Geen Flipje, maar wel Dirk & Johanna in de Betuwe

“In Neder-Betuwe wordt […] vooral gekozen voor traditionele babynamen. Daar zijn vorig jaar Dirk, Jan en Jacob het meest geturfd als jongensnamen. Johanna, Maria en Arendje waren het meest populair onder de meisjes.

Buurgemeente Overbetuwe volgt meer de landelijke trend. Mike, Dylan en Stijn zijn hier het meest gewild. Bij de meisjes scoren Sanne, Anna en Lynn het hoogst.”

Bron: De Weekkrant

De Gelderlander vult aan:

“Neder-Betuwe is het meest traditioneel. Daar zijn vorig jaar Dirk en Jan het meest geturfd als jongensnamen, gevolgd door Jacob. Qua meisjesnamen waren Johanna en Maria het populairst, gevolgd door Arendje, Jannetje, Hendrikje en Jannigje.

Lingewaard houdt niet bij welke voornamen het meest worden gekozen. “Hier zie je veel Jacobussen en Hendrikussen. Echte doopnamen. We hebben het vermoeden dat ouders hun kind andere roepnamen geven. Die noteren wij niet”, zegt een woordvoerder.

In Overbetuwe zijn Mike, Dylan, Stijn en Mees de meest populaire jongensnamen. Daarna volgen Willem, Niels, Sander, Lars, Jan, Luuk, Bjorn, Quinten, Rowan, Daan, Dani en Jesse.

Bij de Overbetuwse meisjes kan Sanne worden genoteerd als veruit de populairste naam. Die naam staat ook in de landelijke top 5 op nummer één. Op de tweede plaats staat Anna, gevolgd door Lynn, Pien en Anouk.”

3 antwoorden op “Geen Flipje, maar wel Dirk & Johanna in de Betuwe”

  1. Johanna; ik loop al bijna 30 jaar rond met deze trauma…..

  2. Traditionele namen kunnen best mooi zijn vind ik. Ik kan een naam als Janne of Fenna, Ella, of Alies best waarderen, en dat zijn toch ook heel ouwerwetse namen.

Reacties zijn gesloten.