Powned, nu ook voor baby’s

Toen ik voor het eerst berichten over PowNed voorbij zag komen, dacht ik dat het om wéér een nieuwe energieleverancier ging. Power-Nederland, zoiets. Het bleek echter te gaan om Geen Stijl, een website die zichzelf tot televisieomroep wil opwaarderen. Je zegt “poownd” en niet “pouwnd”.

Blijkbaar heeft deze actie zoveel indruk gemaakt op een stel kersverse ouders dat ze hun dochter afgelopen maandag Megan PowNed Noorlander hebben genoemd. De blije vader uit Maarssen liet de aangifte bij de burgerlijke stand filmen door Veronica, voor het programma PowNed.

Rutger Castricum, oprichter van Geen Stijl (en van PowNed) meldt verbaasd te zijn dat de gemeente de naam accepteerde, maar er bewijs in te zien “dat PowNed echt een omroep wordt voor jong en oud”.

Tja, in een land waar kinderen al jaren legaal Ray-Ban, Mexx en Chanel worden genoemd, is PowNed eigenlijk best beschaafd.

Dank voor de tip, Marlies en Linda!

7 antwoorden op “Powned, nu ook voor baby’s”

 1. Een beetje publiciteit in de babynamen. Dat gaat wel erg ver… Misschien moet ik mijn kind maar Avro gaan noemen;)

 2. Echt beschaafd vind ik het niet. Mijns inziens is ordinair een betere omschrijving.

 3. We noemen onze kinderen ook Veronica, das ook orinair..

 4. Ik ben blij voor dat meisje dat het ‘slechts’ haar tweede naam is. Bij Megan is de kans wel groot dat het gelijk goed wordt geschreven.

 5. Tsja ik ben benieuwd hoe de kleine Megan PowNed over een jaar of 20 over haar eigen naam denkt, gelukkig is Megan wel normaal.

  @ vriendin L. Ik vind PowNed vele malen erger dan Veronica hoor, beiden ordinair inderdaad, maar Veronica is dan in ieder geval nog een bestaande naam.

 6. Ha ha, PowNed is echt idioot. Zo zou ik mijn huisdier nog niet eens noemen. De oprichter van Geen Stijl heet Rutger, dat vind ik nou wel een mooie naam!

 7. Ik heb een merkwardige voorkeur voor gitaren en versterkers van het eerbiedwaardige Britse merk Vox, en ja, m’n dochtertje is al op de foto gegaan in een luier van Vox-speakerdoek. Maar het idee om haar (zelfs als tweede, derde, weet ik veel) dan maar naam ‘Vox’ te noemen? Kom nou.
  Megan best, maar PowNed… Dan ben je het noorden wel kwijt hoor. Maar -hum- daar kijk ik niet van op, in die hoek… 🙂

Reacties zijn gesloten.