Verdwenen in 2010: Josine en Kean

Axl Rose
Axl Rose (zanger Guns N Roses). De naam Axl is verdwenen uit Nederland (foto: Wikipedia)

Ieder jaar worden er in Nederland duizenden volstrekt nieuwe namen gegeven, maar de meeste daarvan blijven uniek. Er zijn ook namen die het een tijdje goed doen en dan zomaar in de vergetelheid raken.

In 2009 werden er nog acht meisjes Josine genoemd en acht jongens Kean. In 2010 waren dat er… nul. Ook de andere namen in onderstaand lijstje kwamen in 2009 nog minstens zes keer voor, maar zijn nu helemaal uit de lijst verdwenen. Het is natuurlijk goed mogelijk dat er in 2012 weer een paar Tymons worden geboren; een top 10 notering zit er echt niet meer in.

Kortom: grijp je kans en geef je kind een bruikbare maar (tegenwoordig) zeldzame naam als Mascha of Edo. Of Melis, een van het Griekse ‘aimulos’ afgeleide naam die ‘zacht, vriendelijk’ betekent. En bovendien écht retro, met een vernoeming naar een van onze vroegste schrijvers: Melis Stoke.

Tussen 2009 en 2010 verdwenen meisjesnamen

 1. Arjanne
 2. Donja
 3. Eliene
 4. Jaelle
 5. Josine
 6. Kitana
 7. Maissam
 8. Mali
 9. Mascha
 10. Mirna
 11. Muriel
Tussen 2009 en 2010 verdwenen jongensnamen

 1. Axl
 2. Djenairo
 3. Edo
 4. Elmer
 5. Jahmeiro
 6. Jermy
 7. Kean
 8. Lauran
 9. Melis
 10. Tymon
 11. Wen

16 antwoorden op “Verdwenen in 2010: Josine en Kean”

   1. Ik ben het er ook helemaal mee eens! Geen enkele naam hiervan vind ik mooi.

 1. Nou ik snap inderdaad ook waarom deze namen uit de lijsten verdwijnen.. niet echt namen van nu en voor mij zou er niks bruikbaars bij zitten.

 2. Wel jammer trouwens, dat iedereen zegt dat we er niks aan missen. Ik ben er blij mee…

 3. Ik was even verbaasd over Muriel, maar da’s zonder trema – met trema werd in 2010 nog 6x gegeven. Ook verbazingwekkend weinig, ik vind het een heel normale naam.

 4. Ik vind Elmer ook een leuke naam. Wel raar dat deze namen verdwenen zijn, zijn toch best redelijke opties? Heb meerdere namen gezien in de lijst van de Sociale Verzekerings Bank die er zo weer uit mogen!

 5. Elmer doet me denken aan die olifant van het peuter/kleuterboek

  1. En ik denk aan Elmo, het rode monster van Sesamstraat. Niet echt een directeursnaam, zullen we maar zeggen….

Reacties zijn gesloten.