Een dagje Amsterdam

Het is alweer even geleden, dus hier weer eens een overzicht van wat er op een gemiddelde dag aan kinderen in Amsterdam ter wereld komt. Op 17 februari 2009 werd aangifte gaan van de geboorte van:

Jah-Angell
Jari
Jiyan
Joaquin
Julius
Kaj
Lennard
Mohammed
Morris
Toon
Vikram
Yves
Zeynel

Ana-Mikayla
Annabel
Carice
Cato 2x
Diewertje
Diya
Elizabeth
Ecrin
Frederique
Hafsa
Isolde
Julia
Kyani
Liv
Maroua
Ritaaj

Cato, die hoor je best vaak inderdaad, alhoewel ik het idee heb dat het echt een Randstad-kaknaam is. Voor Isolde heb ik een zwak, en dit meisje heeft nog een mooie, romantische achternaam ook.

In Amsterdam zijn ze nooit zo van de korte namen geweest; Kaj, Toon en Liv zijn echt uitzonderingen. Zit er voor jullie nog iets interessants tussen?

16 antwoorden op “Een dagje Amsterdam”

 1. mijn zusje (nu 21) heet cato; toen was het duidelijk nog geen ‘modenaam’ want zij moet altijd haar naam spellen, of mensen die het oplezen zeggen: ‘caaaato’ wel grappig dat het nu opeens populair is.

 2. Het blijven toch altijd bijzondere rijtjes, die uit Amsterdam, echt een mix van van alles en nog wat. Maar dit keer weinig interessants vind ik.

  Voor Joaquin heb ik een zwak, hoewel ik zelf toch sneller Joachim zou kiezen. Julius en Lennard (wel veel liever Lennart) vind ik leuk.

  Isolde vind ik de leukste meisjesnaam, hoewel Frederique en Carice ook wel tof zijn.

  En verder vind ik Jah-Angell wel het toppunt van hoe het niet moet.

 3. Er zitten erg leuke namen tussen! De jongensnamen vind ik allemaal niet erg mooi. Toon vind ik nog wel gaan.

  Bij de meisjes vind ik Annabel, Isolde en Liv het mooist. Isolde en Annabel blijven fantastisch mooie romantische namen en Liv vind ik erg stoer klinken.

 4. Toon vind ik een leuke klassieker bij de jongens en Frederique (ik zou kiezen voor Frederieke) en Diewertje vind ik de leukste uit de rij bij de meiden.

 5. Joaquin, Vikram, Toon, Yves, Morris en Lennard (liever Leonard) vind ik tof. Qua meisjesnamen staat er minder tussen: Cato en Isolde zijn ’t leukst.

 6. Ik vind er eigenlijk niks leuks tussen zitten…
  Lennard (ook liever Lennart) en Liv vind ik nog enigzins oke.

 7. Mijn oudste dochter (3) heet Cato en toen zij geboren werd was de naam nog niet zo hip…hier in Brabant hoor je de naam trouwens niet zo vaak.

 8. Vreemde verzameling.. de jongensnamen vind ik sowieso niks, de meisjesnamen gaan nog wel. Isolde en Carice vind ik nog wel wat. Maar Ana-Mikayla? Of Jah-Angell? Ik vraag me af hoevaak zij hun namen moeten spellen in de toekomst. Ik denk heel erg vaak

 9. @ Emma: heet je dochter soms Isolde??
  Is nog steeds een goedbewaard geheim van je hoe je haar genoemd hebt 😉

 10. 1 maart j.l. werd in Á dam onze kleindochter Harley- Marie geboren een bijzondere naam, omdat de achternaam van het kleine meisje Davidson is. Even wennen, maar wel leuk,en vooral een mooi kleinkind. De trotse Opa en Oma uit Limburg.

 11. Ik vind alleen Julia en Liv echt mooi. (Julie nog mooier dan Julia overigens). En Jules mooier dan Julius.

 12. Hee wat leuk, een zwak voor Isolde.
  Ik ook.
  Jammer dat we Tristan niet echt heel geweldig vonden anders waren de namen van N&D zeker Tristan en Isolde geworden.

 13. Ja! Hier ook een zwak voor Isolde! En zo is onze tweede dan ook genoemd 🙂

 14. Hi hi, onze 2e dochter zou zeer waarschijnlijk Morris geheten hebben als zij een jongen was. (Als ik de naam nu lees heb ik echt mijn twijfels.) Haar tweede naam is Frederique. (Nog steeds erg mooi.) Gelukkig is haar eerste naam er niet een uit het lijstje. 😉

Reacties zijn gesloten.