En de 7 miljardste baby heet…

Het is pas twaalf jaar geleden dat het Bosnische jongetje Adnan Mevic tot zesmiljardste wereldburger werd uitgeroepen. Vandaag kan uit zo’n 350.000 (!) op die dag geboren baby’s worden gekozen voor het aanwijzen van de zevenmiljardste mens op aarde.

Diverse landen claimen dat dit bijzondere kind daar geboren is. In het Russische Kalingrad kwam vannacht Pyotr ter wereld. De vader van Vahram Voskanyan miste de geboorte van zijn zoon in Armenië, omdat hij in Rusland aan het werk was. In Bangladesh is Gabriel ook nog eens de 167 miljoenste inwoner van zijn land.

Op de Filippijnen zag Danica May Camacho het levenslicht. Ook in Bangladesh was het een meisje: Oishee in de hoofdstad Dhaka, net als in India, waar Nargis (‘narcis’) op de foto mocht.

In Nederland worden zo’n 500 kinderen per dag geboren, maar ik heb nog geen juichende berichten gezien in de media. Iemand?

En jij?

Als ik in die warme zomer in de seventies twee dagen eerder was geboren, had ik de viermiljardste geweest kunnen zijn! Je kunt hier kijken welk rangnummer jij hebt gekregen bij je geboorte.

7 miljardste baby
Afbeelding: http://www.bbc.co.uk/

10 antwoorden op “En de 7 miljardste baby heet…”

  1. nummer 4,469miljoen… Check, that´s me! Wat een leuke site zeg 😉

    1. Drie miljard, zevenhonderdvijfenzestig miljoen, negenhonderdduizend, achtentwintig ?

  2. Ik was de 2.443.235.271ste. Het was nog heerlijk rustig op de weg, je hoefde niet te wachten op je nieuwe iPhone en we zaten met 45 kinderen in de klas. Toen was geluk heel gewoon.

  3. Mooie naam Danica, ooit eens gelezen ‘ Danikah,Dahnica,Danieka en meer variaties maar vind Danica zo het mooiste geschreven

Reacties zijn gesloten.