Echt ouderwetse namen

Er is al een hoop geschreven over ‘retronamen’: vooral meisjes krijgen steeds vaker vooroorlogse roepnamen als Fiene, Keesje en Julie. Maar eigenlijk zijn dat eerder ouderwets voelende namen dan hoe onze (over)grootmoeders echt heten of heetten.

Ik bedoel: hoeveel ‘jonge’ mensen ken je die Riek, Ans, Jannie, Corry of Coba heten? Het is daarom des te grappiger om te lezen over Spijkers en Spijkers, een modeontwerpende tweeling uit Arnhem, met de fantastische namen Truus en Riet. Geboren in 1970.

Het is wachten op de eerste ouders die het aandurven om ‘echte’ retronamen te geven. Kijk eens op de verjaarskalender op je moeders wc en noteer de (roep)namen van haar tantes en buurvrouwen. Ik ben benieuwd naar een lijstje authentieke, in het echt gebruikte ouderwetse namen. En ik wil ook wel weten of jullie klaar zijn voor een dochter Toos, Bep, Rie, Dien.

156 antwoorden op “Echt ouderwetse namen”

 1. Een nieuwe collega op mijn werk heet Trien. Vind ik ook wel gewaagd, ze is overigens 19.

  1. Onze dochter is afgelopen oktober geboren en we hebben haar de naam Claesje gegeven. Ze is naar haar opa Klaas vernoemd en naar veel vrouwen in stamboom van mij man die Claesje heetten.
   Deze naam is eigenlijk niet retro maar komt uit 1600-1700.

 2. Ik ken een tweeling geboren in 2006 met de namen Ina en Netty. Ze zijn naar beide oma’s vernoemd.

 3. Onlangs waren er twee meisjes in de speeltuin, Stien en Mies. Vind ik ook wel echt retro. Het waren overigens geen zusjes, wat ik in eerste instantie dacht.

 4. Heb bij onze jongste dochter nog Sien overwogen. En Truus vind ik echt een hele leuke naam, helaas wilde mijn man daar niet aan.

 5. Ik ken ze nog hoor. Jonge kinderen die Riet, Niek, Marie, Rinus heten. Of ik het mooi vind is een andere vraag…
  Mijn dochter heet Bernadette, dat mag ook redelijk ouderwets heten.

  En dan mijn tantes: Agatha, Annie, Griet, Trien, Riet, Bets, Afra en Gerda (da’s mijn moeder)
  Daar kun je inspiratie uithalen!

  1. Niek is toch niet ouderwets? ik ken best veel kinderen die Niek heten!

 6. Bij ons op schil zit ook een meisje dat Mies heet: 16 jaar oud… En ik ken een Corrie van 14. Familie van ons heet onder andere Dirk, Geertje, Mijntje, Teun, Mien, Jacques, Agatha, Emmy, Rie, Bas (best wel hippe naam voor een man van 80, dacht ik zo), Kees, Conny, Jan en Leen.

  Veel van die namen hoor je de laatste tijd ook wel bij jongere kinderen.

 7. Ik ben echt niet klaar voor de echte retronamen. Vind ze gewoonweg niet leuk Truus, Mien, Bep…. etc.

 8. En ik weet iemand van een jaar of 20 die Rietje heet. Hippe, alternatieve meid. Haar broer zegt dat ze geen betere naam had kunnen hebben. Grappig 😀

  (niet mijn ding, dat wel!)

 9. Even diep nagedacht maar toch redelijk wat namen gevonden uit mijn grote familie en kennissen.

  Harry, Aloys, Riet, Gerda, Mieke, Mimi, Ben, LouLou, Thea, Bennie, Teun, Wiesje, Dinie, Veronika, Willy, Theo, Jan, Rie, Odille, Wim, Doortje, Dory, Betty, Henk, Wina, Lina, Jansie, Corry, Reinder.

   1. Ik vind retro namen wel weer leuk 😀
    En ben pas 16, haha 😛

 10. Wat me te binnen schiet van de oudere mensen in mijn omgeving: Dien, Driek, Niek, Ad, Toos, Riet, Jos(v), Piet, Pietje (v), Mien, Rie, Henk, Fien, Koos (v), To, Marie, Roos, Wim, Kees, Luus, Nel, Sien, Gerrie, Anna, Klaas, Jan, Janus.

  Niek, Fien, Marie, Roos, Luus, Nel, Sien, Anna en Jan vind ik anno nu nog best kunnen.

 11. Ik vind Mies een heel leuke naam! Die kan weer. Bij jongens zijn Mees en Hidde weer hip. Dat zijn ouderwetse namen. Mijn overgrootvader heette Mees.

  1. Erg leuke naam Mies! Wij hebben onze dochter zo genoemd (geboren in augustus 2013) de naam sindsdien nog niet ergens anders gezien of gehoord.. 😉

 12. In Marken, waar ik vandaan kom, zijn er nog veel ‘oude’ namen, voor de dames vooral met -’tje’:
  Sijtje, Lijsje, Jannetje, Aaltje, Maritje, Aaltje, Neeltje, Luutje, Trijntje, Geertje, Alie, Agnes, of helemaal nu vreemd in deze tijd: Lobberig (‘Loppie’) of het aparte Wolmet.

  Voor de mannen:
  Dirk, Klaas, Kees, Piet, Outger, Cornelis, Jongejaap, Sijmen, Muus.

  Vind t zelf allemaal echt niet meer van nu…

 13. Mijn oma van vaders kant heeft 10 broers en zussen (die allemaal nog leven!) ik weet van niet allemaal de naam maar er zitten ook wat mooie ouderwetse namen tussen, klassiek.
  v
  -Johanna
  -Elisabeth
  -Cecile (mijn oma, waarnaar ik ben vernoemd)
  -Virginie
  – Oda
  -Beatrijs
  m
  -Norbert
  -Jan
  -Oscar
  -Karel

  aan de andere (moeders) kant vooral veel ‘Kees, Piet, Klaas, Toos, (wel een zwak voor deze namen!) Fiet, Gert, Wim, Bert, Han, Clara, Tineke, Hanneke, Mien, Luus, Herman

 14. Even de oude namen uit de klas van mijn zoon:

  Dirk
  Koert
  Geert
  Rein
  Riekelt
  Jan
  Klaas (2x)
  Albert
  Pieter (2x)

  Bij de meisjes is de namenkeus iets nieuwer:
  Joyce
  Hadassa
  Tamara
  Lisa
  Willianne

  De jongens worden nog traditioneel vernoemd, maar de meiden krijgen vaak een opgeleukte vorm van een ouderwetse naam. Willianne komt dan bijvoorbeeld van Willempje.

  Mijn zoon is trouwens drie…

 15. Onze jongste dochter heet Sien (3 jaar) en ik ben nog steeds heel blij met die naam!

 16. Mijn familie:
  Arie, Benjamin (Ben), Willem (Wim), Hendrik (Henk), Cornelis (Cor)

  Eleonora (Elly), Henny, Coby, Marianne, Ermina (Mien), Aletta (mijn oma, naar wie ik vernoemd ben)

  Vind retronamen eigenlijk best stoer! 😉

 17. Even als een van de weinige mannen op dit forum,.
  Mijn eerste zoon 4 jaar nu heet Sam, mijn vrouw is wederom in verwachting en voor een meid zou ik Puk een supernaam vinden, mocht het weer een jongen zijn ga ik voor Ad of Arie.

  groetjes

 18. Mijn zoon is 5 en heet Otto. Redelijk ouderwets. Wordt veel gevraagd of hij is vernoemd, nee dus. Vind Sien ook fantastisch, maar dat kan dus echt niet samen.

 19. Op 21-07-’10 is onze dochter Miep geboren!
  Zusje van Lily, Rijk, Miles* en Lola.

 20. @Babette: Wat een leuke naam! Vind het trouwens wel een aparte combinatie met de andere namen. Ben benieuwd naar het verhaal erachter!

 21. Ik heb echt niks met deze ”oude” namen. Hou het voor onze kinderen toch maar iets nieuwer!

 22. Mijn naam is Bente. Dat is tegenwoordig een hele moderne naam. Maar ik heb op een andere site van allerlei ouderwetse namen gezien dat Bent een hele oude naam is. Daarbij komt Bente van Benedyct of Benedetta, wat ik twee hele mooie, doch ouderwetse namen vind.
  Dan mijn ooms en tantes van vaders kant: Wietse, Harry, Wim, Stieny, Hennie, Gerard, Jan en Johan (Johan is mijn vader) En opa en oma: Henk en Annie
  Moeders kant: Joke, Okko, Margreet en Gerlinde (Mijn moeder) En opa en oma: Gerhardus en Gretha.
  Hele mooie en ouderwetse namen al zeg ik het zelf 🙂

 23. Mijn dochters hebben een engelse naam , zou ik nu weer een kind krijgen zou ik wel voor een oud hollandse naam kiezen. Willemijn staat op mijn lijstje en Rijk of Jules voor een jongen.

 24. Mijn dochter van 14 maanden heet Pien. En het is ook een echte Pien!!!
  Op deze naam hebben we veel leuke reavties gehad….

  1. Mijn dochter van 14 maanden heet Pien. En het is ook een echte Pien!!!

 25. Ik ben laatst moeder geworden van een drieling.
  Ik heb er voor gekozen om ze alle 3 hollandse namen te geven.
  Mijn twee dochters heten Fien en Bente,
  mijn zoon heet Tom.

  Ik ben nog steeds superblij met de namen die ik ze gegeven heb.

 26. Ik heb 2 dochters Jet is 3 en Hanne is 7 maand, ik ben nu weer zwanger en op zoek naar een leuke naam erbij. Imeand ideeen?

  1. heey,
   tjaa misschien hier leuke namen voor een meisje (als het een meisje is) lien, merel Louise, chantal, julia-daphne, Romy, loes, Mathilde(zo heet ik zelf) Ik ben 13 en hou wel van verhalen schrijfen dus ik moet dan ook namen bedenken vandaar… 🙂

   En voor een jongen: John(zo heet mijn vader), Laurens(zo heet mijn broertje), Hilbrand, filip, reinier, anthon.

   1. Ik vind Dolores een hele leuke naam voor een meisje. Olivier voor een jongen

 27. @Anika, kijk eens op het namenprikbord, daar zijn altijd dames met goede ideeën!

 28. Ik zelf heet Claartje en ben 14 jaar.
  Claartje is ook echt een ouderwetse naam. Ik vind het op zich wel leuk want ik krijg veel positieve reacties van oude mensen: dat ze hopen dat 1 van hun toekomstige kleindochters ook zo gaan heten. Maar het is ook zo irritant; het rijmt op heel veel dingen(claartje met een staartje eet een taartje heeft een baardje…pfff) en vaak hoor ik Claartje de koe. Zeer vermoeiend en vaak wou ik dat ik gewoon sofie, emma of julia heette, maar ik ben toch wel trots op mn naam, het klinkt lekker vrolijk. Ik ben trouwens niet vernoemd naar familie ofzo… nou ja: veel suc6 met het zoeken naar geschikte babynamen!
  groetjes, claartje

  1. Hey Claartje,

   Wat een ontzettend leuke naam! Ik ben er gister achter gekomen dat ik zwanger ben en ik was al bijna Claartje aan het overwegen totdat je dat rijmen noemde. Dat is echt heel jammer, anders zou ik het zeker in overweging nemen!
   Zelf heb ik ook een heerlijk ouderwetse naam, maar waar ze op de basisschool ook helaas een heleboel rijmwoorden op wisten Mettie, spagettie, slettie, aan de andere kant, een vriend kwam met een hele leuke; mettie prettie 😛

   Groetjes!

 29. Ik vind Jos een leuke naam. Is dat een naam die misschien van ouderwets weer nieuwerwets wordt, net als Willem en Jan enzo 😉

 30. In mijn directe omgeving zijn er mensen die zo heten:

  Hans, Dirk, Cees, Koen (2x), Janna, Bart

  1. Ik vind Koen nou niet direct een ouderwetse naam, maar dat is mijn mening.

   1. Mijn vader is 80 en die heet Koen. Dus hoe oud is 80?

   2. Koen /Coen komt vaak vanuit Coenraad vroeger. Dus dat was een hele normale (nu ouderwetse) naam.

 31. Heey,
  de namen die misschien van ouderwetse afkomst komen vind ik wel leuk: Sarien, Regina, Louise, John, Emily, Martje, keesje, Rensina, Mathilde(franse meisjesnaam)
  Misschien zitten hier een paar leuke namen tussen?

  groetjes

 32. Janke, Trientje, Tine, Seike, Aaltje, Ietje, Jetske, Lobke, Tetje, Jontsje, Remmert, Itske, Jeltje.

 33. Ik heb zelf 4 dochters en een zoon en die hebben ook allemaal een (best) ouderwetse naam, ze heten:

  Stien
  Fransje
  Jikke
  Teun en
  Wies

  Ik ben nog steeds heel tevreden met de namen, die mijn kinderen hebben. Krijg er ook vaak positieve reacties op!

   1. Zeker leuke namen! Maar Neeltje is zélf ook een leuke en ouderwetse naam.

  1. mijn dochtertje heet wies en daar ben ik heel trots op. Ik hou van oudhollandse korte namen. Ik vind guusje mooi en fien, jente, jet. Voor een jongen vind ik lastig.
   Ties of ries, sietse.

 34. Ik vind Oudhollandse namen op zich wel leuk, maar mijn keuze zou het nooit zijn. Ik hou wel van klassieke, lichtelijk ‘ouderwetse’ namen, maar dat zijn dan vooral namen die je tegenwoordig toch af en toe nog wel hoort en niet echt een heel sterk ‘opa/oma-imago’ hebben, zoals bijv. Elizabeth en Marie. En sowieso ben ik meer van de Engelse en Franse namen dan van de Nederlandse.

 35. Ik hoe niet zo van oude namen mijn oma’s heten Henderina(ria) en Alberdina(dineke).

 36. Kees, Willem, Dirk, Geesje, Geertje, Metje met twee ouders die Klaas en Jannie heten. Heerlijk! Is een gezin uit mijn dorp.

 37. Wij hebben ons dochtertje in 2010 Truyke genoemd, naar ons beider oma’s. Is een afkorting van Geertruida.
  De meningen zijn verdeeld, maar wij zijn er blij en tevreden mee.

 38. klaas jan dirk bas digros koos nel riet pien nel anie piet kees jet henk harrie cees anita cor chris mien pien wies carla pieter hendrik guus anna miep willem truus corné mien bep jet thea betty mies karel elisabeth oscar beatrijs albert geert koert lisa mia sjaak ben arie andre marianne coby henny at ad grheta sjaan joke johan gerard teun john jopie frans neeltje hans geer peet fien adrie cornelis gijs nicolaas aaltje els simon govert mien peter.

  dit zijn er 80

 39. Wat vinden jullie trouwens van de naam: Franka?
  Ik vind het echt een naam die een grote kans heeft binnenkort weer hip te worden!

  1. Ik vind het persoonlijk geen mooie naam, maar ook in combinatie met mijn achternaam is het geen optie. Die verschilt twee letters van de naam ‘Franka’.

  2. Ja, leuke naam! Is (was) er niet ook een stripheldin die zo heet?

    1. Leuk! Lijkt mij inderdaad een goede kanshebber, klinkt lekker fris!

 40. Ik heb al twee Franka’s gesignaleerd, een peuter en een baby. Ik vind het een leuke en frisse naam. Er is (was?) inderdaad een stripheldin met die naam maar dat vind ik dan persoonlijk weer niet zo’n aanbeveling.

  1. eerlijk gezegd denk ik bij franka aan de spaanse dictator franco…. miss als je t zo ziet iets minder voor een kind…

 41. Mijn opa heet Lambert, mijn oma Agnes en de andere weet ik niet. Ikzelf (Judith) ben benoemd naar bed- overgrootmoeder. Mijn moeder, Jolanda, mijn vader, Bert, mijn oom, Rinus en mijn tante Desiree. (Oudtante Laurenthia en Grietje.) Mooie namen, Laurenthia een favoriet!

 42. Ik houd niet echt van die ouderwetse namen. Ik heb zelf 4 kinderen die ik naar mijn mening best “nieuwe” namen heb gegeven.
  Puck, meisje -> 6 jaar
  Lieve, meisje -> 4 jaar
  Sem, jongen -> 2 jaar
  Lily, meisje -> 5 maanden

 43. Leuke namen, Elisa! Passen trouwens super bij elkaar vind ik!

  1. Mijn kindjes heten sil(j) en juul(m) en een derde is op komst!
   Iemand daar nog een leuk idee bij!?

 44. Haha, dat is een andere Elisa dan de Elisa die hier vaker post;)

 45. Een vriendin van mij heet Trudy. Eerst vond ik dat wel grappig, maar nu ben ik er aan gewend. Ze word er overigens wel vaak mee geplaagd..

 46. Volgens mij zijn Toet en Geeske nog niet genoemd.
  Sjakie vind ik ook wel leuk.

  1. Toet?? In de streek,waar ik woon is dat een ander woord voor gezicht/ mond. Veeg je toet eens af..

   1. Toet? Serieus? Is dat een voornaam? Ik mag het niet hopen.

 47. Namen van mijn grootouders, vader, moeder, ooms en tantes, geboren tussen 1900 en 1940; Jacobus, Wiggert, Dirk 2x, Koen, Anne, Roel, Krijn, Wiebe, Eelke, Hendrik, Herman
  Alberta, Maartje, Jeltje, Saapke, Thomaske, Helena, Pietje, Tineke, Alie, Grietje,Teuntje, Ida

  Het zijn voornamelijk namen van Friesche afkomst. Ik ben wel blij dat men tegenwoordig het vernoemen en beetje overslaat, want al die ouwerwetse namen hoeven niet zo voor mij. Mijn naam is wel een vernoeming maar gelukkig wel een beetje gemoderniseerd.

 48. Dineke, Ineke, Lineke, Tineke en Rineke zijn echt jaren 50 volgens mij.
  Dat hoor je ook niet zoveel meer. Behalve Sieneke van het songfestival 🙂

 49. jongens en meisjes weten jullie wat ook een naam is van de jaren 80? de naam Riet. ik vind het ook een hele lelijke ouderwetse naam hoor. en je kan het nog zo stom op van die dingen rijmen ook. bijv. kijk daar hebben we riet en die verbrabd haar tiet en rookt wiet.

 50. wij hebben ons dochtertje, die is geboren in 2010, Marie genoemd; super stoere meid is het en we hebben alleen maar leuke reacties gehad. We hebben haar niet vernoemd, we vonden het gewoon een stoere naam. Dat er nou toevallig 7 mensen in onze families ook Marie (of Maria) heten, is mooi meegenomen, haha! En we zijn weer druk op zoek naar een leuke ouderwetse (niet truttig = niet hetzelfde!!) naam, dus kom maar op met de ideëen

  1. Toffe naam!! Een collega van mij heet ook al zo’n 40 jaar Marie. Tijdloos! Over dit soort namen heeft Emma ook al eens een blog over geschreven, ‘nieuwe retronamen”. Wat dacht je van Coen, Wout, Loes, Lucie?

 51. ik heb mijn dochtertje Cornelia Aagje genoemd, dat is ook een redelijke oude naam.

   1. Mijn vriendin heet Cornelia Anna en haar roepnaam is Cora.

 52. Stiekem vind ik Annie een leuke, schattige naam, maar dan liefst wel in een Engelstalige sfeer. ‘Hou je me tassie effe vast’ komt er hier wat te snel achteraan vrees ik…

 53. Omdat ik nu toch niets beters te doen heb ben ik namen aan het zoeken voor mijn kleine monstertje. Iets oud-hollands lijkt me heel gaaf, maar ik heb nog geen idee hoe mijn vriend er over denkt. Het lijstje dat ik nu heb staan:
  Kirrin
  Wiebe
  *Bethe
  *Bente (mijn vader heet Ben (Bernardus, dus vind ik deze wel leuk)
  *Jente (aan de andere kant deze ook wel)
  *Jana/Janna (een van mijn moeders namen is Johanna)
  Isa
  Ibe
  Fons
  Aina
  Coia

  Die met sterretjes hebben een beetje mijn voorkeur, maar zoals ik al zei, ik heb geen idee hoe mijn vriend erover denkt 😛

 54. Onze dochter heet Liesje. Zij is nu 1.

  en de 2E is in aankomst. . Ook hij/zij krijgt een oud Hollandse naam.

  1. Liesje: Nee sorry, niet ” mijn ding” . En dat terwijl ik Hollandse namen wel heel gaaf vind. Ik houd niet van verkleinnaampjes geloof ik.

  2. Hier in de buurt woont ook een Liesje, haar zusje heet Doortje en haar broertjes Pim en Aart. Inspiratie?

 55. In mijn famiie zijn ook een aardig aantal “oude” namen.
  Martha, Tineke, Remmelt, Henk, Lourens, Heleen, Gea (zo heet mijn moeder ook)

  Ik ben nu op zoek naar namen voor onze eerste, Mijn man en ik zitten helaas niet helemaal op 1 lijn 😉

 56. Succes met de onderhandelingen, Gea!

  Ik moet het zelf even vanuit mijn herinnering doen, maar in de familie:

  Anton, Nelly, Arie, Johan, Trudy, Truus, Cock (vr), Herman, Wouter, Wim, Hans, Hein, Theo, Kees, Zwenny, Alie, Cato, Ina, Wil (vr) en Gerry (vr) aan moeders zijde (dit zijn dus mijn grootouders en hun broers, zussen, zwagers en schoonzussen – en ik ben 41 🙂

  Aan de andere (Friese) zijde van de familie weet ik er veel minder van die generatie, maar laten we het proberen: Baukje, Jacobus, Aukje, Knilles ( = Cornelis), Sijke, Durk, Stans, Minne… um… ik geloof dat ik al vastloop, terwijl er nog aanzienlijk meer moeten zijn. Zelfs mijn overgrootmoeder aan die zijde heb ik gekend, maar ik kan me even totaal niet herinneren hoe ze met haar voornaam heette. Ach ja, voor ons was het “oude Beppe”… 🙂

 57. Ik zat ooit in de klas bij een Truus. Ze is nu halverwege dertig en best weggepest met haar naam in die tijd. Nu is Truus ook een van de ouderwetse namen die ik mijn kind nooit aan zal doen.

 58. Onze dochter van bijna 2 heet Kaatje nu krijgen we nog een meisje, en willen weer een oud Hollandse naam.
  Iemand leuke ideeën?

  1. Leuke naam Kaatje! Wat dacht je van Lenie, Fieke, Els/ Elske, Mieke, Loes, Aaf, Jet…….

   1. Leuke naam heeft jullie dochter! Ik zat te denken aan Pien, Fien, Jet, Els, Guusje, Suus, Saar(tje) Succes ermee!

 59. Mijn familie:
  Marie, Emma, Frederik, Ben, Maartje, Simon, Derek, Elizabeth, Robert, Jacob, Christiaan & Jet

  3x raden hoe mijn kinderen heten 😉 (tip: ik woon in de VS)

 60. Wij hebben een Sil(j) en een Juul(m) en er is
  een derde op komst!
  Hebben jullie nog een leuk idee? Het is voor een meisje!?
  Thanks!

  1. Misschien kun je eens op de voornaamwijzer van naamkunde.net kijken. Vind je bijpassende namen bij Sil en Juul! (en je kunt doorklikken op namen)

   Nog een paar ideeën die ik zo snel niet zag:

   Maud
   Ize
   Saar
   Rosan
   Sam

  2. Fien vind ik er leuk bij passen! Of wat dacht je van Keet?

 61. Onze dochter heet Gijsje. Een echte oud Hollandse naam en ben er zo blij mee dat ze zo’n mooie stoere lieve naam heeft!

 62. Ik vind Freek echt helemaal geweldig. Stoer, klassiek, chique en Hollandsch! Helaas vind vriendlief het niks…

 63. Mijn zoon heet Faas, nu krijgen we een meisje! Leuke ideeën hier boven!

   1. Mijn neef heeft een Faas en het zusje heet Cato… Idee?

 64. Ik ken iemand uit mijn buurt,naam dorp ga ik niet vertellen maar haar dochter heet Toos. Vind het zelf helemaal niets maar goed.

 65. Wat staan er toch leuke namen tussen!! Ik ben er welvan, die oud Hollandse namen 🙂

  Onze familie: jacob, ria, wim, theo, trees, grard (vr.), miet, dientje, mien, johan, francis, joke, willem, leo, clea, ad, riet, albert, zusje.

 66. Vriendinnetje van mij heeft twee dochters: Dieke en Gitte… Ook best oud maar wel heel schattig!

 67. hallo,

  Ik heb zelf twee kinderen. Ze heten Saar en Jur. we zijn er erg blij mee.

 68. Kee ,Janne ,Mia , Loes ,Inez ,Kea en Lenie vind ik erg mooie retro namen voor meisjes.
  Voor jongens zijn Kees ,piet ,Ben ,Loek en Jan mijn favoriet.

 69. Onze 2 Lieverds heten Madelief en Jonas ( geboren in 2010 en 2012 ). Volgens mij heb ik deze namen hier nog niet voorbij zien komen 🙂 !

 70. Mijn zoontje heet Lex, ook oud hollands en afgeleid van Alexander.

 71. wat vinden jullie van de naam Lia? Te ouderwets? Kan het weer? Een dubbele naam van maken?

 72. Mijn zoontje heet Ted. Nu nog een naam voor ons tweede zoontje

   1. Dank voor de suggesties….. Vik en loek vind ik wel leuk. Moeilijk moeilijk…. Nog 3 weken tijd….

    1. Rens
     Freek
     Joep
     Job
     Ward
     Pim
     Lou
     Wout
     Succes met de keuze!

  1. Wat bijzonder, en heel gedurfd. Zelf zou ik nooit voor zulke namen kiezen.

 73. Ik ken een pien van 13. Zelf houd ik van populaire namen

 74. Wij hebben ons zoontje Frans genoemd. Naar de opa van mijn man.

 75. Meisje iep en een jongen bodi vindt ik ook leuk! Zelf heet ik Betty

 76. onze zoon heet henk (1 jaar)
  super trots op een mooie hollandse naam die ook in het engels uit te spreken is

 77. Ons meisje van bijna 3 hebben we Joes genoemd, nog steeds heel blij mee,nu is er een tweeling op komst,en in onze familie/vrienden kuring al veel hollandse namen: Pien,Loek,Kaat,Jip,Wies en Siem,Saar.
  Wie kan ons helpen aan 1 leuke meisjes naam,jongens naam hebben we al;) zo moelijk namen!

  1. Bonnie, Fieke, Mijntje, Emma of Alice vind ik wel leuk

 78. Nel(ly), Trees, Pip, Rie, Eef, Maud, Jet. Of langer: Marijke, Marie, Matilde (allemaal Ms toevallig).

 79. Heerlijk die ouderwetse Namen. Heb een dochtertje van 3 (2015) We hebben haar Saartje genoemd. En nog een dochtertje van 1 zij heet Babette.. Op allebei ontzettend veel leuke reacties gehad. Ben nu weer in verwachting en als het een jongetje wordt gaat hij Kobus heten.

 80. Mijn dochtertjes van 3 en 1 heten Saartje en Babette. Ben nu weer in verwachting en als dat een jongetje wordt gaat hij Kobus heten.

Reacties zijn gesloten.