Lily en Fedde zijn de top 20 namen van 2020 (deel 2)

Lily Allen
Lily Allen zorgt voor een stijging bij de meisjesnaam Lily (foto: Wikipedia)

Als je wil voorkomen dat je kind met een naamgenootje in de klas zit, kun je het beste de top 20 van voornamen vermijden. Daarbuiten worden namen al snel minder vaak gegeven en is de kans groter dat je ‘veilig’ zit.

Maar goed, je kind zit nu nog niet op school en je wil er niet over vier jaar achterkomen dat andere ouders dezelfde niet-top 20 namen hebben uitgekozen als jij. Het is daarom goed om eens te kijken naar de namen die het afgelopen jaar het snelste stegen.

Vandaag deel 2: Creepy Crawlers, ofwel ‘nieuwe’ namen op weg naar boven

Creepy Crawlers zijn namen die ieder aan slechts 40 tot 150 kinderen worden gegeven, maar die gezien de stijging ten opzichte van 2009 de potentie hebben om populair(der) te worden.

Ik herken een aantal beroemdheden die mogelijk inspiratiebron voor verse ouders zijn geweest, zoals Elina (deelneemster America’s Next Top Model) en Fem (stiefdochter Jan Smit), Lauren (Verster, presentatrice), Lily (Allen, zangeres). Kate was al onderweg naar vergetelheid, maar beroemdheden als Kate Moss (model) en Kate Middleton (de toekomstige Britse koningin) zorgden voor een ommekeer.

Drie opvallende namen die dit lijstje net niet haalden zijn Oona (deelneemster So You Think You Can Dance), Scarlett (Johansson, actrice) en Dycke (deelneemster Boer Zoekt Vrouw).

 1. Charlie
 2. Dieke
 3. Elina
 4. Fem
 5. Hailey en Hayley
 6. Kate
 7. Lauren
 8. Lily en Lilly
 9. Malak
 10. Zeynep

Bij de jongens (tussen de 42 en 162 kinderen per naam) ook veel namen van (kinderen van) beroemdheden: Armin (Van Buuren, dj), Bruce (zoontje de Pfaffs), Fedde (LeGrand, dj) en Friso (prins).

 1. Armin
 2. Bruce
 3. Fedde
 4. Friso
 5. Ian
 6. Jake
 7. Jonas
 8. Mads
 9. Mert
 10. Seb (en Sepp)

Wat zijn volgens jullie de kanshebbers voor de top 20 van 2020? Staan ze hier al tussen, of blijven we nog even vast zitten aan Sem en Sophie?

17 antwoorden op “Lily en Fedde zijn de top 20 namen van 2020 (deel 2)”

 1. ’t Is allemaal zo Engels, en dat zou ik zelf, met het risico van beroerde uitspraak, niet gauw kiezen. Heelie, Broes en Sjahlie (bij gebrek aan een r), nou nee…

  Lilly is wel lief.

 2. Fem, Mads (Mats) en Sepp (Sep/Seb) zijn volgens mij de echte kanshebbers, op het namenprikbord is vooral Sepp opvallend popualir, echt in opkomst dus volgens mij!

 3. Dieke, Lily, Fedde, Jonas en Friso zouden bij mij zeker kanshebbers zijn (als ik niet uitgekinderd zou zijn ;-))

 4. Charlie, Dieke, Fem, Hailey, Kate en Lily bij de meisjes en Bruce, Fedde, Ian, Jake en Mads (wel als Mats!) zou ik zo kunnen geven, erg leuk!

 5. Dieke, Lauren en Lily leuk!
  Bij de jongens Fedde erg leuk!

 6. Lilly staat bij mij al een tijdje op het lijstje, die vind ik dus echt leuk. Voor de rest niet iets van mijn gading.

 7. Kate! Maar ivm verwarring tav de schijfwijze “schrijf je dat als kaa ee ee tee?” toch maar niet.

 8. De naam van onze zoon (Friso) staat ook op het lijstje. Bewust vorig jaar voor een niet populaire, maar in onze ogen mooie, naam gekozen. Dus hoop niet op een top 20 notering in 2020! 😉

 9. Ik ben duidelijk niet van deze tijd wat namen betreft. Ik vind het allemaal niet leuk, m.u.v. misschien Kate en Ian, maar super vind ik ze ook niet.

  Zelf denk ik dat vooral Fem, Lauren, Lily/Lilly, Mads en Seb/Sepp nog erg populair zullen worden.

 10. Leuk! Mijn 5 mnd oude dochter heet Lily. Stoer en lief tegelijk..

  1. Leuk, onze dochter heet ook Lily! Is jouw dochter net wel, of net niet in 2011 geboren? Onze Lily is van dec 2011

 11. Fedde mag inderdaad niet te populair worden, ook mijn kleine man van 4 mnd heet fedde.. en erg grappig de jongste van mijn zus heet oona, nu 4 jr.

 12. Friso vind ik nog wel mooi, maar de rest is IMHO niet veel soeps…

Reacties zijn gesloten.