Drie tweelingen in vijf jaar tijd

Bijna vier jaar geleden werd het Vlaamse stel Danny Baetens (29) en moeder Kelly Carrette (27) ouders van een identieke tweeling, Amber en Lore. Twee jaar later kwam daar nóg een eeneiige tweeling bij: Arne en Tibo.

Een derde zwangerschap was niet gepland – en de bouwvakker en huisvrouw moesten dan ook even slikken toen bleek in november dat een derde, eveneens identieke tweeling, op komst is. De kans dat dit gebeurt is één op de 15 miljoen.

Uit de reacties blijkt dat het bijna-achtkoppige gezin binnenkort eindelijk kan verhuizen van een flat naar een eengezinswoning. Ik gok op Janna en Sofie!

14 antwoorden op “Drie tweelingen in vijf jaar tijd”

 1. In mijn eigen gemeente is er ook een gezin met drie tweelingen, maar deze zijn niet allemaal identiek!
  Wat een drukte zeg, 3 tweelingen in zo’n korte tijd!

 2. Ik doe mee met de gok en zet in op Iris en Julie. Of op Jelle en Robbe.
  @ Emma, als er nou meer mensen mee gaan doen, moet jij als de namen van de tweeling eenmaal bekend zijn, maar beslissen wie er het dichtst in de buurt zat 😉

 3. Ik gok op Hanne en Julie / Jana en Fien of Seppe en Wout / Kobe en Jonas

 4. Dus voor het woord eeneiig kun je ook het woord identiek gebruiken? Wist ik niet. Weer wat geleerd…

  Enneh.. wat een toeval zeg. Je zou je bijna afvragen of het een vierde keer wéér raak zou zijn. 😉

 5. @ Denise; één-eiige tweelingen ontstaan uit één bevruchte eicel die zich daarna deelt. Beide kinderen zijn dus genetisch gelijk en zien er hetzelfde uit. Vandaar de term identiek.

  (de opmerking dat ze geen vruchtbaarheidsbehandelingen heeft gehad zegt trouwens niets. Deze behandelingen leiden tot meer eicellen tegelijkertijd, en geven dus grotere kans op een twee-eiige tweeling -of nog grotere meerling- in plaats van een één-eiige tweeling)

 6. Ik heb groot respect voor de ouders. wat zullen ze het druk hebben straks met nog 2 kinderen erbij. Maar de liefde straalt van de ouders af. top

 7. Mijn kleinzoon heet Chester. Een heel bijzondere, en naar ik vind een echte jongensnaam. Wie volgt!!

 8. vroeger zaten er bij mij op ‘mijn’ middelbare school 2 identieke tweelingen die uit een gezin kwamen. De oudste identieke tweeling waren twee meiden, toen kwamen er nog een stoet (ik meen wel 3 of 4) eenlingen en het gezin sloot af met een identieke jongens-tweeling. Dat was al uniek, laat staan deze mensen!

 9. vroeger zaten er bij mij op ‘mijn’ middelbare school 2 identieke tweelingen die uit een gezin kwamen. De oudste identieke tweeling waren twee meiden, toen kwamen er nog een stoet (ik meen wel 3 of 4) eenlingen en het gezin sloot af met een identieke jongens-tweeling. Dat was al uniek, laat staan deze mensen!

 10. Deze tweeling is inmiddels geboren:
  een jongentje en een meisje met de namen Jurgen en Margot!

 11. Ik begrijp even iets niet; als de tweeling een jongen en een meisje is, dan is het toch helemaal geen identieke tweeling? Eeneiige tweelingen zijn altijd van hetzelfde geslacht. Dat de derde tweeling ook identiek is, klopt dus blijkbaar niet.

Reacties zijn gesloten.