je je kind roept, er dan 10 naar je toe komen rennen:S Mijn eigen naam hoor je in NL ook niet veel, en hoewel ik soms moe word van het spellen of uitleggen dat je het echt op z’n Nederlands uit moet spreken..ben ik blij dat mijn ouders me geen Emma, Anna of Sophie hebben genoemd.

 19. Ook dat, Judith… 🙂

  Maar dan nog een algemenere overweging; weet je als je je kind een naam geeft al zo zeker of het een stoere Storm wordt? Een heftige Bink? (Die vind ik echt niet kunnen…) Wishful thinking denk ik dan, als ik zo’n hummeltje zie. Projectie misschien, zelfs.
  En stel je nou eens voor dat die Rover of Bikkel juist helemaal niet zo’n stoere jongen wordt? Je hoort het al: “Ophouden met huilen hoor, hebben ze jou nou Bink genoemd zeg, het is bij trefbal juist de bedoeling dat ze tegen je aan gooien…”

  Overigens in de ge-wel-dige ‘Discworld’-boeken van Terry Pratchett, zich afspelend in een wereld die merkwaardig veel op de onze lijkt, heeft een familie uitstekend begrepen dat je meisjes naar deugden kan noemen. Charity, Chastity, Hope, Prudence en Faith bijvoorbeeld… maar helaas nam men ook aan dat de jongens dan dus maar naar de hoofdzonden moesten worden genoemd, dus jawel: Anger, Jealousy, Bestiality, Deviousness en Covetousness.
  Moest ik hard om grinniken.

 20. (“ook dat, Judith” – ik bedoel daarmee: het IS ook geen banale naam! :-))

 21. Over gekke namen gesproken… een paar dagen geleden zat ik in de trein van Nijmegen naar Roermond, en toen we in Cuijk aankwamen zag ik daar bij een huis zo’n baby-bordje staan. Bleek dat de mensen daar een zoontje hadden gekregen en hem de naam Binq hadden gegeven, dus eigenlijk het woord ‘bink’ maar dan creatief gespeld. Doet me denken aan dat kind van Martijn Krabbé, dat Bickel heet (een creatieve spelling van het woord ‘bikkel’). Ik ben van beide namen niet zo’n fan, maar ze zijn in ieder geval niet van de ergste categorie (zoals Pilot Inspektor en dergelijke namen).

 22. Wat is de meerwaarde om een naam die je hetzelfde uitspreekt, anders te spellen (zoals Binq ipv Bink). Het heeft naar mijn idee alleen maar nadelen, want het kind moet het altijd spellen.
  Er zitten trouwens nog een hele hoop namen tussen de categorieën “top 10” en “vreemd” hoor.

 23. Gooi ik er nog een paar tegenaan, bepaald niet uit de top-10.
  Uit mijn omgeving: twee zusjes, de oudste Mexx, de jongste Xemm. Schatten van meiden, maar de namen zijn op z’n minst ongewoon! Ook in die categorie en zelf tegengekomen bij de NSO: Pebbles.
  Dan weet ik van de zoons van Bart Chabot: Splinter en Spijker. Verder tegengekomen op het web en elders: Zwier, Lev (nou, inderdaad ja!), Bik, Wik, Hripsimé, Zwier, Menthe, Skib, Lied, Tuin, Steen, Disney, Indy (fan van Indiana Jones?), Barbie, Wiet (een ouderwetse jongensnaam, maar…!).
  En dan de uitsmijter: de ongelofelijke meisjesnaam Befke. Dat heeft ongetwijfeld een fraaie, ‘goed-vaderlandsche’ (kuch) achtergrond, maar dat doe je je dochter niet áán, gewoon!

 24. het spijt me dat ik dit moet zeggen, maar is een bikkel niet een man die maar één teelbal heeft?
  Misschien ook ter bevordering van het zelfvertrouwen van zo’n jongen? Beetje zielig vind ik…

 25. Oeioeioei… en ik vond mijn naam vroeger al ’te apart'(waarschijnlijk omdat er nooit naamstickers van waren ;), terwijl de naam nu vrij gangbaar is).
  Apart zijn is leuk. Maar overdrijven we het niet een beetje? Er zit ook nog wel iets tussen Zilver en Sem.
  Er zijn echt wel namen te vinden die mooi zijn en toch niet apart-doenerig. Ik vind bijvoorbeeld Igone een prachtige naam. Voor zover ik weet komt ‘ie nauwelijks voor, zul je niet snel een ander kindje op de creche aantreffen met dezelfde naam (als dat al een criterium zou moeten zijn) en ik weet zeker dat die naam minder aanleiding geeft tot treiteren dan bijvoorbeeld Safari (laatst gezien in de krant, echt waar).
  Mijn kinderen (van wie 1 in productie) hebben ook geen namen die 400 keer per jaar worden gegeven (ook op de creche en op school moet je nog vrij goed zoeken) maar die zijn nog wel gangbaar genoeg om niet ‘raar’ te worden gevonden: Merle en Isolde. We hoeven echt niet allemaal hetzelfde mooi te vinden maar in het belang van je kind vind ik niet dat je moet doorschieten in het willen van iets aparts.

 26. Tsja persoonlijk vind ik namen in de categorie bekend maar ook weer geen top 20 prima voor toekomstige kinderen. Een unieke naam maakt je kind niet unieker dan het toch al is vind ik, maar sommige ouders denken daar anders over blijkbaar. Dat is een persoonlijke keuze. Tussen Daan en Bink/Binq zit nog heel veel, maar ook tussen Bink (best bekend nog) en Fabel zit nog behoorlijk wat verschil in uniciteit.

  Op het namenprikbord plaatste ik een tijdje terug een lijst met opvallende namen die uit de svb lijsten van 2008 kwamen. Voor de liefhebbers de links (en in vergelijking met sommige namen blijkt Tijgerlelie dan nog best mee te vallen):
  http://www.prikpagina.nl/read.php?f=339&i=433441&t=433441
  http://www.prikpagina.nl/read.php?f=339&i=433467&t=433467

 27. Merle en Isolde… ja, dat vind ik nou weer erg mooie namen (vooral Merle). Die zijn niet overdreven exotisch of avant-garde, maar op zich wel ‘weinig voorkomend’ en natuurlijk is dat toch best leuk!

 28. Ik zou mijn kind niet zo’n aparte naam geven als Tijgerlelie….

  Aparte namen zijn leuk, maar TE apart hoeft van mij ook niet!

  Maar wat natuurlijk ook is… soms denk je een aparte naam te hebben gegeven, wordt deze een aantal jaren later ineens populair… dat zie ik wel bij de namen van mijn kinderen!

  Tja, dan denk je dus wat aparts te hebben dat later helemaal niet zo blijkt te zijn.

  Welja, ach, zo lang je er maar niet mee gepest wordt!

  Ik ben gruwelijk gepest met mijn naam, en gebruik de originele schrijfwijze dus ook niet meer… NOOIT MEER!!! 20 jaar later walg ik er nog steeds van!

  Nou ja, zoveel is er niet veranderd… ik heb er nu een puntje bij op de ï en de problemen zijn grotendeels over! Yes!
  Het ging om de uitspraak, het is Sa-ima en geen Sai-ma…

  Dus met Saïma is het probleem opgelost!

 29. Ik vind Tijgerlelie best mooi, maar zou het zelf niet geven en heb erg met het meisje in kwestie te doen. Misschien dat ze er later anders tegenaan kijkt en juist waardeert dat ze anders heet dan anderen, maar voor nu is het lastig. Arm lief meisje…

 30. Door Eric | 8-3-2009, 19:19

  Zwier is een bestaande Germaanse naam, een variant van Sweder. Denk aan de politicus en schrijver Onno Zwier van Haren.

  Lev is de Russische variant van Leo.

  LOL @ Befke ;)))
  En dan de uitsmijter: de ongelofelijke meisjesnaam Befke.

 31. Ik ken ook een meisje die Befke heet, kun je voorstellen in de puberteit…
  Zei heeft het idd eerst met roepnaam en later (toen ze 18 was) officieel laten wijzigen in Bregje..
  Je “nieuwe”naam moet lijken op je oude.
  Zelf hou ik wel van (sorry) geen eenheidsworst. Misschien omdat ik altijd bij een andere Joyce in de klas/sport etc. zat.
  Kids namen:
  Justin (8 jr geleden niet zo veel voorkomend)
  Kay* (overleden)
  Kyan, vernoemd naar zijn broer. In klank hoor je het niet in de schrijfwijze zie je het pas. Wilde het eigenlijk in zijn 2e naam maar toen kwamen we aan deze naam. Tot nu toe pas 1x over een andere Kyan gehoord.

 32. Heb zelf een behoorlijke “normale” naam, maar ben vroeger vreselijk gepest….. paulien laat je …. eens zien en ook mijn achternaam laat nogal wat ruimte voor rijmelarij. Kinderen verzinnen altijd wel wat als je tot pineut bombarderen. Ik denk dat het belangrijk is om als ouder je kind te leren voor zichzelf op te komen en te leren trots te zijn op wie je bent ongeacht hoe je heet, wat voor kleur je hebt of waar je vandaan komt. Ben zelf momenteel zwanger van mijn eerste kindje en ben absoluut fan van unieke namen en heb inmiddels mijn keus al gemaakt.

 33. Onze jongste zoon heet Storm. Gewoon omdat ik het een mooie naam vind! Dat moet toch het meest doorslaggevend zijn en niet dat een naam apart is en weinig voorkomt. Ook als de naam op 1 in de namenlijst had gestaan had hij zo geheten. Ik vond Roman ook heel mooi voor een jongen maar die naam vind ik te apart.

 34. Ik heb de neiging aparte of moeilijk uit te spreken namen als tweede naam te kiezen. Voor mijn eerste kindje (ben nu zwanger) overweeg ik voor een dochter Imogen als tweede naam en voor een zoon Leander, beiden uit Shakespeare stukken. Mijn eigen tweede naam is Magdalena, die had ik toch liever niet als eerste naam gehad.

  Hoewel ik ook denk dat het inderdaad zo is dat als de naam geen aanleiding vormt tot pesten, iets anders dat wel zal zijn. Het zal echter ook niet helpen… lastig dat je niet meteen kan voorspellen of het kind weg zal komen met zo’n naam!

 35. Wat erg; Tijgerlelie! Dat doe je je kind toch niet aan?!
  Ik heb medelijden.

  Zelf houd ik erg van bijzondere namen, maar daar bedoel ik meer de namen die niet veel voorkomen mee.
  Dagmar vind ik een hele mooie naam, komt niet veel voor maar is toch ook niet raar.

  Storm en Zilver (Zilver wel voor een meisje dan) vind ik zelf nog wel gaan.

 36. De vriend van mijn dochter heeft echt een heel rare naam. Een naam die ik hier niet ga noemen omdat hij echt de enige in Nederland, en misschien wel op de wereld, is die zo heet. Toen ze hem kwam voorstellen heb ik wel 5 x gevraagd hoe hij heette. Steeds dacht ik dat ik het niet goed gehoord had. Zijn naam is af te korten naar een redelijk gangbare jongensnaam en aanvankelijk gebruikte we vooral die afkorting. Maar inmiddels zijn we helemaal aan die naam gewend en vind ik het niet eens zo’n rare naam meer. De afkorting gebruiken we nog maar zelden.
  Anderen wezen zijn ouders er destijds op dat hij met zo’n naam wel eens heel erg gepest zou kunnen worden. Zij hebben zich daar niets van aangetrokken en zeiden dat hij dan altijd die afkorting zou kunnen gebruiken. Hij zegt nooit gepest te zijn met zijn naam, ik denk dat het ook heel erg ligt aan het kind zelf. Hoe staat het kind in het leven. Een onzeker kind zal meer moeite hebben met een vreemde naam dan iemand die maling heeft aan alles en iedereen. Dat laatste is zeker het geval bij de vriend van mijn dochter. Het heeft hem nooit geïnteresseerd wat mensen van zijn naam vinden. Als anderen het een rare naam vonden, was dat hun probleem. En gelijk heeft hij.
  Jammer dat kinderen om hun naam gepest worden. De kinderen kunnen er niets aan doen. Zitten met zo’n naam opgescheept en moeten er maar mee dealen.
  Als Tijgerlelie echt zo’n probleem met haar naam heeft zou ze kunnen overwegen om zich Lelie te laten noemen. Grote kans dat er meer meisjes zijn die Lelie heten, toch.

 37. @ Paulien: Dan hoop ik dat je het kind een naam geeft om trots op te zijn.

 38. Jajaja tuurlijk, kinderen verzinnen altijd wel iets als ze willen pesten, op alles rijmt wel iets en anders verzinnen ze wel wat anders – maar…
  Je hoeft ze nog geen voorzet te geven om die wijdopen deur nog eens een trap na te geven, toch?
  Daarbij: hoe kan je nou als ouder zo veel plezier hebben in het geven van een naam waarvan je zelf al beseft dat het een kind waarschijnlijk problemen gaat geven (“dan kort hij het maar af”)?

  Ja, dat Zwier en Lev bestaande namen zijn weet ik, in het geval van Lev een Russische naam: tuurlijk. (Ik ken Lev van bv Lev Termen, oftewel Leon Teremin, en van meneer Tolstoj…) Gaat het niet om, sorry. Immers: Befke is ook een bestaande naam… vergeleken daarbij mogen Zwier en Lev in hun handjes knijpen.
  Als een niet alleen bestaande, maar ook volkomen geaccepteerde naam in een land/taal hier ver vandaan hier vreemd klinkt, om niet te zeggen: raar (wat bij Zwier en Lev nog best meevalt…), wat dan?
  Ik kom daar op door de lappenpop van Wiske (by the way: afkorting van Louise toch?), die heette Schalulleke in de oorspronkelijke Vlaamse versie van Suske en Wiske. Is toen Schanulleke van gemaakt voor de Nederlandse markt (ik herinner me ook de variant ‘Schabolleke’) .

  Da’s meteen ook nog een suggestie voor ouders die iets echt bijzonders willen, zodat er zekerweten maar eentje is die omkijkt als je staat aan te moedigen op de sportdag: Schanulleke, -bolleke, of met een beetje lev noem je haar Schalulleke…

 39. hey!!!!! mijn naam is bickel(krabbe) en ik ben er trots op, ik raak er verdomme bloed iri van dat mensen zeggen dat mijn naam raar is.
  ik ben trots op mezelf en niemand heeft ooit nog iets naars over me naam gezegt.
  wat kunnen ze erover zeggen, snickel??? zoiets maakt mij echt niet pissig hoor.
  mijn moeder heeft deze naam bedacht doordat ze in de marines zat en vlak daarna kreeg ze mij, ze wilde me bikkel noemen maar ze vondt het leuker om met ck in plaats van kk.

 40. Oude topic maar volgens mij is Lev nu anno 2012 behoorlijk hip! Bron: baby bites 🙂 Maargoed ik vindt het sowieso een leuke en stoere jongensnaam!

 41. Volgens mij moet iedereen en het gewoon lekker zelf weten. De meeste namen wennen, echt! En dan kun je uiteindelijk de gekozen naam niet meer wegdenken bij je kind.
  Wij gaan dus wel voor de naam Lev. Stoer, betekend leeuw en hart dus dat moet wel goedkomen:-).
  Groetjes en succes iedereen met namen hoe gek ook!

  1. Mijn zoon heet Lev! Ik vind het een onwijs mooie stoere naam..

 42. Elke ouder heeft minstens 7 maanden de tijd om een mooie naam voor zijn of haar kind te bedenken. En eigenlijk nog véééél langer, want zelf dacht ik al mijn 17e hoe ik later mijn evt. kinderen zou gaan noemen. En als je als ouders niet het vermogen hebt om te kunnen verzinnen wat een bijzondere (idiote!) naam een kind kan aandoen, is het VOLLEDIG hun eigen schuld wanneer een kind met zijn of haar naam wordt gepest!!!! Dat is een gebrek aan empatisch denkvermogen en het niet in staat zijn om ook maar 23 cm. vooruit te kijken. En als ik ambtenaar van de burgerlijke stand zou zijn, zo ik niet eens een idiote naam accepteren…! Eigen schuld, dikke bult! Niet klagen maar dragen! Had je maar beter na moeten denken….! O-N-V-O-O-R-S-T-E-L-B-A-R-E N-A-Ï-V-I-T-E-I-T!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.